Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender

Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210786/bmid_podivuhodne-a-krasne-souzeni-avy-la-210786.jpg 4 286 286

Rodina Rouxova má pošetilou lásku ve vínku, což nevěští nic dobrého pro její nejmladší členku, Avu Lavender. Ava – skoro ve všech ohledech normální dívka – se narodila s křídly. Ve snaze pochopit tuto svou zvláštnost a s rostoucí touhou zapadnout mezi své vrstevníky se šestnáctiletá Ava odváží do světa, naprosto nepřipravená na to, co ji může čekat, a naivní vůči zvráceným pohnutkám ostatních lidí. Lidí, jako je třeba zbožný Nathaniel Sorrows, který si Avu splete s andělem a jehož posedlost dívkou s křídly vygraduje v noci oslav letního slunovratu. Tu noc se nebe roztrhne, vzduchem se mezi poletujícím peřím řinou provazce vod a osud Avy i její rodiny nabírá na ničivé kadenci.... Magický realismus, lyrická próza, bolest i vášeň a soužení – to vše v jedné knize!... celý text

Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender, 2014

vikimi
20.06.2016

Knížku jsem rozečetla, ale nedočetla. Nezaujala mě ani příběhem ani svým stylem.
Možná už jsem na takovéhle knížky moc stará :D

šneki
15.06.2016 4 z 5

Ze začátku mi vadilo vyprávění o ostatních postavách, ale rychle jsem se začetla a pak jsem si skoro všechny zamilovala... Hrál tam velkou roli tzv. efekt motýlích křídel či jak se tomu nadává, protože kdyby Emilienne nedala Marigold olíznout polevu, tak by se příběh vyvíjel úplně jinak. Dala bych 3* protože knihy není nijak nadpozemsky úžasná, ale pro podivíny a vyvrhely mám v srdci zvláštní místo :)

noral
12.06.2016 4 z 5

Musím říct, že tento příběh mě velmi zaujal. Dobře napsaný a čtivý.

petrzel
13.05.2016 5 z 5

Zajímavá kniha a moc se mi líbila.

Emma8
10.04.2016 4 z 5

Ano, velice PODIVNÉ, ale přesto krásné...

Týnka31
10.02.2016 4 z 5

Kniha je velmi zajímavá a zanechala ve mě spoustu zvláštních pocitů. Maličko mi připomínala 100 roků samoty. Člověk věci, které se v knize dějí, musí brát, že to tak je a nepřemýšlet nad tím, jak je to možné nebo nemožné. Kniha také umožňuje nahlédnout do koutů lidské duše až do těch nejbláznivějších koutů a představ.

Smiley96
12.01.2016 5 z 5

Opravdu podivuhodný příběh, líbil se mi. Kniha ve Vás zanechá takový zvláštní dojem o kterém ještě dlouho přemýšlíte.

Aléda
28.12.2015 5 z 5

Skvělá knížka!! Už dlouho mě lákalo téma magický realismus. Očekávání: velká. Realita: nezapomenutelný, ohromující a hodně netypický příběh podivuhodné rodiny. Autorce smekám.

AdélaV.
02.12.2015 4 z 5

Docela zvláštní příběh... vlastně - NĚKOLIK docela zvláštních příběhů. Líbily se mi charaktery postav (o kterých by někdo mohl říct, že jsou příliš přehnané), které byly dané jejich prožitky a životem, líbilo se mi, že v každém tom příběhu můžu "za oponou" vidět metaforu ze života okolo sebe. Připadala jsem si u čtení nějak jako povzneseně a krásně...

Lenka.Vílka
04.11.2015 4 z 5

Podivuhodný a krásný příběh zabalený v podivuhodné a krásné obálce. Obávala jsem se, že kniha bude nakonec nuda, protože byl úvod zdlouhavý (ale dávalo to smysl), jenže tenhle příběh vystihuje něco úplně jiného. Ono mi při čtení bylo tak nějak krásně a dobře. A klidně. Celý text je krásný a děj sice podivuhodný, ale dokonalý. Doporučuji.

Neme
03.11.2015 5 z 5

Jedna z nejlepších knih jakou jsem kdy četla a naprosto jedinečná. Nebudu si hrát na drsňáka :D brečela jsem u ní :D ale nádherný příběh. Nádherná a nezapomenutelná kniha :)

EthaneAlquane
04.10.2015 5 z 5

Je to úžasný příběh a já po knize vždy ráda šáhnu. Skutečně krásné čtení a ten konec...

Nicol González
21.07.2015 4 z 5

Kniha byla velmi zajímavá a příběh této rodiny mě velmi zaujal. Je to krásné čtení a ke konci určitě budete zatajovat dech- jinak to ani nejde.

Pistácie
19.07.2015 4 z 5

Dost zajímavý příběh, u kterého se mi při posledních stránkách neskutečně tajil dech. Neřadila bych ho k nejlepším, ale nelituji, že jsem měla možnost příběh objevit a přečíst do konce. Je to něco jiného, něco zvláštního a určitě i k zamyšlení.

Prim.
09.07.2015 5 z 5

Tenhle příběh je hluboce fascinující, nedokázala jsem se od začátku odtrhnout a hodně
mě to bavilo. Doporučuji všem.

Honey19
08.07.2015 2 z 5

Tato kniha mne vůbec nenadchla. Příběh nezajímavý, nečtivý, děj se rozběhl až na posledních pár stránkách. Při čtení jsem měla pocit, že některé pasáže jsem již četla někde jinde. Absolutně mne neoslovila. Nicméně obálka knihy je krásná.

Gooverka
03.07.2015 5 z 5

Od knihy jsem nic moc nečekala, a to se mi vrátilo v plné síle. Úžasný překlad od nakladatelství a příběh, který mě chytl a já musela stále číst dál a dál. Magický prostor, ve kterém se dějí zcela všední příhody. Moc se těším až tato nadějná spisovatelka vydá další knihu. Řadím ji k tomu nejlepšímu co jsem tento rok četla a určitě bude vždy patřit mezi knihy, které budu doporučovat :-)

Jass
22.06.2015 5 z 5

Hodnotit tuhle knihu je pro mě těžké, když jsem ji začala číst přišla mi celkem nudná, začátek byl rozvláčný a ta kniha mi přišla prostě divná, ale pak jsem se do té podivnosti zamilovala. Postavy byly naprosto skvělé, ať už ty staré, jako René nebo Pierette, tak Gabe, který se připojí až v prostřed příběhu, tak Rowe(aspoň doufám, že si to jméno pamatuju správně...). Příjemně mě překvapilo, že to nebyla kniha stylem holka potká kluka a žijí spolu šťastně až do smrti, i když se potkali na střední. Líbila se mi nevysvětlenost některých částí, jako třeba proč se Ava narodila s křídly, proč Emilliene vidí duchy, proč má Viviene tak dobrý čich, nebo proč je Henry takový jaký je (další skvělá postava...). Celkově z mám z téhle knížky vážně dobrý pocit.

Clara del Valle
13.06.2015 3 z 5

Při čtení knihy jsem měla neodbytný pocit, že už jsem něco podobného četla tolikrát ... příběh i styl psání mi silně připomíná Sto roků samoty, většinu knih Isabell Allende nebo krásnou, ale tady poměrně neznámou knihu Andělé nad Teheránem. Schéma stejné... ženské hrdinky nadané nadpřirozenými schopnostni a samozřejmě márquézovský styl vypravování. Ve chvíli, kdy se malá Pierette proměnila na ptáčka jsem to chtěla i odložit. Nakonec jsem knihu přečetla, je pěkná, čtivá, ale z mého pohledu už bohužel silně neoriginální.

anibeni
06.06.2015 5 z 5

Tahle kniha byla pro mne překvapením, velmi milým překvapením.... Tak nějak jsem po přečtení anotace čekala něco trochu andělského, trochu zamilovaného a trochu normálně psaného... Ale dostalo se mi něčeho překvapivého - krásný příběh několika generací jedné rodiny a jejich přátel, psaný zvláštním stylem, přitom ale deroucí se pod kůži... při čtení jsem se usmívala, plakala, vnímala všechny ty podivnosti různých lidí a hlavně jsem měla pocit, že jsem tam s nimi...
Nádherná kniha, opravdu nádherná..

Autorovy knížky

2014  83%Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender