Pekáč buchet

Pekáč buchet
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206146/bmid_pekac-buchet-FwG-206146.jpg 4 1213 1213

ONA Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára. ON Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš. Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem, a že láska hory přenáší. Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.... celý text

ritz
08.08.2016 3 z 5

Letní oddechovka pro dovolenou, podařená.

deedulka
04.08.2016 5 z 5

Milé překvapení od české autorky.Takové příjemné čtení na léto o lásce, ztřeštěnosti, vaření a sportu. :)

cukrovka
21.07.2016 5 z 5

Zajímavá knížka. Hodně mě zaujali recepty na začátku každé kapitoli. Už se těším až některé vyzkouším. Jinak příběh byl pěkný a konec zajímavý. Určitě si od této autorky ještě něco přečtu.

alzbeta4340
19.07.2016 4 z 5

V rámci žánru společenského románu určitě obstojí ve srovnání se zahraniční produkcí. Velmi dobře a snadno se mi kniha četla. Nicméně právě ve chvíli, kdy jsem si řekla, že teď je to skutečně zajímavé - bác ho, byl konec. Přesto pro mě příjemné překvapení. Autorku jsem neznala, musím si její věci dočíst.

Bella09
15.07.2016 5 z 5

Knihu jsem vzala do ruky ve chvíli, kdy jsem se potřebovala rozptýlit a odpočinout si od detektivek. Byla jsem nadšená, bylo to přesně co jsem potřebovala.Při čtení jsem se neustále usmívala a bylo mi dobře na duši.A pak najednou zvrat i když už z náznaků jsem věděla, že se něco pokazí. Ale nakonec příjemný pocit z knihy zůstal i když s hořkou kapkou.
Kniha mě zklamala po technické stránce, na str 107 "Zbytek soboty" měl být zbytek pátku. Mám ve zvyku číst knihy velmi opatrně, i přesto se mi ke konci knihy vysypaly stránky.

petra2112
11.07.2016 3 z 5

...stačí přečíst jednou, ale neurazí.

strippedd
06.07.2016 3 z 5

Vtipné,romantické a dojemné.

liletka_a
14.06.2016 3 z 5

Já jsem naopak čekala celkem dost i podle těch pochvalných komentářů a dostala jsem vcelku asi míněno humorný, velké plus za krátký příběh, který byl místy zábavný ale jinak nic extra. Vrátilo mě to zpátky do mých krásných třináctých let, přišlo mi, jak kdybych chvílema četla Lanczovou a hlavním hrdinům bylo kolem 16nácti let. Oba dva se tak každopádně chovali. Nějak jsem nepobrala, jak se z nenáviděného Kopřivy vlastně, jak mávnutím kouzelného proutku stal najednou "pan božský" na kterého nemůže Klára přestat myslet, to její procitnutí si asi autorka představila v hlavě a už nedala na papír...:D Každopádně se mi líbily/udivily neobvyklá jména jako Matouš, (Miloň :D) A taky se Kopřivovy povedlo, že jsem si občas prozpěvovala "Kláro, jak to s tebou vypadá...":)) Konec jsem nečekala, ten byl smutný a romantický, ale do této puberťárny se moc nehodil. Za mě dávám se zavřenýma očima tři hvězdy díky návratu do mých náctých let..;)

WexxAr-ka
13.06.2016 4 z 5

Od teto knihy jsem necekala vubec nic, objevila jsem ji nahodou, tak jsem se do ni pustila :) musim rict, ze me bavila :) jednoduchy pribeh, ktery nikoho neurazi :) skvele oddychove cteni :)

mayinka
20.05.2016 2 z 5

Kolikpak te hlavni hrdince asi bylo.... priznam se, ze jsem si ji postavila do veku pomalu ctyricet a sportovec mi pripadal tak do petadvaceti.
Precteno, ale...... cist to znovu nebudu... pripadala jsem si jako pri cteni Harlekínky.
Jo a jeste:
Grilované nektarinky s ovčím sýrem
4 nektarinky – zralé, ale pevné
8 plátků prosciutta
100 g ovčího sýra
Sůl
Pepř
olivový olej
Nektarinky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecky. Pokud je prohlubeň po pecce malá, můžeme ještě kousek dužiny vydlabat. Lehce osolíme, opepříme, zakápneme olejem a vložíme na gril. Grilujeme minutu z každé strany a sundáme. Díru po pecce naplníme na kousky nakrájeným kozím sýrem

tak ovci nebo kozi? :)

jluky
04.05.2016 5 z 5

Paráda!...Chutila, bavila..........Ćo viacej som si mohla ešte želať, ako ísť - po prebdelej noci s knihou pod nosom - s úsmevom na perách do práce? ....Pani Petrusová, nech Vám to píše!....ešte veľa takých pohodových knižiek, ktoré nám urobia dobrú náladu!

NanaismyName
30.04.2016

Příjemné počteníčko

Jaruce
12.04.2016 5 z 5

Hezký, humorný a krátký. Každý by chtěl ten pekáč buchet :-)

Micheline
11.03.2016 5 z 5

Humorné, zamilované a ten "pekáč buchet"!

keri80
26.02.2016 5 z 5

Musím přiznat, že už se mi dlouho nestalo, abych se při čtení zasmála nahlas.
Kateřino Petrusová máte neuvěřitelně krásný dar nás ženský (možná to čtou i chlapi, ale nevím jak to pobírají) rozřehtat stejnými situacemi, které zažíváme dnes a denně každá z nás, jen vy jste to dokázala opravdu povznést na umění. Přála bych si, abych byla schopna tak hezky do příběhu vetnout všechny své trapasy, které by pobavily čtenáře.
Pro mě jednoznačně skvělá oddechová knížka, která zvedne náladu. :-)

machrus
24.02.2016 5 z 5

Kniha byla super. Začínám mít Petrusovou v oblibě. Její knihy se čtou opravdu dobře. Jejím knihám nechybí typický český humor, čtivý děj (lehce naznačím, že zápletka lehce nápodobna knize Než jsem tě poznala od Jojo Moyes - opravdu jen lehce), ale úplně suprové mi přišly recepty na začátku každé kapitoly, které doufejme v brzké době ozkouším alepoň ty bez masa. ;-D Určitě se chystám ozkoušet Makadonové mušličky,koláčky nebo co že to bylo.Při těch receptech jsem měla co dělat abych nešla péct či vařit :-DDD A ještě co tedy u knihy bych klidně uvítala pár stran navíc, ale myslím si že autorka vycítila v pravou chvíli to utnout a čtenáři si naopak mohou snít o tom jak ten konec vlastně asi mohl dopadnout.

Janeee
18.02.2016 3 z 5

Čekala jsem od knihy asi o dost víc... Nejsem zklamaná, ale ani nijak extra nadšená....

Odehnalka
16.02.2016 4 z 5

Kniha mě bavila od začátku do konce. Sedla mi lépe než "S hlavou v oblacíh (pejru)".
U konce jsem teda trochu slzela (velký zvrat), ale pak se člověk nad tím vším usmál, protože to vše skončilo dobře. Konec možná trochu osekaný, ale v tomhle případě mi to zas tak moc nevadilo.
Jdu si opsat pár receptů, protože i ty mě v knize velmi potěšily.

barbora2863
16.02.2016 4 z 5

3,5*

Dosť dlhú chvíľu som rozmýšľala nad vyšším hodnotením, ale napokon ma kniha až tak neuchvátila, aby si ho zaslúžila. Ako ono to nebolo vyslovené zlé alebo nebodaj strašné... len... len mi to prišlo také divnô divné :)
Keby som to brala ako "ženský román" tak by bol veľmi slabý. Keby som to brala ako "humoristický román" tak naopak, tam by hviezdil.
Nemôžem poprieť, že autorka má fakt čitateľný štýl, ktorý ma bavil, naozaj. Miestami. Potom som si začala všímať, že tých hlášok a postrehov je vtesnaných do textu akosi priveľa (a keď si takéto veci začínam príliš pri čítaní všímať, ruší ma to a pomaly odrádza od dočítania).
Akoby za každú cenu chcela byť autorka za vtipnú. Časom mi už liezli na nevy. Nie všetky, pri niektorých som sa fakt schuti zasmiala... ale väčšinou ani nie.

Rozsahovo to bola útla knižočka, svoj účel (či poslanie) však splnila, oddýchla som si pri nej.

Tri body z knihy, ktoré mi uviazli v pamäti:
1. Kopřiva a Oříšková (Kopřiva jednoznačne vedie)
2. makadamky
3. pekáč buchet (ako prirovnanie k tehličkám heh)

Osobná poznámka pod čiarou:
- vyskúšať niektoré recepty! (najmä makadamky a muffiny)

martinkaLLL
08.02.2016 5 z 5

Tak to jsem se dlouho takhle nezasmála. Výborná knížka. Určitě ne poslední od této spisovatelky.