Ráj mrtvých dětí

Ráj mrtvých dětí
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388624/bmid_raj-mrtvych-deti-xuy-388624.jpg 3 367 367

Sebevražedné oběti z ideálních rodinných poměrů nevysvětlitelně končí své životy. V kulisách německého maloměsta se začnou množit záhadné, téměř rituální sebevraždy mladých lidí z jedné diecéze. Inspektorka Anna, která překonává životní krizi, je najata knězem a církevním vyšetřovatelem, aby objasnila důvod těchto činů. Anna je krásná, emancipovaná mladá žena s velmi odtažitým vztahem k církvi a smutnými vzpomínkami na ztrátu dítěte. Těžko překonává traumata prožitá při službě u policie, ale i přesto nachází přátele a smysl své práce. Na pozadí kalných podzimních dnů, zastrčených skladů a neustále hrozícího nebezpečí se pohybuje dvojice se statečnou vytrvalostí. Navíc vlivem přepadení a ohrožení života se mezi nimi začne vytvářet křehké pouto. Objeví se další kriminální čin, zneužívání dětí. A co hůř? Stopy vedou opět k církvi. Překvapivé rozuzlení odhaluje otřesné souvislosti zmanipulovaných smrtí mladých lidí. A na konci, po sérii děsivých zážitků bez oddechu, dva lidé nacházejí ve všem smysl a čistotu.... celý text

Detektivky, krimi Literatura česká
Vydáno: , Vendeta

Wo die toten Kinder leben, 2013

Obviously
13.07.2022 3 z 5

Ne, že by to byla kdovíjak skvěle napsaná kniha, ale vyprávění hezky odsýpalo a bylo celkem snadné oblíbit si hlavní hrdiny natolik, aby mě zajímalo, jak to s nimi dopadne. Nedočkal jsem se sice žádné složité zápletky, ani zde nefiguruje mnoho postav a vztahy mezi nimi jsou také dost přímočaré, ale nemůžu říct, že by mě kniha nebavila. Spíše bych ji však zařadil mezi lehké odpočinkové čtení na dovolenou.

moudivlacek
20.06.2022 3 z 5

Velice zvláštně napsaná kniha. Příběh má rychlý spád od začátku do konce, spojení kněze a bývalé policistky nyní soukromé vyšetřovatelky sice není nic nového ani převratného, přesto mě tato dvojka sedla. Jsem spíš zvyklá, že v knihách církev "hříšky" tají, tady je požadavek církve vypátrat motiv sebevražd. Bylo to podivné a hlavní námět je na delší dobu potlačen a vystupuje nám před očima jiný, nicméně velmi závažný případ. Konec je sice vysvětlením všeho, co se celou dobu děje, ale zdálo se mi to moc uspěchané a najednou takové hrr. Každopádně to nebylo vůbec špatné a určitě se podívám po druhém dílu.

monishek
26.05.2022 3 z 5

Ani poradne nevim, jestli se mi kniha libila nebo ne. Zvláštní styl psani, kdy jedna kapitola je třeba jen na pul stranky, ale nakonec mi to nevadilo. Bylo to čtivé, i kdyz neco predvidatelne. Téma sebevražd bylo lákavé, ackoliv se tam vice rozebíralo zneužívání deti. Nakonec to nebylo zas tak hrozne, jak jsem dle recenzi ocekavala. Ano, uznávám, ze některé scény s Annou mi připomínaly situace Chucka Norrise, ale i tak pribeh mile odsypal a určitě si přečtu i další dil.

katushah
25.05.2022 4 z 5

Já mám ráda církevní neplechy, takže jsem se bavila.

Jiřina18
23.05.2022 3 z 5

Nečetlo se to až tak špatně, ale myslela jsem, že to bude lepší

escapelle
26.03.2022 3 z 5

Pro někoho, kdo čte detektivky nebude tato kniha zázrakem. Ale pokud chce čtenář něco jednoduššího, kdy nemusí přemýšlet nad složitostí postav, zločinů, kdo kde s kým a proč, je tato kniha dobrou volbou. Jednoduché a rychlé.Ale víc než vyšetřované případy mě zajímal vztah hlavních hrdinů a kvůli nim si pořídím i další díly.

hana4834
20.02.2022 3 z 5

Není to špatný čtení ,je to dobrý příběh jen hodně zhuštěný a moc zkrácený a takoví plytký

Kekik
15.02.2022 2 z 5

Nakonec to tak špatné není. Z počátku jsem si příliš neporozuměla se stylem psaní, ale nakonec jsem tomu přivykla, a druhá část knihy se mi četla lépe. Jedná se spíše o delší povídku. Pachatele, kterého Anna s Pavlem odhalí na konci, jsem tušila asi od poloviny knihy. A trefila jsem se.
V záplavě thrillerů kniha nemá šanci uspět, ale úplný propadák to také není.
Celou sérii jsem koupila v akci, takže mám doma všechny díly. Myslím, že si je nakonec přečtu také. Přeci jenom jsem zvědavá, jak se vyvine vztah mezi Annou a Pavlem.

VendaS20
03.02.2022 1 z 5

Kniha byla velké zklamání. Nápad a námět je podle mne dobrý ale zpracování příšerné. Nemám ráda zdlouhavé popisy věcí a lidí ale zde chyběly úplně a člověk se pak nemůže do příběhu vžít, vše je tam polovičaté, závěr absolutně nevysvětlený. Po pár kapitolách jsem dokonce zkoumala, zda nemám vadnou knihu, které chybí části textu. Co mě také štvalo, že celou dobu řešili úplně jiný případ a ten, dle názvu i anotace hlavní případ, tam byl jen okrajově.
Kniha mi připadá jako první nástřel příběhu, který chtěla autorka dále rozvést ale nedopatřením se dostal do tisku :D

rimmon
25.01.2022 2 z 5

(SPOILER) Pro čtenáře detektivek zběhlém ve světě vražd a šíleností to není úplně nejlepší volba.
Takhle člověk si u toho dost odpočine ale kdo je vrah mi došlo během chvilky čtení. Jediné co jsem netušila byl důvod.
Je to hezky čtivě napsaný, dovedu si představit že by se něco takového mohlo i stát.
Zbytečně tu není popsaný každý kamínek na zemi nebo přehraný popis lesa ale namakaný kněz byl na mě už takové klišé.
čte se to dobře, děj rychle utíká ale pro někoho kdo čte kriminálky to je moc jednoduché a přímočaré.
Za mě oddechovka na chatu.

Mesicnililie
12.11.2021 4 z 5

Zajímavé čtení. Taková detektivní oddechovka.

Miška74
02.11.2021 1 z 5

Co na to napsat? Nevím. Tahle knížka mě hodně zklamala. Případy byly málo uvěřitelné, nepropracovane a hodně pritazene za vlasy. A vyšetřovatelé (kněz a bývalá policistka) jsou evidentně nesmrtelní. Knížka se přečíst dá, nezasekla jsem se, ale určitě autorka nebude mou oblíbenou.

IHT
28.10.2021 2 z 5

(SPOILER) Klopotne, nasilne, nelogicke. Vyresit hlavni pripad bylo ualostne jednoduche, aby se mohly rozvinout charaktery hlavnich postav, bylo treba naroubovat dost umele pripad druhy... Spojitost hrozne umela, pritazena za vlasy. Vysetrovatelka nesympaticka...
Do dalsich dilu se poustet nechci.

Autorka by spiseela psat scenare pro Big Bena, Doktora z hor a podobne jednoduche serialy - tohle by ji na dva dily hezky vyslo :-)

TerezaaBaarova
19.07.2021 2 z 5

Lehké, rychlé, povrchní, nepropracované.
Žádný wowefekt se nekonal, žádný složitý kriminální případ, žádná akce.

Na hlavní hrdinku jsem si nestihla udělat žádný názor a její pomocník kněz, no, uvidíme, co přinesou další díly.

Tereszz
15.07.2021 1 z 5

Mám pro to jediné slovo: BRAK.
Příšerná psychologie postav, zcela nereálné chování, hloupě popsané scény, nevěrohodné situace, takový ten klasický styl "pokusili se nás oba brutálně zabít, ale dvě minuty poté už se smíchem drbeme u kafíčka". Mizerná slovní zásoba překladatele, popřípadě spisovatelky: "V místnosti byl stůl, na něm byla váza, v ní byly květiny." Za mých mladých let se za to ve slohu snižovala známka.
Celkový dojem: čtrnáctileté dítě se pokouší napsat detektivku. U něj bych byla mírnější a chápala chyby i naivitu. Bohužel se jedná o dílo dospělé autorky, nikoliv o text vytažený ze šuplíku.
Proto nízké hodnocení.

Grety
16.06.2021 3 z 5

Nějak jsem tomu nestačila přijít na chuť a už to končilo. Ten konec byl jako seknutí sekyrou. V podstatě jsem se o postavách nic nedozvěděla, možná zkusím další díl a nebo taky ne...

Sati
10.05.2021 3 z 5

Po přečtení knihy jsem pomalu řvala, že chci pokračování, konec celkem zvláštní, jediné mínus za mě, že se motají 2 různé příběhy do sebe

marci8
06.04.2021 2 z 5

Kniha nebyla úplně špatná. Byla mile napsaná. Trošku mi přišel styl až takový naivní, ale zase pokud je čtenář tak unavený, že už není schopen vnímat nic složitějšího, tak na takový stav byla vhodná. Nebyla nudná a byla čtivá. Jsou jistě napínavější detektivky. Tahle je ideální na oddych a vypnutí mysli.

BlackWidow
01.04.2021 4 z 5

Knihu jsem četla na doporučení a nebyla až tak nejhorší. (Četla jsem i horší). Byly tam sice pasáže ,nebo respektive slova, ze kterých mě málem trefil šlak, (devitimilimetrovka, golfík),ale to přisuzuji zřejmě malé slovní zásobě spisovatelky. Jinak děj se dal číst, jen to pak nabralo rychlý konec a bylo hotovo. Prostě kniha, kterou začnete číst ráno a večer už máte hotovo. :) Někdy mi to připomnělo film- To je vražda napsala a nebo Otec Brown..:) zřejmě tím zajímavým spojením bývalá policistka a kněz...:) Ale jako oddechová krimi to šlo :)

Satalin
12.03.2021 1 z 5

Neseděla mi ich forma. A příběh byl těžko uvěřitelný. Připomínalo mi to laciné krimi braky. Tuhle knihu jsem si kupovat nemusel.