Panstvo Edenbrooke
Julianne Donaldson
Pravá romance série
1. díl >
Marianna Daventryová by urobila čokoľvek, aby unikla nudnému životu v anglickom Bathe a prejavom lásky nechceného ctiteľa. Ako dar z neba odrazu prichádza pozvanie pre ňu a sestru, dvojča Cecíliu, na návštevu rozľahlého vidieckeho panstva Edenbrooke. Marianna sa chopí príležitosti a vydáva sa na cestu. Starej mame musí sľúbiť, že sa bude správať ako skutočná dáma, hoci to sa jej veľmi nedarí. Teší sa však, že si oddýchne a užije milovaný anglický vidiek. Cecília si robí nádeje na príťažlivého dediča panstva Edenbrooke. Marianna sa však zakrátko presvedčí, že aj najdômyselnejšie plány sa môžu vymknúť z rúk. Zapletie sa do nečakaného dobrodružstva pretkaného tajomstvom a náklonnosťou. Poradí si nakoniec so svojím zradným srdcom, alebo jej záhadný cudzinec úplne obráti život naruby?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2015 , Ikar (SK)Originální název:
Edenbrooke
Velmi milý romantický příběh, který pohladil moji duši. Opravdový odpočinek. Děj možná předvídatelný a nenáročný, ale přesně to pravé na horké letní odpoledne. Mně se to moc líbilo a užila jsem si každou stránku.
Krásný příběh. Hlavní hrdinka se mi od začátku moc líbila, její ,,potrhlost” je zábavná :D Dialogy mezi Marianne a okouzlujícím Philipem jsou skvělé- je na tom založena celá kniha. Zábavné, napinávé a romantické. Rozhodně řadím tuto knihu mezi mé nejoblíbenější :)
Je to takový ten typ knihy, který po první kapitole jen těžko dáváte z ruky, dokud se nedostanete na její i když trochu předvídatelný konec. Příjemná jednohubka na letní odpoledne.
Kdo má rád romantické zamilované příběhy tomu knihu doporučuji. Čte se hezky od samého začátku a když děj je předvídatelný tak byl pěkný. Sympatická hlavní hrdinka Marianne a její sestra - dvojče Cecily jsou velmi rozdílné.
Úžasné. Miluju toto období elegance, plesů a malicherných starostí. Kniha byla trošku předvídatelná, ale přesto mě strhla svým dějem. Výborná oddechovka, u které můžete vypnout a zároveň se zasmějete u milé romance.
Takový starší typ romance. Žádné vášnivé trhání živůtků v zahradách. Jinak hezky a čtivě napsané klišé na klišé. Postupné sbližování dvou hrdinů, psychicky zraněná a sympatická hrdinka, muž gentleman (krásný, bohatý, jezdec, šermíř, pisatel dopisů, tanečník a frajer) několik nedorozumění, zlovolný padouch, tajně vyslechnutý hovor, frivolní sestra, přísná leč spravedlivá babička a pohádková rodinka anglických aristokratů. Někdy jsem se tomu musela až smát a to pro mě knihu strhlo do průměru.
Krásná romantická knížka s nádhernou obálkou. Moc se mně příběh líbil a jednou se ráda k němu vrátím.
Krásná kniha zvenku i zevnitř. Byla jsem čtením nadšená, popisy Edenbrooku jsem úplně viděla a chtěla jsem se zatočit s hl. hrdinkou :) no a sir Philip, nedostává se mi slov, jedině snad neodolatelný, vtipný a hlavně gentleman ;)
Knihu zařazuji vedle Pýchy a předsudku ke svému každoročnímu čtení, až tak jsem nadšená!
Málokdy sáhnu po knize, o které všichni říkají, že je romantická a když už, tak to musí být nějaká historická romanťárna. Ale jsem toho názoru, že i holky, co čtou seveřeny, Cartery apod. jako já, si občas zaslouží poctivou a nefalšovanou romantiku. A Panství Edenbrooke je ta správná volba. To bylo moc fajn počtení. Hned mě navnadilo a musela jsem si pustit Pýchu a předsudek a hned po ní Rozum a cit. Toto se mnou provedla tato jediná kniha. Na jeden víkend jsem se stala poctivou romantickou holkou :-)
Kouzelná, pohádková, sladká a tak romantická knížka... Ideální vánoční čtení. Prostě edice Pravá romance
Zaujala mě obálka knihy,ale tím moje naděje na příjemné čtení skončila.Děj knihy o ničem,mlácení prázdné slámy,odkládám.
Neskutečné, nádherné, úžasné. Krásný milostný příběh. Knihu musím mít ve své knihovničce určitě, ráda ji bud číst pořád dokola, asi jako "Pýchu a Předsudek," kterou čtu ráda a hodně. Román podle mého gusta, skvěle napsané, co víc dodat?
Úžasná knížka pro všechny milovnice Jane Austen. Je to romanťárna každým coulem a čte se jedním dechem...snad ještě líp než knížky Jane Austen. Štvalo mě leda tak to, že někdy byla hlavní hrdinka tak trochu hloupá, a pak najednou zase velmi inteligentní a vtipná. Humor tuto knížku stoprocentně vylepšil a já jen lituji, že už jsem román přečetla a zatím od této autorky nic dalšího na obzoru...
Pohádkově sladký, něžně romantický a velmi odpočinkový je tento příběh.
Občas se u něj i zasmějete, zasníte, dvojice je příjemně vyvedená, a jak vše dopadne je jasné od začátku, ale to je dobře, ne?
Jen jedno doporučení bych měla.....naprosto nevhodné čtení pro neromantičky !!!
Když chci komentovat tu knihu, tak mi stačí pouze tři slova - Pravá Laskavá Romantika :-)
Naprostá nádhera! Kniha byla podle mého gusta, takže jsem se pochopitelně od ní nemohla odtrhnout.
Marianne mi byla hned od začátku sympatická, hlavně její povaha. Moc se mi líbilo, že v některých situacích řekla svůj názor a byla upřímná, v jiných naopak ostýchavá. Zároveň mi jí bylo však líto. Musela prožívat jak smrt své maminky, tak odchod tatínka, k čemu se však stavila hrdě čelem. Samozřejmě nemůžeme zapomenout na mužského hlavního hrdinu Phillipa, ten byl v každém ohledu báječný a neodolatelný. Jak jinak :D
Co můžu říct s naprostou jistotou je, že se k této knize určitě vrátím. Rozhodně doporučuji přečíst, nebudete litovat!
Anglie 19. století etiketa rodinné vztahy anglický venkov romantika historické romance regentská Anglie
To byla milá a romantická knížka. Nemohla jsem přestat číst,až byl najednou konec.