Někdo blízký

Někdo blízký
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385481/bmid_nekdo-blizky-Zul-385481.jpg 4 866 866

Psychologické drama. Vědí, kdo to udělal. Možná si to ještě neuvědomují. Ale vědí to. Když osmiletá Daisy Masonová zmizí během oslavy z domu, inspektor Adam Fawley dobře ví, že v devíti případech z deseti je pachatelem někdo blízký. A Daisyina rodina je přinejmenším zvláštní – matka se při výslechu zoufale snaží udržet zdání normálnosti, kdežto otec je chladný a nepřístupný. A pak je tu Daisyin mladší bratr, zakřiknutý a nemluvný… Inspektor Fawley hraje o čas a snaží se najít jakoukoli stopu, ale dívka jako by se propadla do země – nikdo nic neviděl, nikdo nic neví. Ale všichni mají na událost svůj názor a zdá se, že každý skrývá nějaké tajemství.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host

Close to home, 2018

PetraDD
24.02.2020 5 z 5

Za me super, napinave :)

Neami2
23.02.2020 4 z 5

Byla jsem příjemně překvapená. Kniha se mi moc líbila, čekala jsem, jak to dopadne. Akorát musím ubrat hvězdičku za ten konec. Celá kniha super, ale ten konec....

BariEli
19.02.2020 4 z 5

Tady jsem byla jako na houpačce. Začetla jsem se snadno, pak přepisy výslechů a přeskakování v čase jsem trpěla, ale konec se mi líbil. Takže bych dala 3,5 -3,75 hvězdičky, prosím:-)

h.mose
10.02.2020 2 z 5

Prvních 70 stran jsem se nemohla začíst. Pak jsem to na sílu dojela. Kupodivu to začalo docela i odsýpat. Jenom je v příběhu několik naprosto zbytečných odboček a úplně nejvíc mě iritovaly twitterové příspěvky. To je teď takový trend. Už jsem se s tím setkala v jiných knihách a přijde mi, že tím autoři akorát nastavují strany. Rozuzlení je stěží uvěřitelné. Pochybuji, že by *** bez skrupulí tak snadno vyměnila *** za ***. To je prostě blábol. No a detektiv je pro mě tak nezajímavý, že pokud by měl být sepsán další případ, tak vím naprosto jistě, že ho nechci číst.

barusa.s
06.02.2020 5 z 5

Děj mě zpočátku moc nezaujal, trvalo mi, než jsem se skutečně začetla, ale poté už měla kniha spád. Bylo to napínavé a i když jsem závěr trochu očekávala, byl strhující. Mohu doporučit.

Vesina
31.01.2020 3 z 5

Nebylo to špatné, ale že bych si z toho sedla na zadek, to teda ne. Nic mě v knize vlastně nepřekvapilo a to byla škoda.

Jess106
28.01.2020 5 z 5

Vynikající kniha, určitě doporučuju. Napínavá až do konce s překvapivým závěrem, aspon pro mě teda.

Ejv
26.01.2020 2 z 5

Mám hodně ráda detektivky, ale zrovna tahle mi asi nesedla. Do půlky knihy jsem se vůbec nezačetla, ale zajímalo mě to, jak se vše bude dál vyvíjet. Nakonec jsem se začetla a konec se povedl, zajímavý děj! :)

bigben
24.01.2020 4 z 5

Nejdříve jsem se lehce obávala tématu - únos dítěte, ale nakonec to dopadlo...toť otázka.
Jinak se děj pěkně zamotával a rozmotával...a hlavně nechyběl detektiv s osobní tragédií...už jsem se lekla, že tady nebude:-)

MichalDOK
17.01.2020 5 z 5

Hodně zajímavá kniha, kterou jsem přečetl za jeden večer. Prostě nešla odložit. Téma mě chytlo a vykreslení celého příběhu bylo velmi povedené. Konec byl takový - no to si musí každý vyhodnotit sám, jak mu to sedlo/nesedlo. Za mě v pohodě :)

LucaR8
15.01.2020 5 z 5

Skvěle napsané, autorčin styl mi sedl neskutečně. Dlouho se mi nestalo, že bych nějaké knize obětovala spánek. Moc se těším na další případ Adama Fawleyho

oolinkaa
08.01.2020 5 z 5

Hodně povedené. Do poslední chvíle jsem netušila, kdo to byl, věřila jsem i v ten smutný konec. A ono ne... Postavy do detailu dokreslene, detektiv příjemný a sympatický. Těším se na další knihu

Izu
03.01.2020 3 z 5

Do půlky knihy mě příběh moc bavil, ale konec všechno zabil.

Eduarda
02.01.2020 2 z 5

Nudáááá, chce se mi křičet. Dočteno na sílu, bez zájmu, se skřípěním zubů. Divné vykreslení postav, nelogické smyčky, cítím spíš autorskou křeč, než zručnost - a to nemám ráda. Ale vzhledem k ostatním super hodnocením tady mi to prostě asi jen nesedlo.

ivka67
25.12.2019 4 z 5

Napínavé až do konce.

Renushka
22.12.2019 5 z 5

Výborná detektivka s překvapivým koncem.

vladislava
22.12.2019 5 z 5

Knížka se četla skoro sama dobře napsáno jsem ráda že jsem si ji koupila. A líbil se mi závěr.

playada
20.12.2019 5 z 5

To bylo super. Nakonec člověk musel zkonstatovat, že všichni zúčastnění byli chudáci a musel je všechny politovat. Včetně těch násilníků. Skvěle vykreslená psychologie postav.

jana1941
10.12.2019 5 z 5

Dobrá kniha, opravdu napínavá. Do poslední chvíle jsem nevěděla, kdo je vinen. Závěr nečekaný byl fakt překvapivý. Určitě je to jedna z těch lepších knih.

čef
04.12.2019 4 z 5

Začátek a střední část hodnotím jako velmi dobré, konec pak bohužel za uspěchaný a podivný. Po atraktivním začátku jsem se těšil, jak autorka zápletku rozplete, ale zdá se mi, že nakonec vařila už jen v zoufalství. No dobře, jsou zde i jakési záměry v kritice zvláštních rodinných poměrů a podpora nelegálních postupů v zájmu dětí žijících v nefunkčních vztazích, ale na mně to příliš nepůsobilo. Tedy žádné jupí, ale čert to vem, aspoň něco.