Veľká panda a malý drak

Veľká panda a malý drak
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485068/mid_velka-panda-a-maly-drak-9Si-485068.jpeg 5 508 508

Panda a dráček série

1. díl >

Každý z nás si v živote prechádza nielen rozkvitnutou jarou a krásnym letom. Prekonať musíme aj jeseň a krutú zimu. Dobre tomu rozumejú aj veľká panda a malý drak. Sami nevedia, kam až ich zavedie ich stretnutie, no cestou sa z nich stanú nerozluční priatelia, ktorí sú pripravení poradiť si a povzbudiť sa. V tejto malej knižke plnej múdrosti, odhodlania a láskavých slov poradia aj vám. Obzvlášť, keď zažívate svoju zimu – trápenie a neistotu v hocijakom tvare či hocijakej veľkosti. Nežné a do duše prenikajúce rozhovory medzi pandou a drakom vám pripomenú, čo má v živote skutočnú cenu a nad čím sa trápime zbytočne. Z každej strany sa k vám prihovára ilustrácia, do ktorej James Norbury vložil kúsok seba. Svojím umením chce šíriť povzbudenie pre všetkých, ktorí v živote stratili svoju cestu. Práve tá je v našich životoch najdôležitejšia. Alebo je dôležitejší cieľ? Keď sa na to malý drak pýta veľkej a hlavne múdrej pandy, odpovedá mu: „Najdôležitejšia ja spoločnosť.“... celý text

Duchovní literatura Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Ikar (SK)

Big Panda and Tiny Dragon, 2021

Wimmerka
25.05.2022 5 z 5

Krásná kniha plná životních mouder a ještě hezčích ilustrací přečteno sice za hodinku, ale do knihovny je to krásný kousek, ke kterému se ráda vrátím

Nikolka001
25.05.2022 5 z 5

Pohlazení po duši. Úžasná knížka.

Pettato
25.05.2022 5 z 5

Překrásná kniha plná nádherných ilustrací s moudrými texty na zamyšlení.
Poklad plný jasných poselství, které jsou většině známé.
V jednoduchosti je síla…
Je potřeba si připomínat základní myšlenky pro šťastné žití.

onyx84
22.05.2022 5 z 5

Hned bych knihu poslal tomu magorovi do Ruska, aby zjistil, že život může být i hezkej...jediná výtka je,že za ty prachy,co to stojí,je to čtení na 10 minut...

dani.mertova
22.05.2022 5 z 5

Tato kniha je opravdu pohlazení na duši. Budete k ní jen tak chtít vracet znova a znova. Pokaždé když ji otevřete, uvidíte tam něco kouzelného.

Guarnere
19.05.2022 5 z 5

Naprosto překrásná kniha o přátelství a cestě životem. Koupila jsem ještě v originále, nevydržela jsem čekat na překlad. Ilustrace jsou krásné a neskutečně něžné a je neuvěřitelné, jak se pomocí nich a pár slov dá vyjádřit tolik. Když mi bude ouvej, budu se k ní jistě vracet pořád a pořád dokola.

Varjohukka
18.05.2022 5 z 5

Nádherná knížka plná mouder a úžasných ilustrací.
Sleduji autora na sociálních sítích, takže jeho dílo znám, ale takhle hezky pohromadě je to prostě dokonalost.

Nelly
17.05.2022 5 z 5

Pohlazení pro dušičku - pro všechny, kterým se nechce číst Bhagavadgíta či spisy jiných myslitelů - mají zde duchovní filosofii na cestu životem shrnutou do pár vět (ano, i velké věci lze říci pár slovy), navíc doplněno nádhernými ilustracemi.

ElissEm333
16.05.2022 5 z 5

Krásné ilustrace. Milé myšlenky. Radost listovat.

Dija
15.05.2022 5 z 5

Překrásná kniha k zastavení se, k zamyšlení. A ty ilustrace?! Absolutní nádhera! Mám pocit, že v knize chci listovat každý den.

Domi11
13.05.2022 5 z 5

Nádhera. Nemám slov. Tolik krásných a přesto jednoduchých myšlenek, nad kterými se člověk pozastaví, jsem dlouho nečetla. Naposledy při knize Chlapec, krtek, liška a kůň (nejsem ani první ani poslední, která tuto knihu zmiňuje).

Korsika
13.05.2022 2 z 5

Vlastně se jedná o nádhernou knihu ilustrací (stejně jako Chlapec, krtek, liška a kůň), které ale ruší náhodně vložená "moudra", kdyby ilustrace doprovázel celistvý příběh osobního rozvoje nebo pohádkový příběh pro děti, bylo by to mnohem lepší.

Ellinek
12.05.2022 5 z 5

Podobně jako Chlapec, krtek, liška a kůň je i toto jednoduchá knížka, v jejímž minimalismu je obsaženo mnohé a tohle něco ke čtenáři promlouvá mnohem lépe než kdejaký románový text. V jednoduchosti je krása. A Panda s Dráčkem jsou skvělými průvodci. Je to milé, líbivé a neuvěřitelně nádherné.

aydam
12.05.2022 5 z 5

Překrásné myšlenky s nádhernými ilustracemi. Dobije čtenáře pozitivní energií.

"Když piješ čaj... pij čaj."
"Jsou dny, kdy i vstát z postele znamená vítězství."

bupilla
07.03.2022 5 z 5

Tak toto je nádhera, dokonalosť :)
Prekrásne ilustrácie a text je ako balzam na dušu.
Je to milé, láskavé, zaujímavé a pretkané životnou múdrosťou.

Je to poklad podobného typu ako kniha Chlapec, krtko, líška a kôň :) Podobný poklad, ale knižky sú rozdielne a obidve stoja za to, mať ich vo svojej knižnici a pravidelne sa k nim vracať.

Karcoolka2210
25.11.2021 5 z 5

Nádherná kniha. Je dosť podobná knihe Chlapec, líška, krtko a kôň, čo do jednoduchosti a ilustrácií. Ilustrácie v tejto knihe sú naozaj nádherné a pre milovníkov východnej kultúry či umenia je to pohladenie zmyslov. A príbeh? Veľká panda a malý drak sú na ceste. Kam? To nevedia ani oni. Dôležité je, že kráčajú spolu. V jednoduchosti je krása a táto kniha v sebe ukrýva mnohé bohatstvá. Odporúčam :)

"Dnes si akási tichá," povedal malý drak.
Veľká panda sa usmiala.
"Nemyslím si, že dokážem vylepšiť zvuk dažďa."