Po celý čas

Po celý čas
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487241/bmid_po-cely-cas-8Lk-487241.jpg 4 246 246

Kyle nemá dôvod pochybovať o svojej budúcnosti. Počas strednej školy tvoria s Kimberley nerozlučný pár a chystajú sa nastúpiť na rovnakú univerzitu. Všetko zmení noc po maturitnom večierku a tragická autonehoda. Kým Kyle sa preberá v nemocnici s poranením mozgu, Kimberley nehodu neprežila. Zdá sa, že nikto z najbližších nedokáže pochopiť, čím si Kyle prechádza. Výnimkou je Marley. Marley vie, aké je to stratiť milovaného človeka. Navyše je presvedčená, že za to nesie vinu. Vzájomným porozumením si liečia rany a upevňujú puto medzi nimi. Kyle neveril, že by ešte mohol byť šťastný, ale aj tak má pocit, že sa blíži niečo, čo mu opäť prevráti svet naruby. Príbeh o ľúbení, strácaní a nachádzaní od autoriek sfilmovaného bestsellera Na pár krokov... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (SK)

All This Time, 2020

veverrka11
05.02.2023 5 z 5

Kyle se po autonehodě probouzí z kómatu a zjišťuje, že jeho přítelkyně Kim zemřela. Dokáže se vzpamatovat že ztráty milované osoby? Pomůže mu Marley, se kterou se seznámí podivným způsobem?
Knížka je sice poměrně úzká, ale i tak je čtivá a probírá důležité téma ztráty milované osoby, pocitu viny a návratu do normálního života. Děj je spojen z útržků Kylova života, což mu ale neubírá na kráse ️ co na tom, že největší odhalení jsem tak trochu odhadla o 100 stran dopředu.
Kyle mi ze začátku přišel až moc fixovaný na Kim, ale časem jsem si ho oblíbila. Hlavně díky tomu, že se z hejska změnil v celkem jedlého kluka, který si svoje chyby uvědomuje. Marley jsem si zamilovala od první chvíle, takovouhle kamarádku bych chtěla mít ️
Celkově jsem ochotná knížce odpustit drobné nedostatky, viz odhalenou část zvratu. Druhý díl jsem opravdu nečekala a zůstala koukat s otevřenou pusou. Jde o velmi milé ale zároveň těžké čtení.
Doporučuji všem, kteří mají rádi heavy contempo ale zároveň milé a jednoduché čtení.

Lka
05.02.2023 5 z 5

Krásný a dojemný příběh. Kniha se četla velmi dobře, i když občas byla zmatečná. I slzička mi ukápla.

KateTheBlogger
31.01.2023 4 z 5

Příběh je rozhodně zajímavý a originální a rychle se čte. Přestože jsem celou dobu měla podezření, ukázalo se, že jsem se s odhadem zápletky úplně netrefila. Knihu jsem přečetla během pár dní a rozhodně to bylo fajn. Milá young adultovka, která je méně předvídatelná.

Knižnípauza
24.01.2023 2 z 5

Duo autorek, které napsali knihu Pět kroků od sebe se pustili do dalšího společného projektu.
Kniha celou tu dobu ale vůbec nedosahuje kvalitě předchozí společné knihy.
Příběh který se zbytečně natahuje a je plný klišé mě po půlce už přestal bavit.
Tak nějak čekáte na ten zvrat ke kterému to směřuje.. Dostaví se kapitolu před koncem :D
Tam to spisovatelky hází jak kdyby jim měl dojít papír..
Za mě je tato kniha spíše zklamání.

Lucinka_000
18.01.2023 4 z 5

Knížka byla hezká, ale jejich první knize se nevyrovnala. Občas je to dost matoucí, za přečtení ale stojí

kalinkacz
26.12.2022 4 z 5

Pět kroků od sebe je za mě jedna z nejdojemnějších young adult contemporary, jaké jsem kdy četla. Proto jsem se na novinku autorek s názvem Celou tu dobu opravdu těšila.
Příběh se věnuje vyrovnání se ztrátou velmi blízké osoby, pocitu viny a novému začátku…
Tato novinka stojí určitě za pozornost - je čtivá, ma super postavy a mega zvrat ve své polovině, který neodhadnete.
Je to lepší než Pět kroků od sebe? Ne. Stojí za přečtení? Ano.

E.T.007
28.10.2022 4 z 5

Tento príbeh sa mi páčil oveľa viac než kniha Na pár krokov.

Začiatok je trošku zdĺhavejší, ale pri smútku a bolesti je to zväčša tak - plynú pomaly a občas sa zdajú byť nekonečné.
No len čo sa na scéne objavila Marley, všetko ožilo a dej krásne plynul.
Zápletka je skvelá a rozuzlenie je tiež fajn. Bavilo ma to čítať.

Sarah11
14.09.2022 2 z 5

Už první kniha od tohoto dua autorek mi nesedla, ale rozhodla jsem se zkusit i jejich druhý počin. No, teď už vím, že do další tvorby se určitě pouštět nebudu.
Postavy mi vůbec nepřirostly k srdci a více než do poloviny to bylo neskutečně zdlouhavé a repetitivní, ale uklidňovala jsem se tím, že přijde ten obrovský zvrat, o kterém všichni mluví a vyrazí mi dech... Zvrat sice přišel, ale něco podobného už jsem dávno tušila, takže ani tím si to u mě autorky nevyžehlily. Závěr mi přišel velmi nereálný a nepravděpodobný. Palec nahoru za obálku, ta je krásná.

Vknihách
25.05.2022 4 z 5

Dámy a páni,toto bola depka! Od začiatku do konca. Príbeh sa začína ponuro, cítite, že sa niečo zásadné stane, čo ovplyvní celú knihu. Rozprávačom je hlavný hrdina,Kyle. Teší sa na budúcnosť blízku, aj tú, ktorú si nalinkoval so svojou priateľkou Kimberly. Ich vzťah nie je dokonalý, majú často spory, no Kyle verí, že je to láska na celý život. Vidí to Kim rovnako? Už anotácia prezradí, že nehodou príde Kim o život a Kyle sa opúšťa. Okrem bolesti fyzickej,sa utápa v ľútosti nad stratou životnej lásky,nad vopred naplánovaným životom,mama sa oňho strachuje a najlepší kamoš v podstate prišiel o dvoch blízkych ľudí. Až jedného dňa stretne Marley na cintoríne. Ona chápe jeho bolesť.
Autorky píšu skvele. Ich prvotinu zbožňujem. V tomto prípade mi však neulahodili. Takmer polovica knihy,odkedy sa objavila Marley sa zdala byť nudná. Stále som čakala kedy príde zvrat, pretože prísť jednoducho musel. Môj bože! A aj keď bol perfektný,naozaj som sa obávala,ako tento príbeh autorské duo zakončí. Mala som obavy, že nevymyslia nič originálne. Síce to zakončili celkom fajn,no podľa mňa,pred finále to bolo trošku prekombinované. Síce je mozog a psychika záhadou a nikdy sa vopred nedá odhadnúť ako veci dopadnú,v tomto prípade si autorky zaručili, verím, že nielen moju, plnú pozornosť ubúdajúcimi stránkami. Som zvedavá na ich ďalší príbeh. Či bude(pre mňa) lepší ako Na pár krokov, či horší ako Po celý čas

Lidska_ctecka
19.04.2022 4 z 5

Drahouškové,
tato kniha mě moc bavila a v mnohém mě překvapila. Pojednává o vážnějších tématech se stejnou lehkostí a zároveň vážností jako v knize Pět kroků od sebe. Chvílemi to bylo dost zamotané, ale líbilo se mi, jak se zápletka rozuzlila. Na mě to mělo docela rychlí konec, ale to říkám u skoro každé knížky : ).
Podle mého má tato kniha také potenciál na kvalitní filmové zpracování (i když kvality knihy asi nikdy nedosáhnou).

Kristy.Seb
02.04.2022 4 z 5

Stále kupředu, nikdy zpět.

Jako četba pro mládež mi to přijde jako hodně náročné čtení. První část příběhu byla hodně náročná a matoucí. Druhá část příběhu už byla velmi zajímavá, ale stále dosti matoucí.

spencer
31.03.2022 2 z 5

Tak toto bylo zklamání. Pět kroků od sebe mě bavilo, tohle naopak bolelo. Jako kdyby se autorky rozhodly vyhrát soutěž o nejméně originální knihu, protože tady těch klišé byl opravdu nadměrný počet. Hlavní hrdina Kyle mi přišel dost problematický. Z posedlostí jeho přítelkyně Kim přešel rychle na posedlost Marley a nějak mi ten jejich vztah nepřišel vůbec zdravý. Nápad autorek to byl dobrý, ale samotné provedení za ním krapet zaostalo. Myslím, že je plno lepších a jedinečnějších knih s podobnou tematikou...

rajcatko
23.03.2022 1 z 5

Název knihy nemohl být trefnější! Celou tu dobu.
Ano, celou dobu si příběh udržoval celkem obstojnou úroveň a aspiroval na pěkný čtyři hvězdy. Ale konec všechno dobré smetl ze stolu. Ten fantasmagorický, trapný, kýčovitý závěr byl už moc!
Jednu hvězdu nechávám jako poděkování, že ta hrůza přišla až na samotný závěr a já tudíž knihu s úspěchem dočetla.

esfinge
11.03.2022 2 z 5

Přečetla jsem, ale moc mě to nebavilo.

Sylvanas
08.03.2022 2 z 5

Knížku jsem po nějakých 110 stránkách odložila nedočtenou. Nedokázala jsem se do příběhu začíst - děj byl pro mě nudný, všechno snadno předvídatelné několik stran dopředu. Dialogy mezi postavami naprosto tuctové. Nenarazila jsem zkrátka na nic, co by mě přinutilo k tomu číst dál.
Z Pěti kroků od sebe jsem úplně nadšená taky nebyla, ale rozhodně byla lepší než Celou tu dobu. Možná by se mi líbila, kdyby mi bylo třeba 14, ale teď už bohužel ne.

Týna24
26.02.2022 5 z 5

(SPOILER) Wau co k říct, tento příběh byl ohromující. Ze začátku mě to nebavilo, takový typický zamilovaný příběh ale když jsem zjistila, že velká část byla vymyšlená kvůli příběhům Marley, tak mě to dostalo do kolen, vůbec jsem nečekala že by Kyle mohl být v komátu, ale autorky mě velice překvapily. Moc sem si ten příběh oblíbila.

denis.danielova
22.02.2022 4 z 5

Příběh si mě rychle získal a postavy mi byly sympatické. Oceňuji, že byla kniha psaná z pohledu mužské hlavní postavy. Málokdy mi přijde taková kniha pod ruku. :)
Autorky se pustily do tématu ztráty a vyrovnávání se s ní. Dokázala jsem se vžít do hlavní postavy a kniha se tak pro mě stala horskou dráhou emocí.
Romantická linka byla za mě z počátku hůř uvěřitelná, ale později si mě získala. Když už jsem si říkala, že teď je dobrá doba, kdy by mohla kniha skončit, zbývalo mi ještě sto stran. A bum! Zvrat obřích rozměrů, který jsem maličko čekala, ale i tak mě při tom řada věcí překvapila. Pár stránek do konce, říkáte si, že je to dobrý a najednou... Prásk! Další zvrat.
Přestože jsem poslední strany dočítala v slzách, jedná se o krásný příběh plný naděje, který se mi moc líbil.

katee21
11.02.2022 4 z 5

Silný, hluboký, smutný příběh....
Přirovnala bych knihu k těm oddechovým, ale vlastně ne... Nečekejte od ní, že to je romantika a nic víc... To ani náhodou...
Musím přiznat, že zvrat co se celé té nehody týče, jsem nečekala a jediné, co ze mě v tu dobu vypadlo bylo, uff... Opravdu to ve mě zanechává silný pocit, který vlastně nedokážu přesně popsat... Tíha, smutek, ale vlastně i radost...

kkubelkova
03.02.2022 5 z 5

Zaujala mě nejdřív obálka knihy. To byl první důvod proč jsem si jí musela opatřit. Příběh je naprosto geniální, zvrat mě překvapil. U knížek nebrečím, ale tohle byla výjimka.

_Knihomolka_
16.01.2022 4 z 5

Krásná romantická knížka s emočně silným příběhem. Do poloviny knížky mi přišlo, že autoři zkombinovali příběhy z knížek Dopisy ztraceným a Pět kroků od sebe, ale druhá polovina a hlavně tedy ten zvrat byly originální, za což jsem byla ráda. Kdybych ji ale srovnávala s jejich první knihou, tak mi tamta přišla o stupeň lepší. Ale jinak to byla hezká víkendová jednohubka.