Poslední výročí

Poslední výročí
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339692/mid_posledni-vyroci-5AD-339692.png 4 1047 1047

Sophii táhne na čtyřicet, a ačkoliv je taková optimistka, že podle své kamarádky Claire nevidí sklenici zpola, ale úplně plnou, už i ji začínají trochu znervózňovat biologické hodiny a nová známost je přitom v nedohlednu. Neudělala chybu, když tak lehkovážně pustila k vodě Thomase, nejhodnějšího muže, jakého kdy poznala? Sophie začíná mít pocit, že její život uvízl na mrtvém bodě, když jednoho dne zjistí, že jí Thomasova mazaná prateta z Ostrova počmáraných blahovičníků ve své závěti odkázala něco tak nečekaného, že tím Sophii jako pohádková kmotřička obrátí život úplně naruby. Grace je krásná ledová královna a má všechno, o čem kdy snila: manžela, který ji miluje, a čerstvě narozeného syna. Jak se s tím ale vypořádá, když vidí, jak se Sophie na oba toužebně dívá? Veronice se v životě nic nedaří a na všechny má dopal. Nejvíc na pratetu Connii za to, že umřela a že do své závěti zahrnula zrovna Sophii! Veronika je odhodlaná závěť napadnout a hnát celou „kauzu“ až před nejvyšší soud. A taky vyřešit záhadu Ostrova počmáraných blahovičníků a napsat o tom knihu!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)

The Last Anniversary, 2005

Liggy
16.05.2018 3 z 5

Pro mně zatím nejslabší dílo od této autorky, kterou mám jinak opravdu v oblibě.
Kniha se nečetla špatně, ale s porovnáním s jinými jejími díly to byla vlastně docela nuda až do závěru, který byl vcelku zajímavý, ale jinak nijak zvlášť dech beroucí.
Trochu jsem se ztrácela v postavách a především rodinných vazbách (což nemusí být nutně vinou autorky).

nicole1990
27.04.2018 3 z 5

taková oddechová četba :-) hezky se to četlo hodnocení průměrné

Rou
20.04.2018 4 z 5

Kniha se mi líbila, děj zajímavý od začátku do konce. Moc se mi líbilo prostředí, kde se děj odehrává. Pro mě je to takový střed od autorky, četla jsem od ní lepší i horší knížky než je tato.

Ivis01
11.04.2018 3 z 5

Na začátku knihy jsem se trochu ztrácela v postavách,chvíli mi trvalo než jsem se do knihy začetla,zajímavý konec,hodnocení průměrné.

Boženka2
08.04.2018 4 z 5

Pro mě hezká, oddechová kniha, krásně vykreslené prostředí, zajímavá zápletka

Matita310
08.04.2018 5 z 5

Musím říct, že mi chvíli trvalo, než jsem knize přišla na chuť, ale poté jsem se do knihy začetla a nemohla jsem přestat. Rozuzlení celého příběhu bylo velice překvapivě. Těším se, až si přečtu další knihy od této autorky.

Nela.Rob
05.04.2018 3 z 5

Po Sedmilhářkách jsem čekala další čtivý příběh, který mě přivede na jiné myšlenky a který přečtu rychlostí blesku, ale bohužel. Jedná se o slabší kousek této autorky.

Danago
02.04.2018 4 z 5

Příběh se odehrává na Ostrově počmáraných blahovičníků , kde žije jen omezená skupinka lidí. Sophii odkáže prateta jejího bývalého přítele na tomto ostrově svůj dům a obrátí jí tím život úplně naruby. Lidi na ostrově žijí již přes 70 let z jedné staré záhady a tato záhada se táhne celým příběhem.
Autorčin rukopis se v knížce nezapře. Je zde opět tajemství, které nám odhalí až ke konci příběhu, a knížce dodává to správné napětí. Někdy přemýšlím, kde autorka na ty nápady chodí. Knížka se mi líbila , velice dobře se četla. Ale určitě nepatří mezi nejlepší knížky od Liane Moriarty, ale ani mezi nejhorší. Já jsem rozhodně zklamaná nebyla.

Pajalada
15.03.2018 4 z 5

Liane opět nezklamala. Čtivá oddechovka, která nezklame.

Leňulaaa
09.03.2018 4 z 5

Na začátku knihy jsem se nedokázala vyznat v tolika postavách, ale postupně se to ujasnilo. Samotná zápletka byla zajímavá! Četla jsem s napětím abych tu záhadu rozluštila. Autorka má lepší knihy, ale i horší. Pro mě to byla příjemná oddechovka.

DracoMalfoy
08.03.2018 4 z 5

Jestli zde lidé píší že je to nejslabší kniha autorky, mileráda si přečtu další díla, protože tohle mě fakt bavilo.

mariva
05.03.2018 2 z 5

Tohle mi připadalo jako nejslabší autorčina kniha z těch, co jsem četla. Hodně dlouho to prostě bylo o ničem, pak snad v poslední třetině začaly některé věci dávat smysl, ale i tak to už moc nezachránilo.

andrea4468
27.02.2018 1 z 5

Za mě velké zklamání :( Od této autorky mám přečtené všechny knihy a tato se nemohla rovnat ani jedné z nich. Žádné napětí aniočekávání, co se asi stane. Poprvné jsem měla pocit, že asi opravdu nedočtu. Dočetla jsem a kdybych to neudělala, o nic bych nepřišla...

nikol1774
24.02.2018 4 z 5

Tak mám za sebou další knihu od této spisovatelky. Jako všechny její knihy i tato byla oddechovka, která vás nenadchne ani neurazí. Když se nad tím zamyslím, pro mě to byla asi úplně nejlepší kniha z těch co jsem od ní četla. Postavy mi byly sympatické, všechno bylo dokonale promyšlené a děj má jednoznačně nejlepší.

adida
23.02.2018 3 z 5

Kniha mě moc nenadchla.

kikies
22.02.2018 3 z 5

Kniha se čte velice dobře. To co, chválím u Moriarty většinou, nechybělo ani tady - postupné odkrývání záhady, složité lidské osudy, přesto naprosto obyčejní lidé, pestré a bohatě vykreslené postavy, mezilidské vztahy... Ale celkově to je jeden ze slabších kousků této autorky. Nejsem si jistá, čím to přesně je - možná je ten příběh moc přitažený za vlasy, možná mu tam chybí něco z autorčiných běžně používaných ingrediencí zaručujících čtenářský úspěch.... nevím... ale cítím, že to prostě nemá tu sílu, co obvykle.

babsi66
21.02.2018 3 z 5

Klasická Moriarty - reálně vykreslené postavy, pro jejichž živé verze byste ve svém okolí určitě nemuseli chodit daleko, nějaké to tajemství, trocha ztřeštěnosti, nějaká ta lovestory. Jo a celé se to dobře čte. Což určitě není málo, ale zbytečně od toho nečekejte víc.

iška
12.02.2018 3 z 5

Pro mne nepatří mezi nejlepší autorčiny tituly, ale číst se to dalo.

Danca196
05.02.2018 5 z 5

Sice mi nepřišla tak dobrá jako Sedmilhářky, ale překvapilo mě, že neskončila happy endem.

kudrdlinka
02.02.2018 4 z 5

Knížka má zajímavou zápletku s tajemstvím, které nás provází vlastně celou dobu. Jeho odhalení mě pak trochu zklamalo, asi jsem čekala něco překvapivého, pikantnějšího. Postav je v knize sice hodně, ale postupně se mi celkem dařilo se v nich orientovat. Nejvíc mi byla sympatická Sophie a fandila jsem i Margie. Docela mi vadily ty krátké kapitoly, ve kterých nebylo jasné o kom vlastně jsou. Knížka mě ale úplně nestrhla, o čemž svědčí to jak jsem ji dlouho četla.