Prázdniny v Evropě

Prázdniny v Evropě
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547439/bmid_prazdniny-v-evrope.jpg 4 1602 1602

Vložte řízek mezi chleby a vydejte se za čtvrtým prázdninovým dobrodružstvím s Ladislavem Ziburou. Tentokrát vás čeká 14 000 kilometrů stopem napříč Evropou. Ve společnosti svérázných řidičů vyrazíte z horkých Athén přes divoký Balkán, rodný střed a malebné Pobaltí až za polární kruh. Objevíte místa, která jste vždy chtěli navštívit, jen jste o nich dosud neslyšeli. A taky se přesvědčíte, že žijete na tom nejrozmanitějším kontinentu světa.... celý text

maryska09
19.08.2022 5 z 5

Milá vtipná kniha o neznámých místech v Evropě. Autorův styl psaní baví, přečteno za dva dny na pláži. Díky za knihu

Radkas87
11.08.2022 5 z 5

Moje prvni knizka od Zibury a urcite ne posledni. Autor pouziva mily humor, potkava ruznorode lidi a dozvite se spoustu zajimavosti nejen ze zemepisu, historie statu, ale i charakteru narodnosti.

sidonka
04.08.2022 4 z 5

Moje první kniha od autora a byla super, cestování stopem po Evropě nejen s místopisem, ale i povedenými charakteristikami řidičů

janavom
17.07.2022 4 z 5

Opět vtipné a čtivé. J

Miliarda
14.07.2022 5 z 5

Láďa opět nezklamal a nabídl čtenáři pestrou směsici zajímavostí o často netypických evropských pamětihodnostech a laskavého humoru, jakož i komických popisků setkání s pestrou směsicí lidí, kterou na svých cestách poznal. Pokud chcete oddechovou, ale zároveň poučnou a humornou knihu, s Prázdninami v Evropě chybu neuděláte.

Kamaela
12.07.2022 5 z 5

Moje první kniha od Zibury (čtenářská výzva) a rozhodně ne poslední. Je to čtivé, zajímavé a vtipné. Z knihy sálá autorovo nadšení pro cestování, otevřenost novým zážitkům i láska k lidem.

rumund
11.07.2022 5 z 5

Tak to byla pecka. Vůbec jsem nemyslel, že mě tak tato kniha tohoto borce bude takhle bavit. Bylo to zajímavé od začátku do konce, poučné a mnohdy i docela vtipné. Hned jsem si musel koupit další Ziburovu knihu a jdu hned do ní. Snad bude stejně dobrá jako tato.

ujira
10.07.2022 5 z 5

Skvělý cestopis, vtipný a skromný autor, dobrý pozorovatel, vyzrálejší popisovatel, prostě pan Zibura zraje..

janulka1310
30.06.2022 5 z 5

První kniha od autora a jsem velmi spokojená. Humor, vtip, praktické tipy, zajímává místa... letní odpočinkové čtení.

MildeZ
30.06.2022 5 z 5

Evropu od Ládíka Zibury jsem musel z nedostatku času skousnout v audio podobě a bylo to opět věru moc příjemné. Pokud se podaří, že si člověk celý zážitek doplní návštěvou přednášky samotného autora, tak rozhodně komplexní záležitost ;-)

1Booklover
28.06.2022 3 z 5

Na Ladislava Ziburu a jeho knihy o cestování jsem slyšela samou chválu. Neodolala jsem tedy a jako první si přečetla tuto knihu s překrásnou obálkou.
Ovšem, i přesto, že mám ráda cestování a poznávání nových míst a kultur, jsem se do knihy nemohla začíst.
Něco mi v knize chybělo, aby mě dějově zaujala. Autor je vtipný, to jak popisuje s nadhledem a českým humorem své příhody, je úžasné. Ovšem trochu mě nudilo, že většina knihy byla jen o stopování.
Kniha si určitě najde své oblíbence, já ovšem musela spoustu stránek nudou přeskakovat.

Malíček
27.06.2022 3 z 5

Všechny autorovy knihy, které jsem doposud četla, se mi líbily. Mám ráda jeho humor, super zážitky, zajímavé zkušenosti i cestovatelské tipy, které čtenáři ve svých knihách předává. Ani Prázdniny v Česku mě nezklamaly, kniha je opět doplněná o úžasné ilustrace a čtenář podle mě dostane to, co od autora očekává.
Hvězdičky strhávám za to, že jsem opravdu dostala to, co jsem očekávala, nic navíc. Za mě tedy další dobrá odpočinková kniha. :)

LadyCotton
24.06.2022 4 z 5

První kniha od Ládi se mi nelíbila, přišla mi moc samolibá. Vloni jsem ale četla Prázdniny v Česku a ty se mi líbily moc. Stejně jako Prázdniny v Evropě - je to vtipné (možná i lehce nekorektní), svižné a dozvíte se i něco navíc o některých zajímavostech/místech.
Není to ale klasický cestopis - spíš takové "zážitky z cest" a to se mi na tom právě moc líbí.

popeluška
23.06.2022 5 z 5

Další kniha od autora opět skvělá, odpočinula jsem si u ní a zasmála :-) Krásně ilustrovaná. Těším se na další knihy.

Jana512
19.06.2022 5 z 5

Velmi příjemné čtení o cestování- tentokrát Evropou. Moc jsem obdivovala Ládíkovu schopnost navazovat kontakty s naprosto neznámými lidmi, jeho jazykové schopnosti i zaměření se na návštěvu různých méně známých zajímavostí, s kterými nás seznamuje,

Zdero
16.06.2022 4 z 5

Vtipné povídání o cestování. Není to klasický cestopis, spíše příběhy o lidech a prostředí. Někdy možná zbytečně natahované.

tami1
10.06.2022 5 z 5

Jako vždy vtipné a pozitivní. Skvěle prázdninové čtení, které mě zavedlo na spoustu známých i neznámých turistických cílů. Několikrát jsem se nahlas rozesmála. Humor autora je velmi trefný, laskavý a občas "díkybohu" trochu nekorektní.

Hned v prvních kapitolách, které se týkají Polska, jsem si vspoměla na naší loňskou dovolenou v letovisku Leba a na náš nezapomenutelný výlet na duny do Sloviňského národního parku. V létě moc nedoporučuji, nekonečné brodění pískem v horku je fakt úmorné. (Málem jsem tam umřela :o))) )

Marcik7
02.06.2022 5 z 5

Princ Ládík u mě opět zabodoval. Díky němu jsem se dostala do míst, které sice nejsou příliš vzdálené od našich hranic, ale noha Čecha na ně nevstupuje asi příliš často. Ovšem ne všude bych se odvážila, proto pana Ziburu obdivuji. Kam se vydá příště?

LucySmile
27.05.2022 1 z 5

Ladislav Zibura mi byl doporučován ze všech stran a i přesto, že si ze školních let vybavuji velmi nudné přednášky o cestování, do této knihy jsem se pustila. Jak se ukázalo, tohle není můj šálek kávy. Cestování mám ráda, ale v knize mi chybí, co láká mě cestovat. Příběhy řidičů nudné, vyrážení do lokalit kde "nic" není nepochopitelné. Zároveň nám nesdělil, jak dlouho kde zůstal, kolik to stálo atd. Prostě moje první a poslední kniha od tohoto autora.

_Knihomolka_
22.05.2022 3 z 5

Ani cestování se Ziburou po Evropě nebyla nuda. Při čtení jsem měla úsměv na tváři, i když mě mrzelo, že cestopis opět obsahoval více zajímavostí o lidech, které autor po cestě potkal, než o dané zemi, což by se sem ostatně hodilo více. Přesto jsem se však dozvěděla pár informací, o kterých jsem před tím neměla tušení, vzala jsem si z jeho dvouměsíčního putování také nejedno poučení a načerpala pár zkušeností, takže se to nakonec nějakých způsobem vykompenzovalo. Nicméně se těším, až si přečtu o jeho dalších cestách :).