Papírové domky

Papírové domky
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499295/bmid_papirove-domky-gtX-499295.png 4 152 152

Román z města s černou duší Anna se přestěhuje s manželem Petrem a synem Vašíkem do Ostravy za Petrovým divadelním angažmá. Mají za to, že se konečně blýská na dobré časy. Jenže Petr chce víc. Chce ten dům, který ho již dlouho vábí, chce podávat herecké výkony, ze kterých běhá divákům mráz po zádech. A dům mu jde vstříc. Plní se mu každé jeho přání a vše jde jako na drátkách, dokud v blízkém okolí jejich nového domu nezačnou bez zjevných důvodů umírat zvířata. A to je jen začátek.... celý text

zupri
05.10.2022 4 z 5

Mrazivě čtivé ... skvělé!

Dela111
02.10.2022 4 z 5

Papírové domky vychází ve vynikající edici "Tvář" nakladatelství Vyšehrad. Mě zatím žádná z těchto knih nezklamala a i tady jsem spokojená. Je to mysteriózní román o tom, co všechno je člověk ochoten udělat a podstoupit pro splnění svých snů a největších životních přání.
Hlavní postavy jsou Anna a Petr a jejich malý syn. Neméně důležitý je zde dům do kterého se nastěhují, je záhadný a strašidelný. Petr touží stát se slavným hercem, chce podávat nezapomenutelné výkony. Anna má skromnější profesní přání, silnější je u ní touha po bezpečí. Oba totiž pronásleduje minulost, oba trpí traumatizujícími zážitky z dětství. Po nastěhování do domu se jim začíná dařit a plnit všechna přání, hlavně Petrovi, ale jak už to v životě chodí, nic není zadarmo...
Zápletka románu se dotýká nadpřirozena, ale jde o silný příběh, který přináší hned několik podnětů k zamyšlení. Kniha je napsaná svižně a poutavě, je to výborné počtení, doporučuji.

Christie2020
24.09.2022 3 z 5

Knihu jsem koupila jen dle názvu, vůbec jsem netušila, o jaký druh příběhu se jedná.
Styl psaní velmi čtivý. Příběh překvapivý…jen opravdu úplně ne pro mě.
Na druhou stranu, něco si z něj přecejen odnesu.

jaroiva
18.09.2022 5 z 5

Od začátku mě to chytlo, že jsem si ani nestihla všimnout, že se to najednou stáčí k tomu, co normálně vůbec nečtu :D.
Nebudu spoilerovat, protože kdybych si podrobnější obsah někde přečetla v anotaci, nikdy bych si knížku nekoupila. Tak abych neodradila podobné typy, jako já. :)
Očekávání bylo překonáno.
Moje první kniha autora, mám už delší dobu koupených Pět ročních období, takže asi budou další na řadě.

cihunka
17.09.2022 5 z 5

Kniha mě pohltila už od první stránky a nepustila až do konce. Příběh je opředen tajemstvím a nadpřirozenem a během četby vyplouvají napovrch překvapivé události,které mi nedovolovaly knihu odložit. A když jsem ji přece jen odložit musela,tak jsem stále musela o příběhu přemýšlet.

lukas0037
03.09.2022 5 z 5

Tahle knížka ve mně doznívá od doby, co jsem ji dočetl. Nadchl mě krásně poetický jazyk, spousta krásných přirovnání a metafor. Příběh samotný svou pravou tvář odhaluje postupně a je to tak trochu metoda ledovce: vidíte jen špičku, ale tušíte, že velká část sdělení je hluboko pod povrchem. A že bolí. Skvělý text. Doporučuji