Poslední dopis od tvé lásky

Poslední dopis od tvé lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166292/bmid_posledni-dopis-od-tve-lasky-vm9-166292.png 4 2892 2892

Mimořádně silný příběh vášně, nevěry a ztráty z pera respektované britské autorky Jojo Moyesové, který získal v roce 2011 prestižní ocenění The Romantic Novel of the Year Award. Novinářka Elllie při pátrání v archivu narazí na půlstoletí starý dopis, v němž neznámý muž žádá svoji milenku, aby opustila manžela. Elllie příběh, skrývající se za dopisem, okamžitě zaujme – i ona sama má poměr se ženatým mužem. Rok 1960. Jennifer Stirlingová leží v nemocnici po vážné autonehodě a na nic si nepamatuje – na manžela, na své kamarády, ani na to, jaká byla ona sama. Když se však vrátí z nemocnice domů a najde tajný dopis, pomalu se začíná rozpomínat na milence, kvůli kterému byla kdysi ochotná riskovat úplně všechno.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

The Last Letter from Your Lover, 2008

Aiwa
18.12.2014 2 z 5

Četla jsem ji přes půl roku (v originále). Nebavilo mě to a bylo mi úplně jedno, jak kniha dopadne. Nebýt nutkání všechny knihy dočíst, odložila bych ji. V čem byl problém? Bylo tam toho až moc, ovšem stylem „stokrát nic umořilo osla“. Příběh Jennifer a jejího „šamstra“ byl tak neuvěřitelný, až to bralo dech. Do toho tam máme manžela a jeho sekretářku a paní na úklid, která měla kupodivu taky nějaký minulý život, a kámoše Jennifer… Další z hlavních postav je mladá novinářka, která to má s mužskou populací taky složité (autorka nás samozřejmě neochudí o detaily) a absolutně nechápu, jak si při své pracovní morálce zachovala místo. Občas mi kniha připomínala dětská léta, kdy v televizi běžel Dallas – nějaká ta amnézie, zmizení, něco jako zmrtvýchvstání, smrt u koho by to nikdo nečekal, fascinující objevy a Kongo. Kongo?!

Andy74
17.12.2014

Knihu jsem četla v euforii s tím, že po první zkušenosti s "Než jsem tě poznala" příjde něco přinejmenším stejně bombastického .....Tak nějak nadšení pomalu opadlo, ale i tak jsem dočetla až do konce. Přinutilo mě to, být stále ve střehu, jelikož je kniha rozdělená na několik období, které prožívají hlavní hrdinové ve své době.
Příběh mě "bolel" a citově docela zasáhl.
Uvědomuji si, že každá kniha, která mě donutí k zamyšlení se nad sama sebou, stojí za to. Tato je jedna z nich.
Každopádně mojí srdcovkou zůstává Než jsem tě poznala :o)

Anička.pa
17.12.2014 5 z 5

Úžasný příběh! Od mé první přečtené knihy Než jsem Tě poznala od této autorky o malinko slabší, ale stejně doporučuji!

Leniiis
11.12.2014 2 z 5

Tak jak mě první knížka autorky nadchla a byla jsem odvařená, tak jsem asi i teď očekávala něco senzačního a super, ale bohužel..přišlo akorát zklamání. Nějak jsem se nemohla pořádně začíst, věčný skákání z doby před rozvodem, po rozvodu a do současnosti mi teda pěkně zamotalo hlavu a dělalo mi problém se soustředit. Další knížky si určitě zkusím přečíst a doufám, že budu třeba mile překvapena.

sabca
08.12.2014 4 z 5

Pěkný román ale já bych klidně vypustila příběh novinářky Elllie. Ale rozhodně doporučuji k přečtení.

niknikita
21.11.2014 4 z 5

Nějak se mi vždycky nedařilo udržovat pozornost a občas jsem byla z jednotlivých postav a prolínání děje mírně zmatená, jako bych spolu s Jennifer trpěla ztrátou paměti. Řekla bych, že závěr byl nakonec asi z celého příběhu nejpřehlednější, dějově bohatější a bavil mne nejvíc.
Ale našla jsem v tomto příběhu několik krásných myšlenek, které jsem si přepsala do svého čtenářského deníku a za ty bych ráda poděkovala.

kutikk
19.11.2014 4 z 5

Nádherná kniha. Vlastně se zde odehrávají dva příběhy :) Čekala jsem teda neskutečný slaďák a celou dobu jsem si říkala, že je jasný, jak kniha skončí a proč to má necelých 500 stránek, ale nakonec jsem byla překvapená. Občas jsou v knize taková hluchá místa, že se mi nechtělo číst dál, ale jsem ráda, že jsem to překonala. Hrozně mě bavily dopisy na rozloučenou mezi kapitolama a překvapilo mě, že to jsou skutečné dopisy, které lidé posílali autorce. Obě hlavní hrdinky mi byli moc sympatické a fanidla jsem jim, aby Jenn opustila manžela a Ellie, aby nechala Paula.

Selfinka
17.11.2014 5 z 5

Krásný příběh. O něco málo slabší než kniha Než jsem tě poznala a to hlavně z toho důvodu, že bylo hodně těžké se občas zorientovat, kdy se to odehrává. Sem tak i zbytečně zdlouhavé pasáže.
Jinak je to opravdu pěkné čtení. Doporučuji přečíst. :)

alsae
16.11.2014 5 z 5

Toto je první knížka, kterou jsem od autorky četla, a tak
nemám s čím srovnávat. Strašně moc se mi líbila:-) Prolínaní jednotlivých časových rovin bylo zajímavé a nepřišlo mi nijak nepřehledné. Jennifer a Anthonymu jsem ten happy end moc přála, jejich příběh byl krásný. Jen škoda že Ellie a archivář neměli více prostoru...ale zase si to může každý domyslet jak chce;-)

KláraV.
11.11.2014 4 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem nejdříve četla Než jsem tě poznala( což mě hoodně zasáhlo), tohle mi přišlo lehce slabší..nicméně krásná kniha...autorka to "prostě" umí napsat čtivě a citlivě..Doufám, že nám brzy zase něco napíše:)

dark.ma93
08.11.2014 4 z 5

Já osobně moc romantické knihy nemusím, ale tahle se dala. Sice místy mě to nebavilo, ztrácela jsem se v nepřehlednosti, ale určitě ta myšlenka a údiv, jaké scénáře život píše ve mně zůstal.

smejkalova.m
08.11.2014 5 z 5

Báječná kniha,, moc jsem Jenny fandila :))

hanjana
08.11.2014 5 z 5

Krásné a naprosto dech beroucí. Skvělá práce s proplétáním více rovin, strašně se mi líbilo, jak skoro nic nevím a hlavu mám plnou různých závěrů, jak by to mohlo dopadnout, ale vždycky se to stočí jiným směrem.
Ale Než jsem tě poznala je stejně mnohem lepší.

lencisko
06.11.2014 5 z 5

krásný příběh....celá kniha plná zvratů, čtete ji jedním dechem a emoce se ve vás bijí

keselylenka
05.11.2014 5 z 5

Po hodně dlouhé době jsem se vrátila k žánru romantického čtení a tahle knížka mě pohladila na duši. Vtáhla mě do sebe a nepustila prakticky dodnes.

barbuskaa
17.10.2014 5 z 5

Kniha od této autorky opět nezklamala, děj mě ihned vtáhl a kdybych neměla jiné povinnosti, přečtu jí snad za jeden den.. poplakala jsem si :)

janamaxik
16.10.2014 5 z 5

Krásně napsané a čtivé. Nemohla jsem se odtrhout. Doporučuji

zuzi1162
07.10.2014 5 z 5

U mě dobrý, nemohla jsem přestat číst. Krásně psané, mělo to spád a konec taky dobrý.

Paja85
02.10.2014 5 z 5

Knížka se mi líbila moc. Poslední stránky jsem emočně nezvládla :)

Veronika.C
18.09.2014 5 z 5

Tuto knihu jsem měla dlouho doma než jsem odhodlala k jejímu přečtění a když jsem začala tak jsem se od ní nemohla odtrhnout. Nádherný příběh opravdové lásky. Ikdyž celý život prožili jeden bez druhého tak jejich láska přetrvala a proto jsem ráda, že to skončilo happyendem a nakonec se i po takové době sešli. Tato kniha mě dostala, skutečně stojí za přečtění a určitě se k ní ještě vrátím :-)