Pekelná síra

Pekelná síra
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282842/bmid_pekelna-sira-47e-282842.jpg 4 352 352

Pendergast série

Paznecht vypálený do zdi... Zápach síry ve vzduchu... Přišel si ďábel pro to, co mu náleží? Za dveřmi skvostného sídla v Hamptonu objeví zvláštní agent FBI Pendergast příšerný zločin, hrůzná jatka zdánlivě nadpřirozeného původu. Doutnající ostatky nechvalně proslulého uměleckého kritika Jeremyho Grovea a roztavený kříž, který mu vypálil znamení na hrudi, se našly v zamčené a zabarikádované podkrovní místnosti. Otisk kopyta na prknech podlahy a zápach pekelné síry připomínají legendární hrůzostrašné příběhy těch, kdo uzavřeli smlouvu s ďáblem.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , BB art

Brimstone, 2004

Mako123123
04.02.2013 4 z 5

Niečo medzi J. Bondom a S. Holmesom.
Pretože Bond je pre mňa charakteristický akciou ( i ked ja osobne mu nefandím- skôr naopak dúfam že v tých filmoch konečne ten bastard skape- i ked mi je jasné že nie) a Sherlock zasa je pre mna charakteristický logickosťou (čo mi je sympatické) takže výsledkom je že i akčné počínanie Pendergasta je mi vdaka jeho vykreslenému intelektu a zdôvodneniu rôznych naoko podivných situácii sympatické. A fandím Pedergastovi i D´Agostovi. :)
Kniha s nádychom mystiky a logickosti sa mi páčila najmä tie prvé 3/4 knihy potom to už bolo o trocha slabšie ale dostatočne dobré... čiastočne sa mi to aj dejom aj štruktúrou podobalo na /Kód Smrti/ (dalšia kniha z dielne Preston=Child) ktorá podľa mňa bola tiež OK. I ked kniha PS sprvu slubovala mystickú zápletku koniec bol triezviejší ale stále dosť zaujímavý... ten záver nebol síce mystický ako napr: /Zasvätený/ (Simon Toyne) -kde som dostal to čo som naozaj očakával a bol som s tým spokojný-, ale vdaka mierne pootvorenému koncu v PS viem že sa mám na čo tešiť- už aj začínam čítať pokračovanie.
Mínus jedna hviezdička v hodnotení za (najmä pri konci) to dlhé vykecávanie záporáka a fakt že knižka so mnou trocha vybabrala s tou nie-mystickou zápletkou. ( vy-"scoobydoo"-ovala so mňou :D ) Ale inak GOOD. Spomedzi zatial všetkých kníh ktoré som od Preston=Child čítal (Kód Smrti, Relikvie, Relikviár, Kabinet Kuriozit) bolo toto rovnako OK s trocha lepšou perspektívou.
4/5

Kortexo
20.09.2012 5 z 5

Výborná kniha, pro mně jiná než ostatní,stylem podobná bondovkám.Doporučuji.

Luca287
19.04.2012 5 z 5

Výborná knížka, ostatně jako všechny od těchto autorů... ovšem ty, které jsou s Pendergastem jsou úžasné... :-)))

Temný snílek
29.05.2011 5 z 5

Napínavá kniha s nádechem mystiky, vše se však na konec vysvětlí a zjistíme, čeho je schopen člověk.

Autoři knihy

Lincoln Child