Přehrada

Přehrada
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516620/bmid_prehrada-92F-516620.jpg 4 76 76

Přehrada série

1. díl >

Na policejním velitelství v hornoslezském městě Tychy propukne velká aféra – několik zdejších příslušníků údajně znásilnilo prostitutku. Oběť jako hlavního pachatele určí Krzysztofa Strzeleckého, vzorného policistu a obecně člověka, kterého byste označili jako dobračisko. Strzelecki rezolutně prohlašuje, že je naprosto nevinný, ale stejně je postaven mimo službu. Jediným člověkem, který mu bez jakýchkoli pochybností věří, je jeho šéf Franciszek Próchniewicz. Bohužel však i ten se dostal do potíží. Přesněji řečeno jeho nevlastní dcera Zośka Bojarská, která si dělá velké starosti. Její osmnáctiletá neteř Karolina totiž znenadání beze stopy zmizela. Už předtím sice žila poněkud divoce, nepohrdla mejdany ani drogami a často utíkala z domova, ale tentokrát má její teta neodbytný pocit, že je to mnohem vážnější. Vše totiž nasvědčuje tomu, že Karolinu někdo unesl. Krzysztof, momentálně postavený mimo službu, má nečekaně spoustu volného času, a tak ho její nevlastní otec poprosí, aby mu pomohl v soukromém pátrání po zmizelé neteři. Stopy je dovedou až k Paprocanům poblíž města Tychy – přehradnímu jezeru, které je populární rekreační oblastí známou v celém Horním Slezsku.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red

Paprocany, 2020

kristy.books
14.09.2023 5 z 5

Na novú sériu od Pauliny som sa veľmi tešila a som rada, že jej prvý diel naplnil moje očakávania. Pokiaľ sa vám páčila jej séria Prokurátor, myslím, že si užijete aj Přehradu. Spojenie romantiky a kriminálnej zápletky autorke naozaj ide, obe zložky dokáže do príbehu veľmi pekne skombinovať. Jej štýl mi sedí, knihu som prečítala na jeden záťah.

Zośka je neriadená strela obrovských rozmerov - nikomu nedovolí, aby jej skákal po hlave, nemá žiadny filter, povie všetko, čo má na jazyku a rozpráva ako nejaký ožran z krčmy. Občas by sa mohla trochu krotiť, miestami sa mi zdalo, že už moc tlačí na pílu, ale inak si ma úplne získala. Mám rada takéto typy ženských postáv, čo sa vedia postarať samy o seba a nemajú v hlave prázdno.

Krzysztof bol na prvý pohľad jej presný opak - rád dodržiaval pravidlá a vždy si potreboval všetko dôkladne premyslieť, kým niečo urobil. Čoskoro sa však ukázalo, že toho majú celkom dosť spoločného a aj tento slušňák sa vie "odviazať". Bol to naozaj dobrý policajt, kiežby takých bolo viac.

Iskrilo to medzi nimi od prvého stretnutia a ich "vzťah" začal v podstate zo dňa na deň, ale v tomto prípade mi to ani nevadilo. Títo dvaja sa výborne dopĺňali, užívala som si najmä to ich neustále doberanie. Ako je u autorky zvykom, nebola núdza ani o poriadne pikantné momenty.

I kriminálna zápletka bola veľmi dobrá, je vidieť, že autorka sa v tomto prostredí pohybuje a dokáže ho autenticky popísať. Vyzerá to tak, že táto zápletka sa bude riešiť naprieč celou sériou. Už teraz sa veľmi teším na pokračovanie, som zvedavá, čo si pre nás Paulina ešte prichystala.

Katy_vKnihách
08.09.2023 3 z 5

Nebylo to špatné čtení, ale u této autorky jsem zvyklá na trochu propracovanější krimi příběh. Z její série Prokurátor (kterou jsem zhltla), jsem si myslela, že se dočkám podobného stylu. Ačkoliv je to první díl, je možné že se toho dočkám v další knize. Nicméně, na mě té krimi zápletky v tomto díle bylo opravdu málo. Napětí jsem z toho bohužel necítila. Takže za mě 3,5 *.

koolsavage
20.08.2023 4 z 5

První kniha z nové série, a není to moc velká změna, což ale vůbec nevadí, opět se pohybujeme v právnickém a policejním světě, ženská hrdinka je silná a hubatá, převažuje opět krimi příběh nad romantikou - zde podle mě našla autorka skvělý balanc, aby se její knihy daly brát vážně. Svižné, zábavné, těším se na další díl.