Příšerné příběhy z Černé lodi
Chris Priestley
Příšerné příběhy série
Po Příšerných příbězích strýce Montaguea se ke čtenářům dostává další náklad děsivého čtiva. Tentokrát je vypravěčem strašidelných historek mladý námořník, který se uprostřed bouřlivé noci objeví v málo navštěvované krčmě. Jeho vyprávění jsou povětšinou zasazena do uzavřeného prostoru lodi, kde se hrůza šíří rychleji a nelze před ní uniknout. Setkáváme se s přízraky, piráty i mořskými netvory; dojde však i na zjevení mnohem strašlivější, než o jakých se zdává v nejhorších snech. Kdo je vlastně onen námořník, který umíněně trvá na tom, že všechny jeho historky se skutečně odehrály? V závěru je tato záhada rozluštěna, a nejen tato: ale čtenář by byl možná raději, kdyby se některé věci dozvědět nemusel… zdroj: www.legie.info... celý text
Horory Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , ArgoOriginální název:
Tales of Terror from the Black Ship, 2008
Četla jsen knihu už před nějakou dobou a pamatuji si, že se mi velmi líbila:) Bohužel si jasně vybavuji jen závěr takže si to musím přečíst znovu abych si udělala ucelenější názor;)
__________
Knihu jsem znovu přečetla a rozhodně se mi moc líbila :)) Originální, děsivé, prostě fantastické :)
Předchozí svazek (Příšerné příběhy strýce Montagua) se mi líbil o něco více, zdál se mi jaksi poetičtějsí a tajemnější (já raději duchy než krev). Ale ani tento nebyl špatný, z velké části díky opět překvapivému a nápaditému zakončení. Ctitelům E.A. Poea mohu jen doporučit.
Knihu jsem koupila jedenáctileté dceři, no nakonec to skončilo tak, že jsem si knihu přečetla já (šmudlinka se po pár stránkách bála). Knihu určitě doporučuji, čtivá, strašidelná, napínavá a konec je ze všeho nejzajímavější.
Tak v tomhle dílu autor trochu přitrvrdil, ale o to líp, k příběhům z lodí se to hodilo ta strašidelnější a i nechutnější atmosféra a moc mě překvapil konec. Bylo to hodně zajímavé.
Fajn knižočka, miestami som mal aj celkom zmiešané pocity. A koniec síce očakávaný (resp. pri väčšej fantázii zistíte čo sa deje v hlavnej línii príbehu), ale predsa len smutný.
Jak píše Petrvs, knížka je podobná té první.
Příběhy jsou samozřejmě jiné, ale díky zkušenosti s prvním dílem se mi u některých dařilo snadno odhadnout děj. Myslela jsem si, že jsem po pár stránkácn rozklíčovala i hlavní zápletku s Katkou a Ethanem, ale konec mě zaskočil. Ikdyž jen na chvilku, pak už jsem kývala hlavou, že to bylo přeci jasné.
Určitě budu čekat s napětím na další díl a na to jak se budu krásně bát.
Velmi, velmi podobné jako předchozí Příšerné příběhy (strýce Montaguea); tudíž odkážu na mé hodnocení této knížky. Těžko soudit, zda jsou „černoloďské“ příběhy lepší či horší než ty v předchozí knížce; mně přijde kvalita srovnatelná až shodná. Bohužel už se trošku ztrácí moment překvapení a okouzlení, protože už zkrátka člověk přesně takovou knížku četl.
Jsem zvědav na další díl a jen trochu doufám, že autor malinko změní mustr...
2011 | Příšerné příběhy strýce Montaguea |
2015 | Příšerné příběhy vánoční |
2012 | Příšerné příběhy z temného tunelu |
2011 | Příšerné příběhy z Černé lodi |
2014 | Pan Krátur |
Příběhy super a strašidelné,hlavně konec vymakaný!!