Poslední tango v Havaně
František Kotleta (p)
Tomáš Kosek série
Sexuální magie je sexy. Tedy pokud o ní čtete v ženských časopisech. Když ale narazíte na svého prvního démona, který se vás pokusí zotročit pro své choutky, dojde vám, že místo tantrické masáže potřebujete ostrý meč a bouchačku plnou nábojů. Tomáš Kosek tohle všechno už dávno ví. Je totiž tak trochu jiný detektiv. Místo podvodníků a záletníků řeší démony, magii, zombie, čarodějky, sukuby a děsivé artefakty. A poslední dobou jako by mu práce přibývalo. Kotletův oblíbený hrdina přináší další várku literární swingers party a s ní pořádnou dávku humoru a sexu.... celý text
Tomáš Kosek, odborník na magii, řeší různé případy zavánějící magií, a tak je pozván na Kubu, aby vyšetřil záhadné vraždy. Setkáváme s dalším druhem magie, kdy křesťanství je navenek a pod ním se skrývají původní rituály. Romská magie přijde na řadu v další povídce, pak i japonští démoni v Dlouhé noci v Tokiu a s magií Blízkého východu se potkáme, světe div se, v Paříži. Vtipně podané příběhy jsou okořeněny magií sexuální i sexem jako takovým. A to se neobejde bez následků. Už teď mi je hlavního hrdiny líto. :-)
Dávám plnej, jednoznačně.
Ústecký případ bavil moc, zápletka byla skvělá.
A i osobní život pana Koska se vyvíjí vcelku zajímavým způsobem.
Už aby bylo plnohodnotné pokračování.
Mě se to fakt líbilo...byl to nářez jako vždy. Doufám, že bude ještě nějaký plnohodnotný Kosek. Ten propagační na škoda auto nepočítám.
První dvě povídky byli super hlavně ta v Ústí. Líbíl se mi i náhled do romské milotlogie. Povídka v Tokyu byla nejslabší a bylo to v podstatě jen o útěku... Poslední povídka byla taky hodně dobrá jen jsem si říkal tady chybí sex a pak ten konec to bych nečekal! :-D
Rozhodně lepší nežli druhý díl. Ocenil jsem návrat ke kratším povídkám, které dávají dohromady jeden celek. Za mne na dovolenou parádní jízda! :-)
Asi nejslabší z celé série, asi tím, že když jedete všechny v kuse, tak už vám to přijde nudné, opakující a zdlouhavé ......
Když se ve čtenářské výzvě objevilo téma knihy s nadpřirozenými postavami, František Kotleta byl jasnou volbou. Ne že by to byl můj nejoblíbenější žánr, ale v rámci tématu jsem na Harryho Pottera přeci jen trochu starý :-)
Oddychovka na pobavení, odreagování mezi vážnějšími tématy. Předchozí díly mi ale přišly trochu nápaditější.
"Malovat se nebudeš, že ne?" ujistil jsem se.
"Ne," zavrtěla hlavou a dodala: "Ale zmaluju ty šmejdy venku."
Povedený závěr :-) vymalováno bylo často a všude :-)
Kosek řeší vsechno po Koskovsku :-)
Byla to má první trilogie od F. Kotlety a musím uznat, že mi jeho styl psaní sedl. Kniha je vtipná, napínavá, erotická. Tato trilogie mě opravdu moc bavila.
První kniha, jenž jsem od F. Kotlety četl a musím uznat, že velice milé překvapení. První příběh bylo pro mě spíš takové seznámení se stylem autorovo psaní. A musím uznat, že ten styl mi dost sedl. Řada nadsázky, skvělého humoru. Ani jeden příběh nepostrádá na akci, které je tu opravdu dost. Nejvíc jsem si asi užil příběhy z Ústí a Tokia, který jsem přečetl na jeden zátah, ten byl opravdu senzační. Poslední příběh už mi přišel trochu slabší, ale obecně je to dost fajn oddechová četba. Rozhodně si s Tomášem Koskem přečtu i další případy!
Ani třetí díl nezklamal. Celkově musím říct, že tato trilogie mě vážně bavila mnohem více, jak Hustej nářez. Určitě po nějakém čase si knihy opět rád přečtu ;)
Naprostá pecka, jedna z nejlepších knih od Mistra Kotlety. Čtyři příběhy, které na sebe lehce navazují. Nejlepší jednoznačně z Česka. Začal jsem sice třetím dílem, ani nevim proč, ale vůbec to nevadilo. Už se těším na předešlé 2 díly.
Nejvíc se mi líbila poslední pařížská povídka, nejslabší je tokijská. Klasická oddechovka, hlášky, sex - zejména scény s vyvoláváním boha Bakulgy, různé světové mytologie a božstva, nekorektní výroky a narážky, v nichž např. figuruje Monika Štiková, Jaromír Soukup, Jindřich Šídlo nebo příčesek Donalda Trumpa.
Bez urážky a v dobrém - braková literatura. Lze přečíst jen jednou, ke knize se nelze vracet a hledat tam myšlenky a postřehy.
Kosek sa po románových malovietnamských problémoch vracia ku poviedkovej forme, ale stratenú nápaditosť stále nenachádza ani hádzaním príbehov rôzne po svete. Z úvodnej kubánskej historky o revolucionároch si už vybavujem snáď len nejakú tú chrámovú vúdú orgiu, zbytok textu odplával do predčasného zabudnutia. Rómsko-politický segment bol na tom o niečo lepšie, hlavne vďaka motívu strašidelnej cigánskej babizne vraždiacej hrdzavým kladivom. Naozaj zábavná je však až Tokijská časť kde sa jakuzácka sex šou zmení na pavúčí masaker s démonickými striptérkami. krátke a úderné. Parížska poviedka sa zdala byť tiež zaujímavá, lebo v nej Kosek musí skrížiť zbrane so svojim nemŕtvym bývalým kolegom a núti pri tom ľudí aby hromadne súložili. Vďaka extrémne hlúpemu rozprávkovému koncu to však napokon body k hodnoteniu nepridá. Niečo je fajn, niečo je o ničom, odsýpa to stále, hlášky má, krv aj sex, mínus celková zabudnuteľnosť... tak nejak priemer.
Kotleto, Kotleto, co mi to děláš! Zase tři noci v řadě, kdy jsem se nemohl odtrhnout od knížky, protože jsem chtěl vědět jak to dopadne. Kniha je blízká první knize v sérii tím jak je rozdělená do 4 prakticky samostatných příběhů, které na sebe jen jemně navazují posledním příběhem. Tak trochu autora podezřívám, že to udělal schválně, abych se měl šanci od knihy odtrhnout a na konci každého příběhu, se konečně mohl jít zkusit konečně trochu vyspat. Rozhodně jsem neměl dát na slabčí hodnocení knih první série a měl to už dávno přečíst, stejně jako ostatní knihy od řezníka Kotlety :).
Stále rovnako kvalitný akčný nájeb ako dva diely predtým. Kotleta je majster oddychových kníh pre milovníkov drsného humoru a rúbania sa hlava-nehlava.
Kvalita této série mizí stejně rychle jako Koskovo zábrany osouložit všechny co kolem sebe má.
Už mě ta série moc nebaví, abych pravdu řekla.
Třetí pokračování příběhů Tomáše Koska, kniha opět nabitá akcí, magií, skvělým humorem a nadsázkou. Tentokrát z Havany, Tokia, Ústí a Paříže. Všechny příběhy mě moc bavily a asi nejvíc povídka z Ústí, kdy místní politiky začne likvidovat cikánská bosorka. Pokud se chce jen pobavit a zasmát, nijak extra nepřemýšlet a odpočinout si, tak tahle kniha je k tomu ideální
Ze tří knih volného pokračování série se mi tahle líbila asi nejvíc, možná hlavně díky příběhu dlouhá noc v Tokiu, kde jsou útočící pavoučí démoni.. ale celkově je tohle další skvělá odpočinkovka nabitá akcí, magií, sexem a zážitky, které by Vás ani ve snu nenapadly. Většinou u mě platí, že co kniha od Kotlety, to jeden den, ale tuhle jsem si vychutnala a četla jí celé 3 dny ????
Jak říkám, odpočinkové, nenáročné čtení, klasická, typická Kotletovka :)
Část díla
2014 | Příliš dlouhá swingers party |
2010 | Hustej nářez |
2017 | Poločas rozpadu |
2020 | Operace Thümmel |
První a poslední příběh v této knize jsem si opravdu užil zase pořádná nálož hlášek a střelby tak jak to mám rád. Nic méně 2 a 3 je takoví průměr. Dají se číst, ale nic extra.