Panský dům
Anne Jacobs
Panský dům / Tkáčova vila série
1. díl >
Augsburg 1913 Mladá Marie nastupuje jako kuchyňská pomocnice v impozantní vile, sídle průmyslnické rodiny Melzerů. Zatímco si děvče ze sirotčince vydobývá své místo mezi personálem, panstvo si užívá zimní plesové sezony, v níž má být uvedena do společnosti nejmladší, krásná dcera Katharina. Jenom Paul, dědic rodiny, se drží stranou společenského mumraje – dokud nepotká Marii..... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
Die Tuchvilla, 2014
Kniha se mi líbila. Dala nahlédnout do života bohatých i chudých lidí v dané době, dobové příběhy mě opravdu zajímají, baví a obohacují. Mohu si lépe představit tehdejší život, zvyky, hodnoty, možnosti. V knize je vše dobře vykresleno, co postava to jiný typ člověka, prostředí starého Augsburgu pěkně popsané, panský dům v mé fantazii bohatě představitelný. Samotný příběh trochu připomíná známý osud Popelky, ale je napsán hezky, čtivě, dobrá volba třeba na dovolenou nebo do lázní. Přečetla jsem už trilogii celou, každá kniha je zaměřena trochu jinak, ale všechny jsou pěkné. Spíše lehčí, oddechové čtení.
Moc pěkné čtení. Z tohoto období čtu román snad poprvé, ale opravdu mě to chytlo. Hned se vrhám na další díl. :)
Mám tyhle příběhy ráda. Odpočinu si u nich, nemusím nijak moc přemýšlet a když jsou ještě situovány do časů šlechty, jsem spokojená.
Takový obyčejný příběh s neuvěřitelným koncem. Přečetla jsem celou knížku, ale druhý díl mě neláká.
Kniha je čtivá, dobrá oddechovka, pěkný klasický příběh. Euromedia ale mohla o něco málo snížit své zisky a zaplatit kvalitní korekturu. Překlepy a špatné skloňování.... chvíli jsem si říkala, jestli nejsem na pochybení já a má znalost češtiny, ale tohle....
Vzala jsem to do ruky jako oddechovku a moc jsem od toho nečekala. Vyplatilo se :)
Neurazí, ale k přečtení dalšího dílu nenadchne..
Kniha je napínavá a dobře se čte, ovšem trochu mě zklamala plochost příběhu a vykreslení postav. Není tu žádná přidaná hodnota.
Nejdřív jsem měla problém se začít, ale zrovna jsem měla chuť na tu dobu i příběh, nakonec hezká kniha, odpočinková kniha.
I když nečtu tento styl knížek, moc se mi líbila..dostala se mi do rukou náhodou a jsem ráda.
Kniha určená pro oddech jako vsuvka mezi vážnější témata.
Čte se velmi dobře, trochu červená knihovna vsazená do dobových událostí, ale není "přeslazená".
Už mám půjčený druhý díl :-)))
Za me slabsi prumer. Nenarocna cervena knihovna. Postavy nejsou nijak zvlast detailne popsane, jednaji nelogicky a obecne nejsou sympaticke. Tim, ze zde neni jedna hlavni postava, tak si clovek zadnou zvlast neoblibi. Doba, ve ktere se kniha odehrava je spis kulisa, pribarvena realitou 21.stoleti. Dej predvidatelny od zacatku. Cekala jsem tedy vic...
Příjemná oddechovka ,červená knihovna , i když je pravda , že jsem čekala trochu složitější zápletku. I přesto se vrhám do pokračování.
Když hledáte oddechovku na dovolenou nebo nenáročné čtení do metra, je ideální. Určitě mě ale ničím neobohatila. Čte se dobře, děj utíká a hlavní hrdinka je vcelku sympatická. Čtu druhý díl a vypadá to, že je opravdu lepší než tento...
20. století Německo továrny ságy sirotčince rodinná tajemství textilní průmysl historické romány historické romance služebnictvo
2017 | Panský dům |
2018 | Panský dům a jeho dcery |