Pozlacená klec

Pozlacená klec
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128028/pozlacena-klec-128028.jpg 4 208 208

Terezina rodina neodmyslitelně patřila k výkvětu druhého císařství. Ale všechno se změnilo v okamžiku, kdy otec - notorický hráč - prosázel většinu majetku. Po jeho smrti musí Tereza čelit tvrdé realitě. Z bohaté dědičky se stává dívka bez věna i bez budoucnosti. Ve svém postavení má jen dvě možnosti: ponižující sňatek s otcovým věřitelem, nebo místo společnice v rodině zbohatlíka. Volí druhou možnost, která jí připadá méně pokořující. Vůbec netuší, do jaké pasti vstupuje a jakým intrikám bude muset čelit. Všechny naděje upírá k bratrovi, poručíku koloniální armády v Indii. Po jeho návratu je ale všechno jinak...... celý text

simonabr
26.08.2013 2 z 5

Nečekala jsem od knihy nic hlubokého, ale jako dovolenková oddychovka se mi při výběru jevila jako vcelku dobrá, ale musím říct, že to byla dost nuda, děj se samozřejmě dal předpokládat (klasická červená knihovna), tam nemůže být o překvapení řeč, ale styl psaní mě vůbec nezaujal a nebyl moc čtivý, což už většiny knížek paní Körnerové (které jsem zatím četla) nebývá problém, takže spíš jsem se do čtení nutila, chyběl mi tam jakýkoliv spád, trochu zápletky, napětí, prostě nic, co by člověk nutila číst dál.

VladkaBU
25.07.2013 5 z 5

Tak tento příběh se mi líbil, z nevědomosti se postupně objevuje jedno překvapení za druhým. Stále mě to nutilo číst dál a knihu neodkládat.

Marika Vanova
16.07.2013 4 z 5

Oddychovka, pěkně se to četlo.

malazluta
28.03.2013 3 z 5

Nenáročný děj, ale i tak je to příjemná knížka.

maryzka
04.05.2012 5 z 5

tuto knihu jsem zvládla přečíst v knihkupectví a nechala jsem ji tam Přiomnělo mi to romá n z první republiky od Ohneta Majitel huti.

charlinka
16.12.2011 3 z 5

Vcelku jednoduchý příběh s předvídatelným koncem- na začátku ho nenávidí, na konci miluje.Oddychovka u které se nemusí moc přemýšlet.