Poslední dům v Needless Street

Poslední dům v Needless Street
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507962/bmid_posledni-dum-v-needless-street-mgI-507962.jpg 4 99 99

Ústřední postavou románu Catriony Ward je vrah. Není to však ledajaký vrah. Je to vrah, jehož identita uniká nejen nám čtenářům, ale i jemu samému. Příběh vypráví o pohřešovaném dítěti. A o pomstě. Je to příběh Teda, který žije s dcerou Lauren a s kočkou Olivií v obyčejném domě na konci obyčejné ulice. Všechno v tomto příběhu je pravdivé. Jenže něco z toho jsou ve skutečnosti lži. Připadá vám, že dobře víte, co se děje v posledním domě na Needless Street. Připadá vám, že podobný příběh jste už přece četli. V temném lese na konci Needless Street je cosi pohřbené. Jenže to není to, co si myslíte…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Fobos

The Last House on Needless Street, 2021

Rozarka454
04.02.2023 3 z 5

(SPOILER) Musím říct, že po prvních dvou kapitolách jsem chtěla knihu odložit, co je to za bláznivinu.
Pak se kniha začala zajímavě vyvíjet a nakonec jsem byla velice ráda, že jsem ji dočetla. Tohle téma jsem z tohoto úhlu pohledu nikdy nevnímala, přitom o těchto lidech, kteří mají několik osobností jsme viděli v mnoha filmech....A donutí nás to trochu zamyslet se nad lidmi, kteří opravdu mají psychické problémy... Za mě stojí za to přečíst....

Trolice
14.01.2023 5 z 5

Knihu bych hororem určitě nenazývala :⁠-⁠) první kapitola mi přišla hodně divná, ale později jsem se začetla a pak už se jen těšila na rozuzlení, které mě hodně překvapilo

Emma27
06.01.2023 1 z 5

Kniha mě nezaujala,čekala jsem něco jineho.

Komaeda
18.11.2022 4 z 5

Ten zvrat je úžasný. Wow

Redra
14.11.2022 3 z 5

Musím souhlasit s komentáři níže, že jsem měla problém se do knihy začíst, neztrácet se v ní a pochopit mluvící kočku :-) Ale vlastně jsem byla ráda, že je takhle psaná, bylo to něco úplně jiného a vítaná změna. Horor to není, spíše studie šílenství a pokud se na to podíváte z této stránky, tak je myslím styl psaní pochopitelný a vysvětlující. Konec byl nečekaný a celkově mám z knihy velmi dobrý dojem.

Nedelim_se
10.11.2022

První kapitola a měla jsem chuť to odložit. Druhá kapitola = cože, tam má kočka svoje vlastní kapitoly? Odkládám. Po pěti minutách to z nějaké divné zvědavosti vezmete do ruky znovu a nakonec jsem ráda, že jsem tomu dala šanci, protože za mě skvělé!

knihomolka_eli
31.10.2022 3 z 5

(SPOILER) Ted je čudák, ktorý žije v poslednom dome na konci ulice. Žije so svojou mačkou a dcérou, ktoré nikto nikdy nevidel. Je skutočne veľmi zvláštny, a aj preto sa pred 11timi rokmi stal podozrivým z únosu 6ročného dievčatka. Je vrah? Alebo bol obviňovaný neprávom?

Dee celý život myslí na svoju unesenú sestru. Neprišla len o ňu, jej únosom prišla o celú svoju rodinu. Dee sa rozhodne zistiť pravdu a odhaliť, čo Ted skrýva.

Toto bola tak zvláštne písaná kniha, že ma najskôr vôbec nebavila, veľakrát som ju odkladala a opätovne som sa nútila do jej čítania. Ono to totiž dosť dlho vôbec nedáva zmysel, je to jeden zmätok, chaos...skáče sa tam medzi kapitolami rôznych postáv, no nechápete poriadne ničomu. A potom to začne dávať zmysel, začnete mať nejaké teórie - ja som mala jednu, ale nevyšla mi.

A potom prídu záverečné kapitoly a zrazu je celý zmätok uprataný. Všetko do všetkého zapadá. Postavy, ktorým ste fandili, vás nemilo prekvapia a naopak postavy, ktoré ste odsudzovali, sú úplne iné. Čitateľ sa sám dopustí predsudkov.

Kniha sa radí medzi horory, mne nejako hororová a ani strašidelná neprišla (možno to na niekoho môže pôsobiť desivo a v knihe sú momenty, ktoré sú odsúdeniahodné, ale nemala som ten pocit strachu, ktorý pri hororoch mávam). Vzhľadom na to, čo sa v knihe odhalí mi to prišlo v podstate aj v mnohých ohľadoch dosť reálne. Páčil sa mi aj autorkin doslov o DPI. Ak sa zaujímate o psychológiu, psychické poruchy a pod., tak by vás mohol (rovnako ako aj mňa) zaujať aj tento doslov.

Dlho som zvažovala, aké hodnotenie knižke dám. Rozhodla som sa pre 3* - viac menej za ten, pre mňa nečakaný, záver a zato, že nás kniha prinúti zamyslieť sa nad silou predsudkov a že psychika človeka je jedna veľká neznáma, každého človek môžu niektore situácie poznačiť a ak sa tak stane, nepotrebuje odsúdenie ale pomoc.