Povídání o pejskovi a kočičce

Povídání o pejskovi a kočičce
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537774/bmid_povidani-o-pejskovi-a-kocicce-663627592b7d8.jpg 5 2916 2916

O pejskovi a kočičce série

Kompletní znění klasických pohádek v podání herců z Dejvického divadla. To bylo tenkrát, když spolu pejsek a kočička hospodařili a chtěli všechno dělat tak, jak to dělají velcí lidé: umývat špinavou podlahu, péci dort, chodit v neděli na procházku, psát dopis nebo hrát divadlo. Ale protože lidmi nejsou, nedopadne všechno vždycky tak, jak by si přáli – jejich svérázná řešení jsou ale pokaždé zábavná a originální. V některých příbězích také pejsek a kočička navštěvují pana Čapka, s nímž hovoří o "vážných věcech" a pomáhají mu s psaním příběhů pro děti. Znění textu vychází z kritického vydání ve Spisech Josefa Čapka a kromě devíti klasických příběhů obsahuje i povídání Jak pejsek s kočičkou slavili 28. října, které bylo po roce 1948 z politických důvodů vypouštěno. Namísto Čapkových všeobecně známých obrázků doprovodí audioknihu ilustrace výtvarného dua Tomski&Polanski, kteří svou aktuální verzi pojali jako poctu autorovi. Obsazení: pejsek – Jaroslav Plesl kočička – Veronika Khek Kubařová vypravěč – Ivan Trojan Josef Čapek – Miroslav Krobot zlý pes – Hynek Čermák dešťovka – Martin Myšička děti – Václav Neužil panenka – Marta Issová zajíc – David Novotný slepice – Lenka Krobotová švadlena – Zdenka Žádníková Volencová Audiokniha (P) & © OneHotBook, 2018. Všechna práva vyhrazena. Josef Čapek (1887–1945) Studoval malbu a grafiku na pražské Umělecko-průmyslové škole a poté rok v Paříži. Po návratu se se svým bratrem Karlem zapojil do uměleckého a společenského života. V letech 1917–1921 působil jako redaktor Národních listů, odkud odešel do Lidových novin, kde byl redaktorem a výtvarným kritikem až do roku 1939, kdy ho hned 1. září 1939 zatklo gestapo a válku prožil v koncentračních táborech. Přestože je známější jako výtvarník než jako spisovatel, jeho literární dílo tvoří neoddělitelnou součást jeho tvorby. Jeho nejznámější knihou ovšem zůstává jeho vyprávění pro děti Povídání o pejskovi a kočičce (1929). Dejvické divadlo První představení se v Dejvickém divadle odehrálo 14. října 1992. Od té doby si vybudovalo pověst jednoho z nejvyhledávanějších a nejnavštěvovanějších českých divadel, které je téměř trvale vyprodané. Nabízí inscenace různých žánrů, které však mají společného jmenovatele: dobré divadlo se zřetelným názorem a s důrazem na herecké osobnosti. S nástupem Miroslava Krobota na místo uměleckého šéfa roku 1996 vznikla silná herecká sestava, která láká diváky dodnes a proslavila se i televizními seriály jako Čtvrtá hvězda (2014), Dabing Street (2018), Zkáza Dejvického divadla (2019), které odrážejí svébytný nadhled celého ansámblu. Od roku 2017 je uměleckým šéfem Dejvického divadla Martin Myšička.... celý text

Malefisto
18.03.2015 5 z 5

Krásně naivní a krásně positivní knížka....a ty ilustrace jak kočka vytírá podlahu psem a naopak. hezké :)

Kolka97
28.01.2015 5 z 5

Úžasná kniha mého dětství :)

anyzek
09.01.2015 5 z 5

Souhlasím se všemi, kteří tuto knihu hodnotí kladně a naopak se musím zastat pejska a kočičky před těmi, kteří si myslí, že je už překonaná. Četla jsem ji svým dětem, teď vnoučatům a úspěch byl vždy zaručený. Hodně záleží na tom, jakou zvolíte intonaci hlasu a jak dokážete děti do děje vtáhnout. Nevím, jakou zkušenost mají ostatní s předčítáním této knihy dětem, já mohu jen dodat, že se vždy dožadovali nového čtení : )
A ty děti, co jsou dnes už dospěláci, na ni velmi rádi vzpomínají!

Jusťa
02.01.2015

Krásná kniha pro děti.

Mergirus
15.11.2014 5 z 5

Krásná pohádka pro děti, doufám, že si ji můj syn také oblíbí. Obzvlášt pohádka o pohozené panence je velmi poučná. :) snad se děti nebudou učit péct dort podle této "kuchařky".

Always a reader
31.10.2014 5 z 5

Je to už velice dávno co jsem četla tuto knížku, ale kdo by si jí nepamatoval. Je to krásná dětská knížka

makke
28.10.2014 5 z 5

Moji synové tuto knihu milují. A co mě fascinuje znají ji slovo od slova, i když neumí číst. Zrovna dnes jsem rychle otočila stránku, aniž bych si dočetla poslední slovo, zaimprovizovala jsem a můj čtyřletý syn mě nekompromisně opravil :o).

PS: Dodnes jsem nepochopila, jak je možné si slovo od slova zapamatovat pořadí všech surovin, které pejsek s kočičkou dali do svého dortu, když mezi nimi není žádná logická vazba. A obávám se, že i kdybych se opravdu snažila, tak by mě to stálo spoustu úsilí, zatímco děti to dokáží "jen tak mimoděk".

Ka-čí
26.10.2014 5 z 5

Tak na téhle knížce jsem vyrostla! Perfektní...občas když něco doma vařim a výsledek se zdá být nejistý,tak si na tuhle zvířecí dvojici vzpomenu... =D

veronika5179
17.09.2014 5 z 5

Nostalgie :) S radostí vzpomínám i na večerníček (?) nebo animované zpracování knihy, které bylo stejně geniální.

Modrina
02.09.2014 5 z 5

Ano, je to moc klasika - ale skvělá. :) Další knížka, na níž jsem vyrostla.

mezer
17.08.2014 3 z 5

Snad až moc klasika

Dera
04.07.2014 4 z 5

Drtivá pohádkářská klasika, krásné a humorné příběhy. Nadpřirozenost zde nemá moc šancí a proto jsou to pro mě takové "zvláštní" pohádky. Ze života, prostě skvělé a originální...

Adelajda_4
22.06.2014 5 z 5

Kdybych knihu četla teď, asi bych ji hodnotila jinak, ale četla jsem ji už před hodně dlouhou dobou a vyvolává u mě sentimentální vzpomínky na dětství, proto nemůžu jinak, než 5 hvězdiček.

Es.024
12.05.2014 3 z 5

Sentiment vyčaroval 3*. Neříkám, že je to špatné, ale naprosto zábavné to není.

E_Lan
19.04.2014 2 z 5

Dnes už jsou lepší pohádky, bohužel je to trochu outdated... Trochu špatně se to čte, čeština je zastaralá a příběhy jsou takové nijaké.

SiuxBeast
17.04.2014 3 z 5

Docela dobré jako kluka mě to bavilo ale úplně jsem tomu na chuť nepřišel

dusty
07.04.2014 1 z 5

No nic, tak tedy proti proudu. Četl jsem to dětem a trpěl a trpěl, strašlivý jazyk, tuny stylistických chyb. Ty chyby jsou záměrné, prý aby se kniha přiblížila dětem, jenže literatura má pozdvihovat nikoli se podbízet. Na 100 honů z toho čiší, že to nepsal Karel. Josef měl zůstat u štětce.

pedi
31.03.2014 5 z 5

Má dvojčata ....kluci...znali některé příběhy zpaměti.Hlavně o pečení dortu.I dnes vyjmenují všechny ty dobroty co kočička s pejskem do dortu dali.Hezká knížka pro děti .

petka-2007
28.03.2014 4 z 5

Milá vzpomínka na dětství. Nezapomenutelné pečení dortu :-)

allebra
21.03.2014 5 z 5

Kdo by neměl rád milé příběhy o pejskovi a kočičce! Nejvíce se mi vybavuje pečení dortu, vytírání podlahy a příběh opuštěné panenky. Četla jsem ji jako malá, později svým dětem a teď se už těším, až ji budu číst vnoučatům! -:)