Prílivy rozkoše
Sandra Brown
Príbeh úspešnej architektky R. Lavenderovej, ktorá na vianočnom večierku stretne muža, ktorý obráti celý jej život naruby...
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2001 , Ikar (SK)Originální název:
Tidings of Great Joy, 1999
Opět jedna z knih, které jsou romantickým příběhem. Podle mne se i sama autorka lépe baví, když píše knihy s detektivní zápletkou. Ovšem tato konkrétní "pouze" romantická se mi četla dobře. Příběh tam je a občas je třeba si u knihy i nenáročně odpočinout :o)
Sandru Brown čtu moc ráda, její příběhy patří k mým oblíbeným a proto jsem po ní opět sáhla, ale tato knížka mi tedy přišla dějově slabší, číst se to dá, ale určitě se k ní nevrátím... Tady je ta linie příběhu pořád jen tak nějak nahoru dolů, v podstatě se tady toho zase tak moc neděje a mám pocit, že některá zbytečná a nesmyslná nedorozumění jsou tam asi jen proto, aby se Ria s Taylorem mohli udobřovat v posteli a nebo po sobě neskonale toužit. Zkrátka i té jiskřivé erotiky tam bylo na můj vkus už nějak moc.... Čekala jsem rozhodně více napětí, překvapení a také humoru, tak jak jsem u Sandry zvyklá a myslím si, že i na těch pár stránkách, které tato knížka má, se to mohlo podařit... Tak třeba příště:-)
Souhlasím s většinou komentářů - oddychové, pohodové. Jen nevím, zda se k této knize vrátím .
četla jsem ji už víckrát a vždycky se k ní ráda vrátím...a dá se přečíst během večera, opravdu se dobře čte a příběh je taky chytlavý
I šťastný konce bývají v životě, ale jedno ponaučení přeci jen kniha dává. A to, že si mají lidé říkat věci na rovinu, nemít strach říci o svých pocitech ať to skončí jakkoliv. Pak se předejde k různým nevyjasněným situacím, hádkám a zároveň se dozvíte více o myšlenkách toho druhého. Budete si bližší a určitě si budete více vážit vztahu, který může fungovat na vzájemné toleranci a hlavně lásce.
Knihu som hodnotila s prihliadnutím na rok 2013. Pôvodný text bol napísaný v roku 1987, čo samozrejme prináša so sebou iný pohľad a najmä záver, ktorý sa niektorým čitateľkám zdal pritiahnutý za vlasy. V podstate ide o klasickú "lovestory" zabalenú v tvrdej väzbe. Príbeh je o nechcenom dieťati, vynútenom sobáši, potrate, kariére oboch aktérov s dejovým vyvrcholením naozaj vhodným do 90-tych rokov minulého storočia, kedy politici robili veľké gestá.
Príbeh sa čítal veľmi dobre, sklamané určite nebudete.
Jak už bylo psáno, trochu lehčí oddechové čtení a musím souhlasit, že konec byl trochu moc šťastný.
Příběh byl moc pěkný, ale musím říct, že ten happyend byl na mne trochu moc přeslazený.
fakt pěkný děj,nic nenáročného.Za jeden večer jsem ho zhltla,a milovníci milostných scén si určitě příjdou na své.Některé dialogy mě fakt pobavili.
U této knihy udává autorka ,že je její nejoblíbenější i mě se tento příběh ,milenecké dvojice Riy a Taylora velmi líbil.
Nějak jsem se nazačetla. Už od začátku mu to přišlo poněkud prostoduché a předvídatelné, a ani ta omáčka už mě nemohla uspokojit.
Moje první Brownová a moc se mi líbila.Přečtena jednim dechem :-)