Pravá matka

Pravá matka
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436954/bmid_utajena-matka-4yf-436954.jpg 4 329 329

Když se Tessa vrátí domů, najde v kuchyni cizího chlapce, který tvrdí, že je její syn. Když to nahlásí, policie má podezření, že ho unesla. Motivem by mohl být fakt, že kdysi porodila dvojčata, která už jsou po smrti. Tessa všechny přesvědčuje o tom, že je nevinná, ale nikdo jí nevěří. I její manžel, s nímž už nežije, si myslí, že je blázen. Navíc ji pronásleduje záhadná žena. Tessa se rozhodne jednat na vlastní pěst a zjišťuje šokující pravdu nejen o neznámém chlapci, ale i o sobě.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)

The Secret Mother, 2017

ETEL2018
25.11.2021 5 z 5

Zajímavá kniha, která stojí za přečtení.

SilvieSisinka
06.11.2021 4 z 5

Opravdu mrazivé čtení.Clovek nechápe že i tohle se může stát.

SilvieSisinka
01.11.2021 4 z 5

Velice zvláštní,napínavá kniha.Cetla se sama.Chtela jsem rychle vědět jak to dopadlo.

beruska
30.10.2021 5 z 5

Pěkně napsaná kniha, hezky se četla, vždy jsem se těšila, až se k ní večer zase vrátím :) ...
Rozhodně doporučuji, ale spíše ženám.
Od autorky si ráda přečtu něco dalšího :)
Dávám 5*....

Bee240
26.09.2021 5 z 5

Tento thriller mě konečně dostal do toho čtení které mám tolik ráda....každou volnou chvilku kdy jsem nečetla jsem přemýšlela o knize a o tom jak se asi bude příběh vyvíjet dál. Po dlouhé době mě to opravdu zase pohltilo a naplnilo radostí a tím správným pocitem který jsem už dlouho u knihy neměla.
Příběh samotný je dost předvídatelný a po přečtení anotace mi bylo jasné jak to bude, ale na čtivosti to neubralo ani kapku. Příběh je napínavý a jak jsem již zmínila úplně mě pohltil...doufala jsem že to bude tak jak si myslím a že hlavní postava - Tessa - se nepodvolí okolí a bude nadále bojovat a obhájí svůj vnitřní pocit.
Čtení jsem si užila jelikož je to ten typ thrilleru který mám ráda...je tam napětí, zoufalství, zločin a všechno se to prolíná s ošklivou minulostí hlavních postav.
Jediný kdo mi narušoval příběh byl Scott...Tessiin bývalý manžel...
Ten mi teda lezl na nervy, ale svým způsobem jsem chápala jeho chování - každý máme jiný obranný mechanismus po ztrátě někoho blízkého...o to víc to musí být horší když Vám umřou hned dvě děti.
Za to jsem měla obrovskou radost z Bena - ten mě těšil od první chvíle co se tam ukázal a jeho postava doplnila ten pochmurný a sklíčený život kterým žije Tessa.
Nebudu lhát miluju ten konec a byl to pro mě krásný čtenářský zážitek. Pro někoho to může být jednoduchá kniha, ale možná proto se mi to četlo tak dobře...po mé vleklé čtecí krizi jsem přesně potřebovala jednoduchou/předvídatelnou knihu s jasným příběhem.
Ale není jednoduchá ve špatném slova smyslu....přesně to jak je napsaná jí dává ten náboj a čtivost. Ať se jedná o minulost Tessy nebo o její boj s novináři...
Kdo ještě nečetl rozhodně doporučuji. Jedná se podle mého o thriller kterému nic nechybí.

Hella
21.06.2021 3 z 5

Slušně čtivé, ale tak předvídatelné a jasné, až to hezké nebylo.

Meluzínka
19.06.2021 5 z 5

Za 2dny prectena jednim dechem.Od zacatku do konce stale nove a nove zvraty.

marli58
18.05.2021 5 z 5

Fakt povedené!!! Má to spád, napínavé, za dva dny přečtené (škoda) a prostě doporučuji k přečtení ;).

gordon13
01.04.2021 5 z 5

Úžasná kniha! Je vážně ohromně čtivá a hlavně vás napíná až do úplného konce. Moc jsem si čtení užila...perfektní příběh!

Hope80
26.03.2021 5 z 5

Knížka pro mě byla bomba, vážně super, takovéto knížky mám ráda. Napínavé od první stránky, četla se skvěle po celou dobu a posledních 40stran jsem úplně hltala.

karbulka
20.03.2021 5 z 5

Dobré počtení.

Nunynka
04.03.2021 5 z 5

Určitě bych knihu nenazývala thrillerem a je hodně prvoplánová. Takže už hodně brzy pochopíte o co vlastně jde. Ale u této knihy mě to vůbec nevadilo. Moc se mi líbil popis soukromého života hrdinky. Knihu jsem měla za dva dny přečtenou a moc mě bavila.

Mistatka
03.03.2021 5 z 5

Perfektní čtení . Knížku doporučuju.

eva0409
28.02.2021 5 z 5

No tak tahle kniha je úžasná.A ten závěr .......top

Givana
23.02.2021

Zajímavý děj knihy. Nevíte, kdo vám utvoří budoucnost. Žijete život s předtuchou, že je něco příčinou vašeho současna a nikdo vám nevěří. Kniha napínavá, smutná i radostná.

tanecnica
07.02.2021 4 z 5

Další v řadě thrillerů pro ženy. Přečtete, čtení Vás baví, zaujme. Ale za pár měsíců Vám kniha splyne s ostatními.

dagmar2403
06.02.2021 2 z 5

Pro mě osobně velké zklamání. Z prvních 60 stran jsem byla nadšená, autorka čtenáře hodila hned na první stránce pěkně do děje, žádné průtahy. K tomu se postupně rozkrývala nějaká ta minulost, soucítila jsem s hlavní hrdinkou, upřímně jsem se těšila, co bude dál... no a pak to prostě totálně ztratilo šťávu. Dalších 60 stran se to vleklo odnikud nikam a pak někde kolem strany 120 jsem odhadla, jaké to asi bude mít rozuzlení a světe div se, opravdu to tak dopadlo. Takže dalších 120 nebo nevím kolik stran pro mě skoro nemělo smysl číst. Kniha není napsaná špatným stylem a skoro mě mrzí jí dát tak špatné hodnocení, ale tohle mi prostě nesedlo :/.

Lindulinek
05.02.2021 5 z 5

Skvěle napsaná kniha. Zápletka se mi moc líbila. Doporučuji

KatyM.
05.02.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila, přečteno za víkendu. Děj ubíhal rychle. Konec překvapivý. Ale mrazivým psycho thrillerem bych ho nenazvala.

NelaMaty
31.01.2021 4 z 5

Hezké, pohodové čtení. Konec jsme tušila docela brzo. I tak jsem se na něho těšila, byl dobře zpracovaný:-)

2020  82%Pravá matka
2023  73%Rodinná dovolená