Polámané kosti
Angela Marsons
Případy Kim Stoneové / D.I. Kim Stone série
Zavraždená prostitútka a opustené dieťa. Dva nálezy počas jednej zimnej noci, ktoré odštartujú ďalšie náročné vyšetrovanie detektívky Kim Stonovej. Ďalšie, ktoré ju prinúti čeliť traumám z detstva. V krátkom čase sa nájdu aj mŕtvoly iných troch dievčat, ktoré poskytovali sexuálne služby na ulici. Úroveň násilia pri každej vražde stúpa. Kim a jej kolegovia pochopia, že prvé úmrtie nebolo iba náhodným útokom, ale dielom zvráteného sériového vraha vykorisťujúceho bezbranné duše. Popritom stále pátrajú po žene, ktorá nechala na policajnej stanici bábätko. Skutok sprvu považujú za prejav zúfalstva, no v skutočnosti má oveľa brutálnejšie pozadie. Prípady zavedú detektívku do sveta zneužívania ľudí a novodobého otrokárstva. Kim sa pritom musí vyrovnávat’ s vlastnou minulost’ou a odkrývanie šokujúcich tajomstiev ju takmer stojí život.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2020 , Ikar (SK)Originální název:
Broken Bones, 2017
Sedmička ze série Kim. Opět super čtení. Jediná vada na této sérii je ta,že my dlouho nevydrží. Svižné a napínavé čtení.
Svižné, čtivé. V tomto dílu mi ani nevadilo větší množství linek jako v tom předchozím. Ale ty konce se mi zdají nějaké ošizené...
Dočteno jedním dechem,Angelu řadím ke svým oblíbencům vedle Cartera či Bryndzy... Bylo to poutavé,opět více dějových linek,že jsem si říkala,jak se toto ksakru může pak spojit v jednu a dávat to smysl?! A zase jsem na konci jen čumela.. skvělé.
Opět další neuvěřitelný příběh. Moc se mi líbí, jak má příběh dvě dějové linky, ale pořád zůstává jasný a srozumitelný. Angela je naprostý profesionál ve svém oboru. Umí čtenáře zaujmout a její knihy vás vtáhnou do děje a bude vás to nutit číst dál a dál. Díky krátkým kapitolám máte knihu tak rychle za sebou, že si na konci říkáte, kdy že jste to vlastně stihli přečíst? Oceňuji, že všemi knihami je vedená hlavní dějová linka s Kim, kdy se pokaždé dozvíme něco z její černé minulosti. Opravdu smekám a těším se na další díly, i když vím, že už mi jich bohužel moc nezbývá :-)
Štve mě, že si knížky od autorky neumím trochu šetřit a číst pomaleji. Každou mám maximálně na 2 dny. To mluví za vše.
Po predchádzajúcich dvoch knihách autorka opäť vrátila latku troška vyššie aj keď na prvé dve knihy série to je ešte málo. Nie som celkom stotožnený s tým, že v jednej knihe sa vedú dve paralelné vyšetrovania. Radšej jeden prípad a nech to má grády.
V tejto knihe poukazuje na ďalšie problémy britskej spoločnosti, ktoré sa skrývajú za jej pozlátkom - prostitúcia, prisťahovalectvo a novodobé otrokárstvo .
Pokaždé úplně z jiného soudku, ale vždy bravurně zpracované téma, které vyřeší Kim a její tým. Tuhle sérii mám moc rada!
Tak jsem se začetla, že jsem nevěděla o okolí, opět napínavé, zajímavé téma, moc mě to bavilo a proto beru další díl.....
Slabší, ale pořád dost dobré a napínavé. Témata migrace a rivalita mezi prostitutkami mě zas tak moc neoslovila.
Toto byl podle me slabší díl ale i tak dobrý jsem zvědavá na další pokračování jestli se autorka zase rozjede nebo to už půjde z kopce
Tento díl byl trochu jiný, malinko zdlouhavý a témata prostituce a migrace, no, některé části slabší, nedořešené, ale pachatele jsem neodhalila, překvapení, jako vždy, napětí se knize nedá odepřít, takže musím zase na další díl.
Druhá kniha od autorky a bohužel jí nemohu přijít na chuť. Komisařka je protivná, ale ač o sobě říká, že není dokonalá, je to superžena, která je nejempatičtější na světě, nepotřebuje ošetřit žádná zranění a vždy všechno rozlouskne (já však jako čtenář nikoliv). V knize moc náznaky pro čtenáře nejsou, Kim to však vždy všechno docvakne, přesně ví, kdo je pachatel. Pro mě však teprve nastává záhada - jak na to vlastně přišla? Kim je také pro celý svůj tým absolutní modlou, její spolupracovníci, kteří samozřejmě na střídačku také přijdou na nějakou tu záhadu, jsou vykresleni jako taková trdýlka, na která musí paní komisařka neustále dohlížet a vést je. Příběh samotný mi přišel dost překombinovaný, zbytečně moc dějových linek. Ale dal se. Vrah mě tedy překvapil. Co mi však nejvíc vadí, je příšerný styl. Opakování totožných vět i víckrát v jedné kapitole, snad v každé kapitole někdo po někom "střelil pohledem" (několikrát i střelil úsměv), neustálé obhajování toho, proč je Kim tak tvrdá. A také velmi časté opakování, shrnování toho, co už víme. Jako by čtenář byl malé dítě... Je to detektivka, oddychové čtení, jistě, ale i krimi může určitou literární úroveň.
Tak tento díl byl podle mě jeden z nejlepších..
Nedávno jsem četla poslední dílko ze série od Patricie Gibney, kde má vyšetřovatelka také svojí partu, tak se mi ze začátku děsně ty dvě partičky pletly...Boyd vs Bryant atd. Ale jak jsem se začetla, tak už dobrý ;)
Už se třesu na další díl, ale dám si zase malou pauzičku, o to víc se budu těšit :)
Skvělý napínavý krimi román, který nás zavede do světa prostitutek a imigrantů. Děj má spád, takže se dobře čte a vyhovují mi i krátké kapitoly. Zkrátka výborné čtení. Doporučuji.
Přečteno, ale nutil jsem se. Tak tento díl byl pro mě zklamáním. Číst sérii s Kim ovšem nepřestanu. Dal byl dvě **, ale z nostalgie ze série přidávám ještě jednu*.
detektivní a krimi romány anglická literatura prostituce přistěhovalci, imigranti
2016 | Němý křik |
2017 | Tichá modlitba |
2016 | Ďábelské hry |
2017 | Otevřený hrob |
2019 | Skryté karty |
Skvělá detektivka, stejně jako předchozí díly. Opět dvě dějové linky, už si na to začínám zvykat a vlastně se mi to i líbí. Za mne i neotřelá témata - vraždy mezi prostitutkami, přistěhovalectví a novodobé otroctví.