Povídání o pejskovi a kočičce
Josef Čapek
O pejskovi a kočičce série
Pejsek a kočička spolu žijí v domečku a vedou svoji malou domácnost a chtějí všechno dělat jako velcí lidé, umývají špinavou podlahu, pečou dort, chodí v neděli na procházku, píšou dopis dětem nebo hrají divadlo. Ale protože pejsek a kočička lidmi nejsou, nedopadne všechno vždy tak, jak by si přáli, jejich svérázná řešení jsou ale vždy zábavná a originální. V některých příbězích vystupuje postava spisovatele pana Čapka, kterého pejsek a kočička navštěvují, hovoří s ním o vážných věcech a pomáhají mu s psaním příběhů pro děti.... celý text
Moje milované příběhy pejska a kočičky, jak spolu hospodařili a ještě o všelijakých jiných věcech.... Teď v dospělosti sem tam poslouchám. Je to taková moje pejskokočičková terapie při odeznivajici migréně. Hlas Karla Högra famózní
Je to Česká klasika, našla sem ji u tchýni mezi dětskými knížky od manžela, pak moje kamarádka dala k Vánocům dceři úplně novou. Občas před spaním ji čteme a super, že dceru po tlapkove patrole a jednorožcich baví i tato klasicka kniha.
Nádherná kniha čtená večer se synem v rámci každodenního čtení. Jak bavila v dětství mne, tak baví i jeho. Milé ilustrace, humor i ponaučení.
Hezká, dětská knížka, s milými příběhy u kterých se člověk přesune do těch dětských bezstarostných dní.
Jak já tuto knihu milovala a jak jsem se u ní nasmála :-) Humorné příběhy Pejska a Kočičky, které v sobě však nesou také ponaučení, a tak to má být. Typická česká pohádka z dílny Josefa Čapka obohacená jeho charakteristickými obrázky. Skvělé čtení pro děti a úžasný večerníček.
Tohle je nesmrtelná knížka. Bavila jsem se u ní jako dítě já a úplně stejně se chechtají i mé děti. Doporučuji jako ideální knížku na první čtení pro prvňáčky, kteří se teprve číst učí. Zvládnou to s nadšením "louskat" i po těch slabikách.
(audiokniha)
Skvostná jednohubka, kterou jsem slupla za jeden podvečer ;-). Knihu jsem četla kdysi dávno ještě v dětském věku, ale svoje kouzlo neztratila doteď. Zase jsem se ponořila do milého světa, kde žijí pejsek s kočičkou a zažívají svoje dobrodružství. Většinou píšu delší komentáře, ale u této knihy netřeba dalších slov - aspoň podle mého názoru ;-), proto hodnotím plným počtem a doporučuji všem čtenářům bez rozdílu, nejen těm malým! :-)
Mockrát čtená knížka, kterou jsem četla jako malá, pak ji četly naše děti a teď ji budu číst vnučce. Krásný a bohatý jazyk, příběhy jsou nadčasové a má krásné ilustrace. Neměla by chybět v domácí knihovničce.
Pejsek a kočička mě bavili už když jsem byl malý klučina. Nyní stejně neochvějně baví mé děti a myslím, že vydrží i pro další generace.
Úplně úžasná dětská kniha, která nic neztrácí na kvalitě ani v průběhu času. Nezapomenutelné laskavé vyprávění o zvířátkách, co se snaží hospodařit jako lidé. Opravdu milé pohlazení na duši a vzpomínka. Pěkně vyprávěné příběhy, co víc si přát.
Tak tuhle známe všichni :) Čapek je mistr slova, ten bohatý jazyk, ze kterého vyzařuje laskavost i láska... je to knížka mého dětství. A zároveň ji mám spojenou s mým dědečkem, který mi ji přehrával na gramofonových deskách, pohádku O pyšné noční košilce jsem chtěla stále dokola. I hlas Karla Högera je nezapomenutelný.
Součást mého dětství, milovala jsem příběhy pejska a kočičky v době, kdy jsem sama neuměla číst...je to jedna z klíčových knih, která ovlivnila můj vztah k psanému slovu..
je to zajímavé .. ale já jsem tuhle pohádkovou knihu četla úplně prvně v životě ... a místy mě neuvěřitelné pobavila ... jsem moc ráda, že jsem se k ní dostala ... :)
pohádky pro děti zfilmováno zvířátka čeští spisovatelé Josef Čapek autorské ilustrace klasická literaturaČást díla
Jak hráli divadlo a na Mikuláše co bylo
Jak našli panenku, která tence plakala
Jak pejsek s kočičkou slavili 28. říjen
Jak si pejsek roztrhl kaťata
Jak si pejsek s kočičkou dělali k svátku dort
1956 | Povídání o pejskovi a kočičce |
2004 | Ze života hmyzu |