Pohádkový dědeček
Eduard Petiška
Soubor pohádek o věcech dětem nejbližších, které vypráví dědeček vnukovi během jízdy vlakem. Knížka pro předškolní děti. Martínek cestuje vlakem s dědečkem za babičkou do Turnova. Aby cesta rychle utíkala, povídá dědeček Martínkovi pohádky např. o líné holčičce a pilném pejskovi, o nenasytném vrabci, o nákladním vlaku, o semaforu...... celý text
Jedna z nejmilejších knížek mého dětství. Četli mi ji skoro pořád.
Edit 29. 12. 2014: Dnes jsem si ji po letech znovu přečetla, v rámci povinné četby do předmětu Literatura pro děti a mládež. Opět nezklamala :-).
Nádherná knížka pro děti, hezké ilustrace. Jedna z mých prvních skutečných knížek - když nepočítám leporela. Dětem jsem koupila nové vydání, z tohoto starého již čtu vnoučatům.
cesta vlakem mě baví čtu si dívám se z okna na přírodu ale rozhodně bych všechno šktrl kdybych dědu který by mi toho tolik napovídal že bych si musel psát poznámky nejvíc mě vždycki zaujala pohádka o automomobilu který soutěžil s vlakem a nebo o nanasitném vrabci či jak si řvířátka volila krále a pár dalších chvilek jako první čtení krasné obr písmenka nebo irustrace Zdenka Milera jsou fakt krásné
Moje nejmilejší knížka z dětských let ,rád jsem v ní neustále listoval. Nádherné ilustrace Zdenka Milera .
pohádky pro děti pohádkové příběhy obrázkové publikace
2005 | Staré řecké báje a pověsti |
1975 | Birlibán |
1996 | Alenčina čítanka |
1986 | Příběhy tisíce a jedné noci |
1987 | Anička a básnička |
Knížka mého dětství, je krásná. Doporučuju :) Moje nejmilejší pohádka O lakomém Šnofousovi.