Padesát odstínů šedi
Erika Mitchell Leonard
Padesát odstínů / Fifty Shades série
1. díl >
Strhující erotický román o temných touhách v každém z nás… Když se dvaadvacetiletá studentka literatury Anastasia vydává na pohovor s mladým podnikatelem Christianem Greyem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Christian je pohledný, chytrý a… tajemný. Naivní a nevinná Anastasia si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Christian není vůči její kráse, šarmu a charakteru imunní a připouští, že on po ní také touží – ovšem za vlastních, specifických podmínek…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2014 , XYZ (ČR)Originální název:
Fifty Shades of Grey, 2011
nejdřív jsem si říkala co všichni na té knize mají, pak mi jí půjčila kamarádka a úplně jsem jí propadla. Neodtrhla jsem se od ní dokud jsem jí nenepřečetla:-)
S nechutí jsem se prokousala prvním dílem a musím konstatovat, že tato kniha je pro mne velkým zklamáním. S literaturou to nemá absolutně nic společného.
Přečetla jsem první díl a nemám chuť číst další, tak jsem nahlédla do komentářů. Připadá mi, jako by čtenářské publikum bylo rozděleno na dvě poloviny - jedna z nich má své erotické fantazie a nepotřebuje si je vylepšovat pomocí této popisné "kuchařky. Ta druhá je z knihy na vrcholu blaha.
Knihu jsem si stáhla z uložto.cz, tak mne mrzí jen ten čas..
Tak jsem si říkala, že Brownovy knihy jsou brak. Nu což, ale takový, který je alespoň zajímavý, má spád a dobře se čte. Ovšem toto je ultra hyper mega brak, kdy jsem ke konci měla už fakt problém číst... Všechno se opakovalo, nesmyslné sexuální scény (ovšem tedy hrdince závidím, že jako panna ve 22 měla orgasmus hned na poprvé a prakticky pak pokaždé, šťástná to žena! A hlavně jak se jim to vždycky podařilo propojit dohromady, no šikulové - jak z Bravíčkového Láska, sex a něžnosti; sex při menstruaci? wtf?!), naivita hlavní hrdinky... no vopruz. A vážně jsem měla pocit, jako by toto psala nějaká nevypsaná nezkušená studentka literatury. Upřímně opravdu nechápu, jak se z něčeho takového může stát bestseller...
Možná první 3 kapitoly se mi líbily. Toť asi vše. Knihu jsem vzala do ruky na doporučení kamarádek, které z ní byly unešeny. Nevím co na ní viděly. Autorka pro mě měla velmi velmi malou slovní zásobu. Neustálé opakování těch samých vět a nekončící "vnitřní bohyně" mě pěkně iritovala. Nechápu, jak se tato kniha stala světovým bestsellerem.. Sice tuto knihu nedoporučuji, ale myslím, že kdo chce ať po ní klidně sáhne a vytvoří si vlastní názor. Pro mě to bylo po takových velkolepých ohlasech velkolepé zklamaní. Jednu hvězdu za to, že se četla doopravdy rychle a za pěknou obálku. :D
Jako letní oddychovka klidně. Kniha se četla skoro sama, rychle. Ale teda podle mně děj veškerý žádný, neustálé opakování frází a celkově i děje.. Prostě nenáročné čtení, žádná těžká literatura.
Musím se přiznat, že mně se kniha také moc líbila. Byla to moje první kniha s erotickým tématem a líbila se mi. Na to, že má kniha kolem 600 stránek, se dá přečíst za den nebo dva a nedá se od ní odtrhnout.
No... Co říct. Knížka se čte celkem rychle, ale ten obsah. Hlavní hrdinka se zamiluje do chlapa kvůli tomu, jak je krásný, bohatý a dominantní. Navíc nemá sebemenší sebevědomí nebo úctu sama k sobě. Smutné. Zajímavější jsou samotné erotické scény, které mají být snad něco jako lehké SM nebo BDSM. Ale nakonec taky nic extra. Ale jinak slušný námět na porno... Pro mě spíš zklamaní.
Téhle knize se mi nechce už věnovat žádný čas, myslím, že v komentářích níže je řečeno dost..shrnula bych to jako "můj letošní přešlap"
Knihu jsem začala číst, ale zatím mě moc neuchvátila, tak jsem ji odložila, uvidím možná se k ní vrátím.
měla jsem knížku přečtenou za dva dny...četla jsem jí na doporučení kolegině...ale zas taková sláva to nebyla. Hlavní hrdinka mi přijde trochu hloupoučká...Kniha je napsaná velice jednoduše a hodně často se zde opakují některé části. Jako kdyby autorka už nevěděla o čem dál psát a tak používala CTRL + C a pak CTRL + V., ale i tak posílám doporučení dál. Každý si musí udělat názor na tzv. autorčino BDSM. Jestli tohle je BDSM, tak nevim...asi se budu muset zeptat manžela, aby mi to vysvětlil, jak to tedy je s tím naplácánim :-D
Dávám 4 hvězdy za knihu jako takovou - hrdinka knihy stejně stará jako já, takže jsem se do ní jednoduše vcítila, kniha měla spád, jednoduše se četla. Fajn na odpočinek, ale nevhodná do hromadných dopravních prostředků
Zbytečně moc velký rozruch kvůli málu. Knihu jsem si vypůjčila a přečetla za pět dnů. Do půlky jsem byla v očekávání co bude dál ...... ale ono to bylo pořád to samý... pořád se červenala a chvěla jen když viděla svého šedého rytíře . A to vyvrcholení při prvním milování mě dostalo :-)). Dávám za Tři !!
Nechápu ten rozruch kolem, je to jenom knížka. Čte se to celkem rychle (když přeskočíte ty nudnější pasáže), ale ta hlavní hrdinka je fakt pitomá.
tahle knížka byla moje první s touhle tématikou... no a musím říct, že se mi hodně líbila... hned jak jsem ji přečetla, ale potom jsem si řekla, že přečtu na tohle témat více knížek, všechny byly podobné až tak, že některé z nich byly dokonce i lepší... ale jako doporučuji přečíst ať si každý názor udělá sám..
sex sexuální úchylky peníze pro ženy zfilmováno milostné romány erotika sexuální násilí bohatství sexualita manipulace (psychologie) BDSM orální sex sexuální fantazie sexuální deviace penis sexuální vztahyAutorovy další knížky
2012 | Padesát odstínů šedi |
2013 | Padesát odstínů temnoty |
2013 | Padesát odstínů svobody |
2016 | Grey: Padesát odstínů šedi pohledem Christiana Greye |
2019 | Mister |
Kniha, která většinu lidí (i mě) dokáže strhnout tak, že ji přímo hltají. Sice to podle mého názoru není vůbec reálné, ale přesto jsem od ní nedokázala odtrhnout.