Podnikavá dívka

Podnikavá dívka
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521213/bmid_podnikava-divka-6518260cac398.jpg 4 89 89

VŠICHNI TOUŽILI PO JEJÍM ŽIVOTĚ. JEN JEDEN SI PŘÁL JEJÍ SMRT. Hanna poznala April během studií na Oxfordské univerzitě. Bystrá, akční a bohatá, ale také zlomyslná dívka Hannu okamžitě okouzlila nejen svým sebevědomím, ale i oslnivým životním stylem horních vrstev. Ještě s hrstkou dalších studentů – Willem, Hughem, Ryanem a Emily – pak tvořili nerozlučnou partu… alespoň dokud Hanna na konci prvního ročníku nenašla April mrtvou. O deset let později John Neville, oxfordský vrátný odsouzený za Aprilinu vraždu, umírá ve vězení, a Hanna se konečně chystá na dávné trauma zapomenout. Jenže současně vyplouvá na světlo zcela nová skutečnost, možná svědčící o Nevillově nevině, a s ní i hrozivá myšlenka: pomohla tenkrát Hanna usvědčit nepravého? Jestli chce ještě někdy najít klid, musí se Hanna znovu sejít se starými přáteli a ponořit se hluboko do tajemství Apriliny smrti. Přitom však zjišťuje, že její bývalí spolužáci toho mají mnoho co skrývat. Možná dokonce i vraždu... ___ Strhující psychologický thriller z univerzitního prostředí od autorky bestsellerů Chata v horách a Otočení klíčem.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Mystery Press

The It Girl, 2022

Pavlína2019
18.12.2023 5 z 5

Fantastické čtení.
Moc se mi kniha líbila, četla se hrozně dobře a úplně sama, dva dny a bylo, bohužel, po ní.
Je ohromně napínavá, téma mě bavilo, prostředí se mi líbilo - zkrátka mohu jen doporučit.
Navíc, když jsem si říkala, aha, tak tahle to je - omyl a úplně jinak. Takže taky fajn.
Tuhle autorku mám prostě ráda!

ArwenAragorn
16.12.2023 4 z 5

80%

Ne, takhle uvažovat nesmí. Jistě se nabídne škvírka, příležitost, cokoliv, co by mohla využít. Hanna je odhodlaná přežít i se svým dítětem. Mysli, Hanno, mysli.
____________________________________________________________________________
Výborný promyšlený psychothriller.
Po pomalém začátku se tento psychologický thriller postupně rozjíždí, druhou polovinu už jsem přečetla naráz. Tušila jsem, kdo je vrah April, ale nevěděla jsem motiv a jak to provedl. To se v docela akčním závěru dozvíme. Z úplného závěru jsem byla docela rozčarovaná, ale pak mě to rychle přešlo, dozvíte se proč.
Knížka určitě stojí za přečtení. Musím si jenom postěžovat na přemíru Uch, Och a Ach, což je věc překladu. Já vím, že vypadám jako hrozný rejpal, ale při čtení mě to fakt rušilo.

zdehan
29.11.2023 5 z 5

Supr kniha přečteno za dva dny nešlo se odtrhnout doporučuji.

Hvězdinka
26.11.2023 3 z 5

Dvě třetiny knihy se nic neděje, vše víte z anotace, táhne se to jako rozteklý sýr. Poslední stovka je akční, ale už to nezachrání. Průměr, do čtení jsem se musela nutit.

kneslova
19.11.2023 5 z 5

Tak za mne velice dobra detektivka, moc mě to bavilo, tuhle spisovatelku mám v oblibě . Hlavní hrdinka byla sice taková fňukna, ale kniha napinavá - proste 5 hvězdiček

Renatecka
16.11.2023 2 z 5

Za mě je tedy tato knížka docela velké zklamání. Dlouho se nic nedělo a najednou suchopárný konec. Bohužel nic moc.

trudoš
29.10.2023 4 z 5

Ruth Ware je s každý románem lepší a především jiná, třebaže se v základě drží pořád svého. Což je z mého pohledu jediná slabina jinak dobře promyšleného psychothrilleru. Všechno to uvažování nad lecjakou prkotinou, jako třeba co si kdo myslí na základě do vteřiny neodepsané esemesky mě uvádějí spíše v zuřivost, než v detektivní euforii.
Ale k Podnikavé dívce. Tentokrát se vracíme k deset let starému zločinu, o jehož zpochybnitelnosti hrdinka nikdy ani na vteřinu neuvažovala. Jenže nové skutečnosti a nevysvětlené detaily ji nutí přehodnotit vše, o čem si dosud myslela, že jsou pravé vzpomínky na jedinou přítelkyni, jakou kdy měla.
Příběh je rozvržen právě tak důmyslně, aby s každou kapitolou čtenáře nutil nad vším přemýšlet a kombinovat možné varianty, přičemž je samozřejmě jasné, že ta, co se nabízí sama, musí být zákonitě mylná. Středoškolské prostředí, zpětná rekapitulace událostí a finální překvapení pak dává vyprávění právě ten záhadný drajv, který detektivky dělá detektivkami.