Havraní princ
Elizabeth Hoyt
Mladú vdovu Annu takmer zrazí do blata na ceste muž na koni, sprevádzaný obrovským psom. Neromantické a trápne. Anna sa dozvie, že gróf zo Swartinghamu, muž s tvárou poznačenou kiahňami a s povesťou zlostného grobiana hľadá tajomníka, lebo dvoch, slabšie povahy, už vyhnal. Anna využije situáciu a zamestná sa uňho, musí totiž do spoločnej domácnosti so svokrou doniesť niečo na obživu. Svojou nebojácnosťou a usilovnosťou grófa zaujme a z nevrlého šľachtica sa postupne stáva galantný spoločník. Anna si uvedomuje, že sa zaľúbila a cíti k nemu fyzickú túžbu. Mladá žena stojí pred voľbou, či ten oheň v sebe potlačiť, ako sa na cnostnú vdovu patrí, alebo ho nechať, nech sa naplno rozhorí...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2014 , Ikar (CZ) , Ikar (SK)Originální název:
The Raven Prince, 2006
![liletka_a liletka_a](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/33980/33980-lom.png?v=1487693896)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Nijak zvlášť v paměti mi neutkvěla, ale nebyla špatná. Líbila se mi zápletka a pak následné svedení hraběte ze Swartinghamu, jinak mě moc nenatchla. ;) Nicméně mě navnadila na další díly. :))
![Dádulka67 Dádulka67](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/17342/17342.png?v=1381127917)
Přečetla jsem v životě velké množství knih, ale něco tak příšerného jsem ještě nečetla. Celkově je kniha o ničem. Přijde mi to jako kdyby autorka sestavila z deseti knih jednu silně nepovedenou. A co se týče překladu, je katastrofální. Kdyby existovalo hodnocení mínus deset hvězdiček, dala bych ho.
Anglie pro ženy 18. století vdovy romance nevěstince historické romance zranění sekretářky, sekretáři jizvyAutorovy další knížky
2008 | ![]() |
2020 | ![]() |
2011 | ![]() |
2020 | ![]() |
2021 | ![]() |
Klasický romantický příběh v úvodu s nádechem J. Eyrové ... plně souhlasím s komentářem, který napsala Amalthea a vlastně nemám k tomu co dodat.