Pohřbení

Pohřbení
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456050/bmid_pohrbeni-Neu-456050.jpg 5 733 733

Sayer Altairová série

Vyšší zvláštní agentka Sayer Altairová studuje mysl psychopatů. Nikdy ale nečekala, že odhalí vraha v řadách Federálního vyšetřovacího úřadu. Pátrání po něm a odhalení interní korupce jí vyneslo střelnou ránu v rameni a šest měsíců práce za stolem. Teď se konečně vrací zpátky do terénu, kam byla povolána, když se agent FBI, jenž se ve volném čase vydal na výlet do hor, propadl do jeskyně plné lidských kostí. Kosterní ostatky nalezené v Národním parku Shenandoah ve Virginii se ukázaly být téměř dvacet let staré. Ve stejné době zmizela svými blízkými milovaná místní dívka. Starý případ rázem získá na aktuálnosti, když mezi kostmi agenti naleznou dvě čerstvé mrtvoly. Když vyjde najevo děsivá pravda, že s jejich smrtí má co do činění žena, která byla unesena i se svou malou dcerou, musí Sayer odhalit souvislost mezi starými kostmi a novými těly dřív, než se unesená matka a její dítě stanou dalšími obětmi. Vrah je ale o krok napřed, napadne její tým a sabotuje úsilí všech. Když se Sayer ocitne ve slepé uličce, kdy neví, komu může věřit, dostane se jí nechtěné pomoci od subjektu 037, jednoho z anonymních psychopatů, jejichž studiu se právě věnuje. S hrůzou zjistí, že jde o člověka s vysokým postavením ve Washingtonu, který nehodlá dopustit, aby obyčejný sériový vrah ohrozil jeho vlastní, strach nahánějící zájem o Sayer…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Vendeta

Buried, 2019

RADOST
24.11.2020 5 z 5

Skvělé! Již dlouho mi "oddychová" kniha neposkytla takové odreagování, tolik napětí , podnětů k přemýšlení a nových poznatků. Toho špatného psychopata jsem si vytipovala dobře, ale stále mě něco mátlo. A existenci dobrých psychopatů jsem si dosud vlastně ani neuvědomovala. Těším se na pokračování série, první dvě knihy jsou výborné.

Lucie311
22.11.2020 5 z 5

Tak to byla zase parádní jízda. Zbožňuji tuhle autorku a další díl vychází až duben 2021. To asi nepřežiju.

JajaPaja
20.11.2020 5 z 5

vyborné čtení napínavé až do konce

juliesze
17.11.2020 5 z 5

Druhý díl pro mě představoval opět skvost mei detektivkami. I když mi oproti prvnímu chyběo trochu too psychiatrického rozboru, celkově měl příběh spád. Rychlé kapitoly, propracované motivy nutí čtenáře číst dál a zjistit, jak to dopadlo. Autorka výborně postavila příběh, který opět vychází z nějakého historického mýtu nebo báje. Kniha se čte rychle a nakonec jsem z ní měla skvělý zážitek.

hs777
17.11.2020 5 z 5

Další perla mezi thrillery a znovu v hlavní roli vyšetřování stojí žena - agentka FBI Sayer, která se specializuje na zkoumání mozků psychopatů. Pamatovat si jaké trauma má za sebou právě oba a podrobnosti jejího života mi popravdě mezi těmi Erikami, Kim, Lacey, Kate, Kathryn nebo Katie dělá už trochu problém, ale přesto úžasné čtení a doufám, že subjekt 037 neřekl poslední slovo.

Pája699
10.11.2020 5 z 5

Páááni, tak to byla zase pecka a skvělá jízda tento případ! Spisovatelka prostě umí, její příběhy mě fakt baví. Jen z odhalení pachatele jsem byla mírně zklamaná. Na mušce jsem ho měla docela brzo, ale říkala jsem si, že to je blbost, že to musí být někdo jiný, ale nebyl :-) Těším se určitě na třetí případ, kde se doufám více dozvíme o subjektu 037 a o Jakeovi.

Asterixxka
07.11.2020 3 z 5

Nebyl to špatný příběh, zápletka mě bavila a kniha byla čtivá. Něco mi tam ovšem asi chybělo - zkrátka znám i lepší thrillery. Taky už se mi trochu zajídají ty náměty, kde jsou ve vedoucích pozicích institucí jako FBI, armáda, policie atd. ženy, když je autorkou knihy žena...ne, že by mi tam vadily, ale vadí mi, když jsou tam v 90% převaze, nějak tomu nevěřím. Je to takový lepší průměr, ale žádná pecka.

petrapruh
05.11.2020

Wau, tak to byla zase jízda, super!!!!!
Těším se na další a rozuzlení subjektu 037

Zdenas5
04.11.2020 5 z 5

I když mi to zpočátku hodně připomínalo první díl, čtení mě doslova přišpendlilo do křesla a oči ke čtečce takže jsem vzrušením a napětím téměř nedýchala. Prostě opět super čtení, už aby tu byl další díl. Nezodpovězených otázek je velmi mnoho. Snad se brzy dozvíme odpovědi.

Bulldog
04.11.2020 5 z 5

Přesně typ knihy, kdy na konci koukáte do knihovny a přejete si ať v ní máte třetí díl :))...no a není tam a musíme si holt počkat jak na 037 tak na Sayer a její partu včetně obou úžasných psích parťáků..skvělé čtení a tahle paní spisovatelka se mi neskutečně trefila do vkusu.

Jenny46
01.11.2020 5 z 5

Další pěkná detektivka a doufám, že brzo se dozvím kdo je subjekt 037. Těším se na další příběh Sayer, doporučuji

kasavubu
01.11.2020 4 z 5

Opět moc pěkné počtení, i když mi přišlo, že téměř do poloviny se toho moc nedělo a vraha jsem uhodla už skoro na začátku. Jednička se mi líbila o trochu víc.

ArwenAragorn
30.10.2020 5 z 5

85%
"Budeš pro mě zabíjet. Budu sledovat, jak se měníš, a čekat na tu chvíli, kdy konečně odhodíš svou masku. Dobrá matka. Krásná žena....To všechno zmizí. ".........

Výborné mrazivé pátrání po sériovém vrahovi. Kniha běží ve zběsilém tempu plném napětí, akcí a zvratů hned od začátku. Neuvěřitelně čtivá záležitost, kterou ráda doporučím. V tomto případě je lepší, ale ne nezbytně nutné číst díly po řadě. I bez znalosti prvního dílu se dokážete zorientovat. Další díl si nenechám ujít, zajímá mě, jak to dopadne s Jakeem a kdo to je vlastně subjekt 037.

Lethania
26.10.2020 5 z 5

Doufala jsem v další parádní detektivní příběh a ten jsem i dostala. Skvělé úvahy o psychopatech a moc mě zajímá, kdo je ten tajemný 037, který se nám tu nově představil. Hlavního podezřelého jsem uhodla už v polovině knihy, ale ani to mi nebránilo v tom pokračovat ve čtení. Děj byl napínavý od začátku až po samotný konec. Doporučuji všem milovníkům thrillerů!

blackoutzuzi
26.10.2020 5 z 5

Neuvěřitelně dobře napsané, svižné, bez hluchého místa, mělo to hlavu a patu a opět i tento díl řadím do kategorie "inteligentnějších" thrillerů a potěší i náročnější čtenáře :) Na své si v této sérii přijdou především ti, které zajímá vše okolo sériových vrahů a v případě Pohřbených hlavně psychopatů!
Mé "thrillerové já" je moc spoko a doporučuji nejen tento díl, ale i ten první úplně všem milovníkům napětí!

astra3
25.10.2020 5 z 5

Napínavý od začátku do konce. Moc nemusím politické boje senátorů a FBI. Už se těším na další příběh se Sayer.

georginaa
25.10.2020 5 z 5

Tak ani druhý díl neztratil nic na akčnosti, tajuplnosti a do konce knihy stále nevíte kdo by mohl být vrah. I když jsem měla nějaké to tušení, stále jsem pochybovala, zda je můj úsudek správný. Jsem zvědavá kdo byl 037, doufám , že se to dozvíme v další knize.

Andrea7272
24.10.2020 5 z 5

Tedy panečku, to tedy byla jízda!!! Naprosto perfektní čtení i malinko ,ale jen malinko lepší než 1.díl. Napínavé , propletené,děsivé - prostě thriller , jak má být!!!! Super , škoda jen ,že další díl v nedohlednu :-( DOPORUČUJI ČTĚTE !!!!!!

Fixa08
24.10.2020 5 z 5

Tohle je pecka, už v Kleci bylo dobré a tak jsem se na pokračování těšila a jsem nadšená! Určitě stojí za přečtení!

TerezaaBaarova
21.10.2020 5 z 5

Po přečtení V kleci jsem na Pohřebení čekala plna očekávání.
Na straně 100 chytne a nepustí. Nespíte, nejíte a jen čtete.
Doufám, že autorka bude pokračovat dál v sérii!!!