Hon na knížete Draculu
Kerri Maniscalco
Po stopách Jacka Rozparovače série
Když Audrey Rose Wadsworthová se zděšením odhalila pravou identitu Jacka Rozparovače, potřebuje utéci Londýnu i svým zdejším vzpomínkám. Společně s arogantním, ale okouzlujícím Thomasem putuje až do temného srdce Rumunska, kde se nachází jedna z nejlepších škol soudní medicíny v Evropě... a stejně tak i další známý vrah, Vlad III., se svou legendární krvežíznivostí. Ale Audreyin životní sen je brzy znehodnocen brutálními nálezy na chodbách hrozivého školního zámku, načež je dívka donucena vyšetřovat zvláštně povědomé vraždy. A to, co najde, v ní opět probudí její příšerné strachy. V tomto pokračování strhujícího debutu Kerri Maniscalco, Po stopách Jacka Rozparovače, se setkáváme s dalšími bizarními vraždami v zámku Vlada III., též známého pod jménem Drákula. Mohly by to být vraždy podle předlohy... Nebo se zvrácený zabiják vrátil do světa živých?... celý text
Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: 2022 , King CoolOriginální název:
Hunting Prince Dracula, 2017
Tak já jsem spokojená. Ačkoli nejsem cílová skupina (17 je už daleko za mnou) tak se mi to líbilo, a ještě o něco víc než první díl. Tady už ta hororová atmosféra byla lepší. V jedné z komnat smrti jsem měla husí kůži, protože to, co tam bylo, opravdu nemusím :):):). A tentokrát jsem pachatele neuhodla, byla jsem velmi překvapená.
Vztah Audrey Rose a Thomase se také posunul správným směrem a já jim fandím.
Doufám, že nebudeme moc dlouho čekat na další díl.
(30. 8. 22 - 20 928 - 44)
Tak druhá kniha sa mi dokonca páčila o niečo viac než prvá. Výborne zasadené do Rumunska, páčilo sa mi ako si autorka pohrala z historkou o draculovi (čo bol a vždy bude najlepší upír aký existuje). Tentokrát som si vraha tipla uz na začiatku správe, aj keď na chvíľu som hodne tapala. Bavilo ma ako sa k Audry choval ten riaditeľ. Proste v tej dobe to tak bolo a ak mala žena ambície veľa mužov sa s tým nevedelo zmieriť. Trošku ma hneval Thomas ako sa na začiatku v škole choval k Audry ale tá mu to teda nedarovala. A pokus o uzmierenie ? Naozaj ho moholo toto napadnúť?
Celú knihu som si hovorila že už sa konečne zasnubte, už nech ste spolu.
Babil ma aj záver, ked vlastne z jedného dobrodružstva idete hned do ďalšieho. Už sa neviem dočkať na Houdiniho.
Druhý díl mě opravdu bavil. Skvělé prostředí Rumunska a tajemného hradu Bran. Na rozdíl od prvního dílu jsem si vraha ani zdaleka netipla. Autorka nás tady dokonale zmátla. Zaujala mě taky historie Thomasova rodu. Ústřední dvojici pak přímo zbožňuju. Hlavně Thomasovy hlášky směřované na Audrey Rose. Já, taková romantická duše, bych klidně uvítala i víc nějakých těch polibků, ale vzhledem k době, ve které se příběh odehrává, je to dostačující. Moc se mi to líbí. Ach jo, velice se těším na další díl.
PS: Ty dopisy úplně na konci knihy, mezi Thomasem a jeho sestrou Daci, ty opravdu stojí za to. Až na to písmo. Některá slova jsem nerozluštila ani za boha, ale nevadí.
Já jsem z knihy nadšená. Líbila se mi mnohem více, než první díl (i když i ten je skvělý). Jasně je to YA a z knihy je to občas dost patrné, ale to mi nepřekáželo, i když už nejsem cílová skupina, protože se jedná o nesmírně čtivý a poutavý příběh s nečekaným rozuzlením. Audrey Rose a Thomase jsem si oblíbila už v Po stopách Jacka Rozparovače a tady jsem si je přímo zamilovala. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu a rozhodně doporučuji.
(SPOILER)
Proč si to vůbec četla?
Čekala jsem, že to bude lepší než Rozparovač, doufala jsem v to! Chtěla jsem zjistit, proč se to tolika lidem líbilo.
Už podle té jedničky se dalo poznat, že to není pro tebe. Neměla ses do toho znovu pouštět.
Aspoň jsem se pobavila. Dvě nejvíc epické scény byly prostě strašně vtipné.
Tak si nestěžuj.
Ale proč se to těm lidem líbí a mě ne?
Na tuto otázku jsem odpověď nenašla. Kniha má opět krásné zpracování (až na ty dopisy, jejichž font jsem teda luštila hodinu), fotky, obálka. Varování, pokračovat ve čtení by měli jen ti, kteří knihu už četli, nebo to nemají vůbec v úmyslu (dobře děláte!). Několik týdnu po smrti svého bratra, který se nešťastně pokoušel přivést k životu pohřbenou matku, k čemuž využíval veškerých nekalých metod sériového vraha, když se do uliček Londýna vytrácel coby Jack Rozparovač, se vrací zase v sukních naložená, neohrožená Audrey Rose. Tentokrát cestuje na Draculův hrad. K čemu obyčejný vlak, Orient express nabízí mnohem lepší kulisu. Historicky nepřesné okolnosti tolik příběhu ani neškodí, spíš ta naivita se kterou autorka k hlavní hrdince přistupuje. To asi ty bílé rukavičky. Je pravda, že série páchne trochu víc YA než krví, ale ikdyž člověk snažně přimhouří obě oči, může lehce ocenit pověsti a atmosféru hradu Bran (ee, ta se vlastně taky nepovedla) stále však zůstává jen velmi slabý příběh s velmi špatným zvratem. (Vymyslíte lepší po lahvince medoviny) Pro dramatické antré nebude zase nouze a Audrey konečně vymění sukně za kalhoty! Konečně, holka! Samozřejmě se před lovem patřičně prohlédne v zrcadle a "nemám boky jako skříň" je slabou alternativou toho, jak nešetří samochválou. O čem to tedy je? Rozmazlený potomek krvavé Bathory prahne po svazku s potomkem Draculou. Všude plýtvá otravně arsenikem a doufá, že jí všechny ty vražedný neplechy projdou, když dramatický vstoupí na scénu oděná v krvi. Že to s tím novodobým fešným Draculou zamává. Nevyšlo to, Tomas je už zakoukaný do Audrey Rose. Na scénu v nejhorší chvíli samozřejmě vstupují dvě neohrožené členky tajné organizace, která má za úkol chránit víc, než jen Draculovo tajemství. A jéj. Ségra, co ty tady děláš? Jo ták, tvoje milenka je bojovnice, zocelená úklidem použitých nočníku po Audrey Rose? A vzala tě do party? No tak to zakončíme plesem a vášnivým polibkem. Ke studiu nepřijatí, avšak o dobrodružství obohacení vydávají se Audrey a Thomas do Ameriky. Vážně, další díl? Prosím, co se na tom tolik lidem líbí, že bude další díl!
Pokud k této knize čtenář přistupuje jako k "Young Adult" románu, tak by se daly odpustit ony historické prohřešky. Píše se rok 1888, děj je zasazen do rumunského Sedmihradska (Transylvánie), kde byli lidé tou dobrou mnohem prostší a pověrčivější než kdekoli na západě. Přesto tu máme feminismus, porušování konvencí a jakousi moderní hrdost z těchto přestupků (homosexualita, společenské faux pas atd.), forenzní vědy a hlavní hrdiny, které spojuje osvícenecké myšlení 21. století. Skutečně zvláštní patvar, který budí dojem, že se zde jedná o nějaké cestování v čase. Bije to do očí víc než ztotožňování hradu Bran s Vladem Tepešem (Drákulou), i když v neexistují žádné průkazné prameny, že v tom hradě někdy byl. Ostatně je známo, že hrad Bran maximálně posloužil Stokerovi (který mimochodem svůj nejslavnější román napsal až asi osm let po událostech v této knize, což absurdnost příběhu ještě zvyšuje) jako inspirace. Ale jinak je Bran v dnešní době jen atrakcí se suvenýry, žádná historická památka spojená s valašským knížetem.
Sečteno podtrženo; kdyby se tento román tvářil seriózně, byl by to maximálně strašidelný a úsměvný mišmaš. Naštěstí je tam TA nálepka "Young Adult", takže by klidně bylo možné, aby ke konci 19. stol. přiletěla naše hrdiny do Rumunska zachránit bojová helikoptéra s americkými výsadkáři. Žádný seriózní historický román se špetkou nadpřirozena či detektivní příběh z té doby. Je to prostě dobře napsaná, zábavná fantazie pro mládež, která se nebojí překročit hranice a vnést trochu toho "modernismu" do časů "uhlazených límečků, upnutých korzetů, buřinek a dobře upravených kotlet".
Na tuhle knížku jsem se moc těšila, ale jsem trochu zklamaná... Nemohla jsem se vůbec začíst, začátek byl jen rekapitulace předešlého dílu a celkově se tam nic moc nedělo. Zhruba v polovině knihy se to zlomilo, začalo to být napínavé, ale stejně jsem z knihy taková rozpačitá. Další díl si určitě přečtu, jen od něho už nebudu čekat žádné zázraky.
U této druhé knížky sem netušila kdo je vrah dokud sem se k tomu nedočetla. Oproti prvnímu dílu docela změna. Původ Thomase překvapil. Těším se na další díl.
Ta atmosféra, ach, to bylo DOKONALÉ! Možná je to trošku pomalejší než jednička, ale nevadilo mi to vůbec, moc se mi líbilo, jak nám autorka nechala nahlédnout do mysli Audrey, mohli jsme tak být svědky toho, jak se vyrovnává se svými traumaty - to se opravdu povedlo. Audrey je na svou dobu mimořádně životaschopná a emancipovaná hrdinka.Romantiky zde bylo relativně málo, to uznávám, ale já to zase kvituji s povděkem. Až budu mít potřebu romantiky, přečtu si něco jiného. Rumunský folklor a legendy, tajemný hrad, krutá zima, mrtvoly, kam se podíváš to byla pro mě úžasná kombinace. Co říci závěrem? Moc se těším na další, tentokrát americké, dobrodružství Audrey a Thomase.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.
Skvělé pokračování série, tento díl byl pro mě o fous lepší než první. Miluju Audrey a Thomase a jejich vzájemné špičkování. Moc se těším na pokračování a věřím, že bude zase o něco lepší ;)
Doufám, že budou přeloženy zbývající dva díly této série ( ?Útěk Houdiniho a Zajetí Ďábla?). Opravdu povedená a propracovaná série.
Pokud to šlo tak to bylo ještě lepší než první díl.
Nadchlo mě, že se děj odehrává v horách na hradě (ten je mimochodem krásný). Hledání vraha na hradě bylo skvělé. K tomu všemu jsem se opravdu utrvdila, že nesnáším pavouky. Navíc v zimě. Mos se mi líbilo, když se do toho přidal rumunský folkór a legendy. Knížce to dodalo nádhernou, temnou atmosféru.
Stejně jako fotky a dopisy, které byly součástí děje. Bylo zajímavé se na ně podívat.
Thomas a Audrey Rose byli opět naproso skvělí. Oblíbila jsem si je ještě víc. Jejich konverzace opět neměla chybu. Stejně jako jejich narážky a chemie mezi nimi.
Opět smekám před detektivní zápletkou. Stejně jako u prvního dílu jsem neměla tušení, kdo za tím vším stojí dokud jsem si to nepřečetla. Do té doby jsem stránky vyloženě hltala.
Navíc konec nám napověděl co bude v dalším díle. Doufám, že vyjde hodně brzy. Protože se nemůžu dočkat.
Já půjdu trochu proti proudu, prví díl mě bavil trochu víc.
Předně chválím prostředí - děsivý hrad v Karpatech uprostřed zimy.
Trošku mě tedy zarazilo, že sedmnáctiletí studenti jedou na příjímací měsíční pobyt do školy v prosinci a ještě ani nevědí, že je to jen přijímací řízení.
Příběh samotný se trochu táhne. Audrey běhá po hradě nebo pochoduje po svém pokoji a snaží se vše vyřešit sama (co Thomas?) a neustále řeší svá traumata z prvního dílu.
Co se musí nechat, tak viník byl opravdové překvapení a do poslední chvíle jsem ho neuhodla.
Velmi se mi líbí jiskření mezi Audrey a Thomasem, takové to laškování tvářící se, že je z konce 19. století. Ale bohužel to se odehrává spíše jen v závěrečné části knihy.
V souhrnu se mi kniha líbila, ale po prvním dílu jsem od ní čekala trochu více.
Úžasný příběh. Dobře se to četlo, i vzhledem k tloušťce knihy. Troufám si říct, že to bylo lepší, než první díl, i když i ten byl senzační. Už teď se těším na další pokračování
Ikdyž YA nečtu, tak tohle šlo. Napětí celkem dobré. Nejvíc byly scény z podzemí a setkání s pavouky, brrrrrr =) Ráda si přečtu pak další díl.
(SPOILER)
Upřímně nejsem schopna slova, tento příběh byl tak dokonalý, mnohem lepší než první díl. A určitě se nemusím zmiňovat o té dokonalé obálce.
Bylo to víc děsivé, temné a opředené tajemstvím. Do poslední chvíle jsem nevěděla, kdo je vrahem. Audrey Rose mi zde byla víc sympatická, líbily se mi její myšlenkové pochody a jak se vyrovnávala s traumatem. Thomase jsem si ještě víc zamilovala, bavilo mě jeho neustálé flirtování s Audrey. Romantická linka tu nebyla dominantní, ale skvěle zapadala do příběhu a rozvíjející se vztah mezi Audrey a Thomasem se mi nehorázně líbil. Audrey se ukázala jako silná žena, co zvládla překonat své démony. Líbilo se mi na ní, že se nevzdala, i když ji všichni podceňovali.
Vedlejší postavy byly tak úžasné, hlavně dvojice Daciana & Ileana. Ředitel Moldoveanu mi lezl na nervy a měla jsem chuť ho něčím praštit po hlavě, neuskutečně mě vytáčel. Ale zase profesor Radu všechno zachraňoval.
Prostředí hradu bylo skvěle vylíčeno a přiznám se, že jsem měla celou dobu pěkně nahnáno. Folklor a legendy úžasně doplňovaly příběh a já se do knížky zamilovala ještě víc.
Konec mě dostal a vyvedl z míry. Z posledních kapitol budu mít pravděpodobně noční můry, ale stálo to za to. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.
Abych byla upřímná, tak mi jednička přišla lepší než Hon na knížete Drákulu. Ovšem i tuto knižní jízdu jsem si nesmírně užila! (Hlavně kvůli pár situacím. Že Thomasi?) Každopádně ten konec? Wow.
Znovu jsem se velmi moc zamilovala do Thomase a oblíbila si mnohem víc Audrey.
Líbilo se mi, jak se rozebíralo její takzvané trauma z dílu Jacka Rozparovače. Jak se dokázala sebrat a ukázat všem, jak je silná ženská postava.
Neskutečně se těším na další díly!
Rumunsko pokryté sněhem.
Kočáry tažené koňmi.
Skoro jako by jste byli v pohádce, ale tuto nádheru kalí nalezení bezkrevných obětí.
Že by se vrátil kníže Dracula?
Audrey s Thomasem se přijeli ucházet o místo na univerzitě, ale opět se na vlastní pěst pouští do vyšetřování záhadných úmrtí.
Jejich inteligence, humor a vzájemné laškování mě bavilo :-)
Těším se na další díl :-)
Na další díl jsem se těšila jelikož první mě velmi bavil. Druhý díl byl dalším příjemným překvapením, bylo to čtivé, napínavé, brilantně napsané a také plné zajímavosti. Někteří autoři si Drákulu vyberou jako zajímavé téma do svých knih a samozřejmě to není špatně ale autorka je nesmírně bystrá a o tématech měla velmi přínosné informace. Těším se na další díl a i na další je jedno kolik jich bude rozhodně si je přečtu
Víc takových knih :)) takových kde je nejen čtivý děj ale i obohacení ať už z vědecké nebo jiné stránky:)
2022 | Království hříšných |
2021 | Po stopách Jacka Rozparovače |
2022 | Království prokletých |
2022 | Hon na knížete Draculu |
2023 | Království obávaných |
Kniha se mi moc libila, byla jiná než první díl. Sice mě hned nechytla jako Jack Rozparovač, ale byla obsáhlejší. Obě jsou super, ale každá jiným způsobem.