Povídání o pejskovi a kočičce
Josef Čapek
![Povídání o pejskovi a kočičce Povídání o pejskovi a kočičce](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12009/bmid_povidani-o-pejskovi-a-kocicce-Lbp-12009.jpg?v=1539027366)
O pejskovi a kočičce série
Jak spolu hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech. Veselá vyprávění o dvou nerozlučných kamarádech, která potěšila již několik generací čtenářů. Povídání o tom, jak pejsek a kočička myli podlahu, jak pekli dort nebo o tom, jak si pejsek roztrhl kalhoty a kočička mu je zašila dešťovkou, si čítávali už prarodiče dnešních dětí. Autorův laskavý humor, kterým si bere na mušku drobné dětské nectnosti, jeho vcítění do dětského myšlení a krásný vroucný jazyk tvoří tuto milou knížku nesmrtelnou.... celý text
![E_Lan E_Lan](https://www.databazeknih.cz/img/users/25_/25200/e-lan-Jkj.jpg?v=1614629597)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Dnes už jsou lepší pohádky, bohužel je to trochu outdated... Trochu špatně se to čte, čeština je zastaralá a příběhy jsou takové nijaké.
![dusty dusty](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/17307/17307.jpg?v=1381127909)
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
No nic, tak tedy proti proudu. Četl jsem to dětem a trpěl a trpěl, strašlivý jazyk, tuny stylistických chyb. Ty chyby jsou záměrné, prý aby se kniha přiblížila dětem, jenže literatura má pozdvihovat nikoli se podbízet. Na 100 honů z toho čiší, že to nepsal Karel. Josef měl zůstat u štětce.
![pedi pedi](https://www.databazeknih.cz/img/users/55_/55119/m_55119-QEY.png?v=1459854937)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Má dvojčata ....kluci...znali některé příběhy zpaměti.Hlavně o pečení dortu.I dnes vyjmenují všechny ty dobroty co kočička s pejskem do dortu dali.Hezká knížka pro děti .
![allebra allebra](https://www.databazeknih.cz/img/users/50_/50863/m_allebra-4TX.jpg?v=1540856573)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kdo by neměl rád milé příběhy o pejskovi a kočičce! Nejvíce se mi vybavuje pečení dortu, vytírání podlahy a příběh opuštěné panenky. Četla jsem ji jako malá, později svým dětem a teď se už těším, až ji budu číst vnoučatům! -:)
![asam asam](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/127/m_127-ctE.jpg?v=1464182721)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Na této knížce vyrostlo už několik generací. Všechny děti jsou tím poznamenány - kladně samozřejmě.
![mája1970 mája1970](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Krásná kniha kterou jsem četla já a pak i svým dětem.Pro děti doporučuji a je i nádherně nakreslená.
![dieu dieu](https://www.databazeknih.cz/img/users/48_/48162/m_48162.jpg?v=1459854934)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Klasika, kterou zná snad každé dítě a miluje ji. Znám povídky o pejskovi a kočičce jak komixové, tak namluvené a samozřejmě knižní. Všechny mám moc ráda a je to krásná vzpomínka na dětství.
![Domuly Domuly](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13576/13576-ShB.jpg?v=1518262418)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kdo by Pejska a Kočičku nemiloval? Četla jsem je celé dětství. Vaření dortu, Děravé kalhoty, Mytí podlahy nebo Opuštěná panenka. Všechny si stále vybavím. Škoda, že teď už moc nefrčí a děti se víc dívají na Disney channel a podobné.
![Lenulinka Lenulinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
tuto knihu jsme cetli ve skole v ramci povinne cetby-tak uplne me nebavila. O to vetsi bylo me prekvapeni, kdyz ji objevil ctyrlety syn a hned se do ni zamiloval-cetla se mu snad stokrat, zna ji nazpamet a presto ji dal miluje. Dostal i DVD Povidani o pejskovi a kocicce ale to uz se mu tak nelibilo protoze tam byly nepatrne rozdily ale on je videl a knizku ma mnohem radeji.
![bibi.r bibi.r](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10884/10884.jpg?v=1381127938)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Česká klasika, kterou by každé dítě mělo znát. Něžný a svérázný čapkovský humor je znát v každé kapitole :).
Část díla
Jak hráli divadlo a na Mikuláše co bylo |
![]() |
Jak našli panenku, která tence plakala |
Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen |
![]() |
Jak si pejsek roztrhl kaťata |
![]() |
Jak si pejsek s kočičkou dělali k svátku dort |
1956 | ![]() |
2004 | ![]() |
1964 | ![]() |
1997 | ![]() |
1990 | ![]() |
Sentiment vyčaroval 3*. Neříkám, že je to špatné, ale naprosto zábavné to není.