Podezřelý

Podezřelý
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190573/bmid_podezrely-Ldk-190573.jpg 4 197 197

Na tom, že se policisté někdy dostanou do přestřelky, není vůbec nic divného. Když se k ní ale připletou náhodou, ve chvíli, kdy si ve služebním voze užívají vzácnou chvilku odpočinku, je to zatracená smůla. Zvlášť když po celé té hrůze zůstane na dlažbě pár mrtvých. Mezi nimi jedna policistka. Její parťák Scott James svoje zranění přežije. Výčitky svědomí a touha po pomstě mu však nedávají spát. Všechny stopy po zuřivých zabijácích se ztrácejí, nikdo neví, proč přišly oběti o život. Případ uzavřen. Scott se však nechce vzdát a osud mu přihraje trochu neobvyklého pomocníka. Či spíš pomocnici. Fenku německého ovčáka Maggie. A jak se záhadný případ znovu otevírá a rozkrývá, nalézají k sobě ti dva nelehkou cestu, oba poranění na těle i na duchu. Příběh Scotta a Maggie činí z téhle knihy víc než jen pouhou detektivku, je dojemnou sondou do psí duše, která nemůže nechat chladným žádného „pejskaře". Milovníci napínavých kriminálních příběhů si pak užijí nečekaných zvratů a – jak už to u Roberta Craise bývá - také ohromujícího rozuzlení. Padouši se totiž často skrývají právě tam, kde by je nikdo nehledal. Robert Crais je držitelelem titulu GRAND MASTER 2014 detektivního žánru. Sympatické hrdiny tohoto příběhu, včetně psí hvězdy Maggie, uvidíme i na plátně, produkce se ujali Nina Jacobsonová s Brad Simpson, producenti slavných Hunger Games.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Metafora

Suspect, 2013

Maragad
29.03.2014 5 z 5

Kniha mě mile překvapila, četla se opravdu skvěle. Děj byl střídavě napínavý a zajímavý, osobní život hlavních postav se prolínal s vyšetřováním. Střídaly se pohledy více postav, ale z pohledu Maggie jsem byla nejvíce překvapená, nejen že byl velmi reálný, ale navíc jsem se s ničím podobným v knize nikdy nesetkala. Nahlédnutí do psí duše bylo zajímavé a zábavné. Sledování toho, jak se buduje pouto mezi zvířetem a člověkem, je něco nádherného. Začátek knihy mě zmátl, opravdu jsem nečekala, že se z toho dokáže vyvinout taková zápletka. Kniha pro mě byla nepředvídatelná a napnutá jsem byla až do poslední stránky. Nebyly tu žádné zbytečné popisky, které by vás brzdily ve čtení, a tak stránky opravdu přímo hltáte. A jako u každé správné detektivky je závěr přímo šokující.

Rodaw
24.03.2014 5 z 5

Podezřelý je opravdu nádherná knížka, která mě neskutečně moc mile překvapila, našla jsem si díky ní dalšího oblíbeného spisovatele- pana Roberta Craise - a vlastně s klidem můžu říct, že knížka se zařadila mezi nejlepší a nejmilejší knížky, které jsem kdy četla.
Kriminálky zase tak moc nečtu, ale "novodobého Komisaře Rexe" jsem si prostě přečíst musela. Všichni pejskaři si podle mě tento příběh zamilují, protože je v něm nádherně vidět přátelství mezi člověkem a psem. Mezi Scottem a Maggie. Neuvěřitelné přátelství. A oba neuvěřitelně velcí sympaťáci :-)
Pokud máte nějakého hafana doma, určitě víte, že je to přítel na život a na smrt. Taková je i Maggie. Za svého pána by dýchala, nasadila by za něho život. Ačkoli cestu k sobě neměli vůbec jednoduchou, vlastně spíš smutnou, vzniklo mezi nimi zkrátka nezapomenutelné přátelství.
K tomu všemu má knížka dobrý nápad, je akční a rozhodně má spád. Já se u čtení nenudila ani chviličku!! :-)
Hlavně začátek knížky byl celkem dojemný, když Maggie i Scott přišli o parťáka. To bylo hodně smutné.
DOPORUČUJI VŠEM, HLAVNĚ PEJSKAŘŮM! :-)
PS: Moc mě překvapilo, když jsem se dozvěděla, že Robert napsal knížku Rukojmí, podle které je i film (hraje v něm Bruce Willis). Od tohoto autora si moc ráda přečtu i další knížky :-)

Kosmik
12.03.2014 5 z 5

Moje první a naprosto super seznámení s autorem. Určitě sáhnu po něčem dalším. :D

německý ovčák

Robert Crais