Příběhy opředený život A. J. Fikryho

Příběhy opředený život A. J. Fikryho
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230183/bmid_pribehy-opredeny-zivot-a-j-fikryho-65242a504f77f.png 4 116 116

Na odlehlém ostrově Alice ve státě Massachusetts mají sice knihkupectví přímo na hlavní třídě, ale společenský ani kulturní život se tu kolem něj rozhodně netočí. Jeho majitel A. J. Fikry by se sám ochotně označil za mrzouta a snoba a od doby, kdy při autonehodě přišel o manželku, tráví většinu večerů nad rozmrazenými hotovkami a lahví vína. Další rána osudu přijde, když ho neznámý zloděj připraví o jediný cennější majetek, vzácný výtisk Poeových raných básní. Nečekaně je to však právě krádež, co dá Fikrymu první impuls, aby se pomalu odrazil ode dna – a když pak jednoho dne najde mezi regály mimořádně výřečnou, nevšedně bystrou a zcela bezprizorní dvouletou holčičku, jeho život se definitivně obrátí naruby.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo

The Storied Life of A. J. Fikry, 2014

Alma-Nacida
04.10.2015 5 z 5

Krásná kniha, vtipná i dojemná i smutná přesně v tom správném dávkování, aby se mi zadřela pod kůži. A který knihomol (či knihomil) by si nepřál vyrůstat v knihkupectví? Nebo si nějaké vlastní pořídit? ;-)

Melindaaaa
03.10.2015 5 z 5

Příběhy opředený život A.J.Fikryho bez uzardění řadím k nejlepším knihám, které jsem kdy četla. Dojemný, ale ne přehnaně ubulený příběh, který si na nic nehraje a vyznívá tak, jako by ho napsal sám život :)
Odkaz na kompletní recenzi naleznete v záložce Recenze

Éowyn
10.09.2015 5 z 5

Občas v knihovně vybírám knížky nahodile, někdy podle obalu ,někdy podle záložky v knize.
Tentokrát to vyhrál obal, i když záložka hlásala že se jedná o román, a ty já přece nečtu. No prostě jsem si ji odnesla domů a přečetla jsem jí najednou. Doporučuji všem kdo mají rádi knihy. Jen jsem nečekala tak smutný konec.

inganga
14.08.2015 4 z 5

Ta kniha je asi jen pro některé čtenáře. Pro ty, kteří mají rádi knihy jako takové, prostředí knihkupectví a antikvariátů. Příběh je prostý, nekomplikovaný a přesto ke konci překvapivý.

iška
21.07.2015 4 z 5

Každý z nás prý potřebuje občas pohladit. Téhle knížce se to povedlo. Byla mi prostě pohlazením.

douchová
14.07.2015 3 z 5

Jako pro knihkupkyni to bylo pro mě námětově velmi zajímavé. Kde že jsou ty časy, aby chodili nakladatelé ke knihkupci a přesvědčovali o kvalitách svých knih! Směs nostalgie a nepravděpodobnosti. Příjemná pohádka pro dospělé, doporučuji jako příjemnou, dobrou oddychovku.
(+ pár dobrých inspirací).

Boboking
21.04.2015 4 z 5

Včera dočteno a čtivá knížka o milovnících knih pro milovníky knih. Začátek mě dostal, a musím říci, že s postupem to sice začalo mít čím dál větší umělý patos, ale i tak parádní čtivo.

Ditules
15.04.2015 5 z 5

Velice povedený román o jednom nerudném a osamělém prodavači knih, jehož život změnila dvouletá okatá holčička.
Pokud jste milovníky knih, tak nezapomeňte na povídky na začátku každé kapitoly!

Lettrice
26.02.2015 4 z 5

Ideální knížka pro milovníky knih. Četlo se lehce, hrdinové byli sympatičtí a konec tak akorát, aby to nebyl úplný doják... A nádavkem člověk nasbírá pár tipů na dobré knihy.

harriet
21.02.2015 4 z 5

Krásná kniha přečetla jsem jí během jednoho dne. Inspirativní jsou odkazy na knihy, filmy. Bude se líbit každému kdo rád čte o knihách.

simlenka
08.02.2015 3 z 5

Knížka mě strašně zaujala anotací a co si budeme povídat, ta obálka!!! trochu kýč ale nádherný :-)

Zpracování knihy supe,r a vůbec ten nápad s tipy na povídky mi přišel velmi zajímavý a ač já povídky nemusím, tak se určitě na některé z nich chystám. (Před každou kapitolou je tip na povídku s komentářem A. J. Fikryho)... Co se však týká knihy jako celku - neurazí, nezaujme. Není to nic, co by mi utkvělo na dlouho v mysli. Trocha snobismu a intelektuálství, pár tipů na zajímavé knihy a kapka romantiky. Není špatná, ale víc než průměr si nezaslouží, z námětu by šlo vytřískat víc...