Platnéř

Platnéř
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174569/bmid_platner-ehN-174569.jpg 4 637 637

Platnéř série

1. díl >

Strach ovládl Staré Město pražské a není radno vycházet po setmění. Lidé si ale nejsou jisti životem ani za okovanými dveřmi svých domů. Jsou vyloupeny truhly cechů na Staroměstské radnici a rychtář Pardus si již začíná zoufat. Nedaří se mu rozprášit tlupu Jouzy Čerta a navíc se jeví, že tlupě pomáhá někdo z blízkého okolí krále Václava IV. A k tomu se ještě na domech a jejich střechách začne objevovat přízrak, který někteří považují za netopýra, jiní za obrovského pavouka. Platnéřský učeň Lukáš zažívá strastiplné roky v domě svého strýce a má jen dvě touhy: vyučit se řemeslu a být v blízkosti Angely, dcery vyslance milánského vévody. Avšak aniž by si to přál, je vtažen do dění, které děsí město, a od té chvíle začíná hon i na něho. Každé jeho klopýtnutí může být tím posledním...... celý text

Leskodka
27.08.2016 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, svěží, čtivý styl. Četlo se mi poutavě, již začínám pokračování, těším se.

Burgus
29.07.2016 4 z 5

Kniha je velmi poutavě napsána, velice mě bavila a originální styl psaní autora je vážně jedinečný. Popisy platneřského řemesla jsou skvělé a nutno dodat, že středověká Praha je jako námět pro historický román i fantasy něco vážně úžasného. Tohle prostředí propůjčuje knize zvláštní tajemný nádech. Už se těším na další díl.

astroweb
13.06.2016 4 z 5

Dost dobrý historicko odpočinková četba. Zkusím další autorova dílka.

RaSu
29.04.2016 4 z 5

Dostal jsem na dovolené tip na tohoto autora na dovolené. Po nějaké době jsem našel Platnéře v knihovně. Knihou jsem byl nadšený, čtenář má možnost ponořit se do těžkých časů středověku. Neméně mne překvapil popis pracovních postupů platnéřského tovaryše, velice čtivé. V současné době čtu druhý díl odehrávající se v ... . Autorovi patří mé díky.

elima
04.01.2016 5 z 5

První kniha od F. Niedla a musím říci, že mě mile překvapila. Miluji historické romány a ikdyž jsem na tuto knihu čekala vcelku dlouho, tak čekání se vyplatilo. Celá kniha se mi skvěle četla, žádné sáhodlouhé texty o ničem, prostě jasně a stručně od začátku do konce s velmi milým napětím co a jak se vyvrbí :)
Rozhodně mám v rude další díl.

hankapimi
07.12.2015 4 z 5

Moc příjemné překvapení od Fr. Niedla ! Příběh ze středověké Prahy o mladém platnéřském učni Lukášovi, odstrkovaném neduživém chlapci s bystrým mozkem. Čtenář se také dozví něco o zapomenutých starodávných řemeslech, potřebných k výrobě brnění pro tehdejší boháče, i významu a odpovědnosti tehdejších cechů. Čtenář lehce vklouzne do dalšího dílu Pavoučí síť a jistě si nenechá ujít i poslední díl Návrat mistra !

MartinkaSku
04.10.2015 5 z 5

moc pěkné čtení, jsem původem Pražáčka a miluju čtení o Pražských uličkách a toto nčtení, bylo kvělé, vřele doporučuji, napínavé pěkný příběh jakbysmet .,)))

MartinkaSku
04.10.2015 5 z 5

ritta
19.09.2015 5 z 5

Moc pěkná kniha,už jdu na další díl.

diabolka3
26.08.2015 2 z 5

Opravdu nenáročné čtení, až možná moc snadné. Úrovni Posledního batalionu se ani zdaleka nepřiblíží. Velká škoda.

rohlajda
03.08.2015 5 z 5

Kniha mě nadchla příběhem i popisovanými reáliemi.

Heidrekr
21.07.2015 5 z 5

Dle popisku mi to přišlo nemastný, neslaný a čekal jsem, že oproti Tasovi to bude vcelku nuda. Pravda je však taková, že kniha mě bavila přinejmenším stejně, i přesto, že kniha není psána z vojenského hlediska jako u Tase. Avšak prostředí ve kterém se děj odehrává mě velice nadchnul, ať už dílna a popisky výroby daných brnění, tak i vyšetřování rychtáře.

dulinka
29.05.2015 3 z 5

mám z té knihy rozporuplné pocity... :-(

Barbara182
10.05.2015 4 z 5

Další skvělý historický román od Františka Niedla, vřele doporučuji

Bezantina
03.05.2015

Tato série se mi líbila mnohem více než série Hynek Tas z Boru. Příjemné oddechové čtení s historickým námětem, trošku detektivka.. Líbila se mi hlavní postava Lukáš, hlavně proto, že je obyčejný mladík (a ne pan "dokonalý" jako Hynek Tas z Boru; nemůžu si pomoct, ale pořád tyto dvě hlavní postavy z obou sérií srovnávám :-) ), sice s tělesným handicapem, ale o to více bystrým mozkem. Pěkné čtení.

PierReVesper
07.03.2015 4 z 5

Nestrhlo mě to tolik jako série o Hynku Tasu z Boru, ale i tak to má něco do sebe. Hlavně je to z doby "líného" Václava IV., kterého nikdo neměl moc rád, ale všichni ho chtěli za krále, protože byl náš a ne německej. Druhou knihu začínám s velkým nadšením.

Jolana.b
23.02.2015 4 z 5

Napínavé, strhující, čtivé. Takový středový Spiderman z českého království. Ale čte se velmi dobře. Právě jsem začala druhý díl a jsem na něj zvědavá. Doporučuji.

Endy17
31.01.2015 4 z 5

Mé první setkání s Františkem Niedlem bylo vcelku příjemnou záležitostí. Příběh ze středověké Prahy, trochu drobrodružný, trochu detektivní. Nechtěl bych hodnotit reálnost děje, ale kniha je čtivá, stránky rychle ubývají a navnadí čtenáře na další dvě pokračování.

Macek58
10.01.2015 4 z 5

Historický román plný napětí, pěkný příběh, čtivě napsaný. Už se chystám na pokračování.

tuldas
30.12.2014 5 z 5