Kavárna s vůní perníčků

Kavárna s vůní perníčků
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/547319/bmid_kavarna-s-vuni-pernicku.png 3 306 306

Přístav snů série

1. díl

Když Jeanie dostane od své tety klíče od Kavárny s vůní perníčků, neváhá, chopí se šance a přestěhuje se do malého městečka Dream Harbour. Logan, místní farmář, je naoko trochu bručoun, ale všichni dobře vědí, že je to jen maska a pod flanelovou košilí se skrývá srdce ze zlata. To brzy zjistí i Jeanie, které Logan od samotného začátku pomáhá zapadnout do trochu potrhlého, ale o to milejšího města. Kolik šálků kávy bude muset Jeanie připravit a Logan vypít, než jim dojde to, co celé město už dávno ví?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

The Pumpkin Spice Café, 2023

daniska
10.02.2025

Milá oddechovka

Licie84
08.02.2025 4 z 5

Milá, vtipná oddechovka. Mám ráda takové knihy. Člověk vypne a užívá si milostný příběh.

Val
04.02.2025 3 z 5

Ano , čekala jsem romantiku. A ano , čekala jsem , že to bude něco podobného jako romantické útěky od Julie Caplin .
Bohužel, kniha moje očekávání nesplnila . Příběh s od začátku jasným koncem byl naprosto bez nápadu. V té knížce se prostě vůbec nic nedělo.
Krásná obálka, atraktivní prostředí, ale bez jiskry a pro mě bez emocí.

klara.franta
24.01.2025 4 z 5

Klasická romantika, kde od začátku tak nějak tušíte, jak to celé dopadne. Nicméně začátek knížky byl hodně pomalý. To, co se dozvíte o knize v popisku, je na začátku knihy na několika desítkách stránek. Za mě zbytečně dlouhý rozjezd, ale celkově příběh se četl dobře. Konec předčil mé očekávání, takové podrobně popsané scény jsem nečekala, ale bavilo mě to.

Mirkens
23.01.2025 2.5 z 5

Mám ráda nenáročné romanťárny, nečekám od nich žádnou vysokou literaturu. Ale tady… já nevím, nějak jsme si nesedli. Příběh byl tak nějak o ničem, budování vztahu za mě neuvěřitelné, myšlenkové pochody se opakovaly a byly občas jak na horské dráze. No prostě mě to nevtáhlo. U takových knížek čekám aspoň že se zasměju, tady bohužel vůbec.
Celkově mi to přišlo jako velmi průměrná romantika, která převzala z ostatních ty největší klišé a dala to dohromady. Je to škoda, obálka je nádherná.

Kuci12
15.01.2025 2.5 z 5

(SPOILER) Patřím ke generaci, která vyrostla na Gilmorkách a cením, že sexy farmář se jmenoval Logan a i téma kavárny. Pokus o navozeních Stars Hollow a i odkrývání o jakých dalších láskách budou další díly všechno dobré. Ale chyběla jiskra a obrat v ději. On se bál a byl zraněný, ona se bála a nevěděla jak být někým jiným než sama sebou. Všechno milé, maloměstské, ale nejsem jsi jistá jestli sáhnu po dalších dílech.

dancza
13.01.2025 2.5 z 5

2.5 * | Adult | Romance | Small town | Grumpy x Sunshine | Fall vibes

Tohle byl pro mě trochu porod. Vůbec mi ta knížka nesedla. Nevím, čím konkrétně to bylo, ale asi trochu kombinace všeho možného:

1. Obecně romantiky nejsou můj go-to žánr, spíš po nich občas sáhnu, když si potřebuju vyklidnit hlavu po něčem náročném. A taky jsem nikdy nekoukala na Gilmorky, takže téhle knížky asi nejsem ani cílovka.
2. Vůbec mi nesedly hlavní postavy, nedokázala jsem se do nich vžít. Trochu se mi i příčilo, že autorka na začátku knihy připodobnila svého partnera k hlavní mužské postavě, měla jsem to pořád před očima, jak kdybych četla nějakou její fantazii o něm. Uf.
3. Od začátku do konce to je neustále to samé - někdo ji sabotuje kavárnu, on se snaží dostat z drsného rozchodu a řeší se to pořád dokola.
4. Je to spicy. Normálně s tím nemám zas takový problém, ale tady, jak se mi vlastně už od začátku příčily hlavní postavy, jsem ty pasáže celé prostě radši přeskočila :D

Abych řekla i něco pozitivního: Četla jsem to i za účelem navodit si podzimní atmosféru, což se téhle knížce do jisté míry povedlo, ale ne tak moc, jak bych čekala. A je tam kočka, co se jmenuje Casper.

Lavender756
11.01.2025 3 z 5

Je to milé, velice oddechové čtení, na mě asi až příliš, protože to jde vše straně rychle, nic se víc neprobere do hloubky. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, další obyvatelé města také, je zde dobře vykreslena atmosféra. Nicméně místy je to jak na horské dráze, rychle, polamu, rychle, pomalu - a to hlavně v myšlenkách obou hlavní postav. Tyto pasáže ale, jak kniha postupovala, nebyly vůbec zábavné a často se opakovaly. Samozřejmě klišé a předvídatelnost, ale není to špatná oddechovka!

Kudík
10.01.2025 4 z 5

(SPOILER) Příjemný příběh plynoucí v Dream Harboru, kam se přestěhovala Jeanie Ellisová (28) s tím, že jí teta Dot přenechala kavárnu, aby si sama užívala počínajícího důchodu. Bohužel Jeanie se od začátku jejího převzetí dobře nevyspí. Někdo nebo něco jí noc co noc ruší.... střídavě škrábe, šramotí a následně se to "strašidlo" přestěhuje i do kavárny. Pomocnou ruku jí podá místní sexy farmář ve flanelce v podobě Logana Anderse (30), i když při jejich prvním setkání málem přišel o hlavu. :) To co začalo číháním na duchy a objevením Caspera, končí nepřekvapivě. Líbilo se mi osazenstvo městečka, od knihovnice, pekařky přes rybáře, hostinského až po knižní klub. Sice je zde pár klišé a ve výsledku se nejedná o žádný objev, přesto dobře čtivé, sem tam úsměvné a ráda se vrátím k dalším přátelům. Přečtením rovnou plním ČV 4.

Dagmar58
07.01.2025 2.5 z 5

Sympatické městečko a jeho obyvatelé, předvídatelný příběh, velmi nenáročné čtení, když chcete "vypnout". A neustálá chuť na kávu...

Lucinka007
06.01.2025 4 z 5

Knížka se mi moc líbila. Byla to typická oddechovka. Líbilo se mi prostředí děje a všechno okolo mě bavilo. Za mě super :-)

Noisette73
04.01.2025 2 z 5

Obálka nádherná, zbytek nekomentuji. Jiskra žádná romantika pro mě nula.

Nika.
30.12.2024 3.5 z 5

Milá, předvídatelná oddechovka. :))

VasnivaCtenarka
29.12.2024 3 z 5

Kavárna s vůní perníčků od Laurie Gilmore je typickým příkladem nenáročného romantického románu, který nabízí útulné prostředí, laskavé postavy a předvídatelný děj. Ačkoliv kniha neurazí, nenabízí nic, co by ji odlišovalo od jiných příběhů v podobném duchu.

Dream Harbour, kde se příběh odehrává, je líbivé malé městečko plné přátelských obyvatel a útulné atmosféry. Kavárna s vůní perníčků, kterou Jeanie přebírá, dodává příběhu hřejivý nádech. Popisy města, kavárny a každodenních interakcí jsou příjemné, ale místy až příliš idealizované. Město působí jako klišé útulného maloměsta, které jste už viděli v mnoha podobných knihách nebo filmech.

Jeanie a Logan jsou sympatické postavy, ale jejich charaktery zůstávají na povrchu. Jeanie je nováček s touhou začít nový život, zatímco Logan je typický „bručoun se srdcem ze zlata“. I když je jejich vztah roztomilý, jejich chemie nepřináší nic nového. Vedlejší postavy, jako potrhlí obyvatelé městečka, dodávají příběhu humorný nádech, ale působí spíše jako kulisy než skutečné osobnosti.

Zápletka je jednoduchá a předvídatelná – od začátku je jasné, jak se vztah mezi Jeanie a Loganem vyvine. Příběh se soustředí na každodenní provoz kavárny, drobné konflikty a pomalé sbližování hlavních hrdinů. Ačkoliv to může být příjemné pro čtenáře hledající klidné a nenáročné čtení, chybí zde jakékoliv zvraty nebo momenty, které by čtenáře nadchly nebo překvapily.

Laurie Gilmore píše lehkým a přístupným stylem, který činí knihu snadno čitelnou. Nicméně jí chybí originálnější jazyk nebo hlubší vhled do emocí postav, což by příběh obohatilo. Dialogy jsou občas příliš jednoduché a předvídatelné, což ubírá na autentičnosti.

Kavárna s vůní perníčků je nenáročný a milý příběh, který potěší čtenáře hledající jednoduchou romantiku s útulnou atmosférou maloměsta. Ačkoliv neurazí, nenabízí nic výjimečného, co by ji odlišilo od jiných podobných knih. Pokud hledáte příběh, který se čte snadno a neklade velké nároky, může být tato kniha příjemnou volbou.

JessieEx
29.12.2024 4.5 z 5

Kavárna s vůní perníčků je přesně taková, jak ji znázorňuje obálka. Pohodová, podzimní a hlavně "cosy" - útulná.

Nejvíc ze všeho mi připomněla knihy od Julie Caplin. Ano, je také dost naivní, ale je to skvělá oddechovka, která se dobře čte a máte problém ji odložit. Mně naprosto sedla do nálady!

Upřímně toho nemám moc co vytknout, samozřejmě, jak už jsem psala, byl to naivní a jednoduché, ale mně to sedlo a navodilo hrozně pohodovou atmosféru.

Oproti knihám od Julie Caplin, ke kterým jsem ji přirovnala, bylo tohle ještě víc romantické - chemie mezi hlavními postavami byla rozhodně silnější a autorka překvapila i pikantními scénami :)

Samozřejmě stejně jako ostatní čtenáři mám problém s názvem, který je nesprávně přeložený a ke knížce a ani podzimní obálce se moc nehodí, ale co se dá dělat... Alespoň se mi víc hodila ke čtení v předvánočním čase, když už ty perníčky...

No a už teď se moc těším na další knížku od autorky - Knihkupectví s vůní koláčků - a doufám, že vyjde co nejdříve!

martineden
21.12.2024 1.5 z 5

Těšila jsem se na nenáročnou pohodovou knihu plnou kavárenské atmosféry, ze začátku to tak i vypadalo. Hrdinka uteče z města, chce provozovat kavárničku, zapomenout na děsivý zážitek... Ale vlastně mi přišlo, že v té kavárně zas tak moc nepracuje, nezařizuje nic k chodu kavárny, nevzdělává se... Ale může si dovolit zaměstnávat několik lidí... Nějak mi to nepřijde logické.
A ten místní farmář, který si stále vytváří domněnky, furt se lituje, no děs. A je zvláštní, že když je hlavní hrdinka hned oblíbená místními, že neměla fakt žádnou kamarádku z bývalé práce.
No a nejhorší na knize jsou sexuální scény, působilo to na mě hrozně asexuálně.

mrs.jungova
16.12.2024 4 z 5

Při čtení knihy jsem si vzpomněla na sérii knih Sexy farmář. Pamatuji si, že ačkoliv to nebylo čtení na vysoké úrovni, stejně jsem si čtení užila. Tady ta úroveň byla o něco vyšší, ale je to jedna z knih, která možná lehce zapadne mezi hromadou dalších romatických jednohubek.

Vývoj postav nebyl nijak zvlášť propracovaný, což se v ohledu na romantickou jednohubku o necelých 300 stránkách ani nedá moc očekávat.

Knize nechybí spicy vibe mezi hlavními postavami. Což určitě milovníci románů ocení. :))

Příběh je sice jednoduchý, ale naopak velmi rychle plyne. U knihy můžete doslova vypnout mozek a stejně budete stále v obraze. :))

Co se mi hodně líbilo byl vibe, který z knihy vyzařoval - měla jsem pocit, jako bychom se ocitli ve Stars Hollow, uprostřed podzimu - všude dýně, spadané listí a vůně dýňového latté linoucí se z kavárny opodál.

Autorce vyšli v zahraničí již další knihy z této “série, tak třeba se jich dočkáme i v českém překladu.

Necítím to na plné 4 hvězdičky, proto jsem se rozhodla knihu hodnotit 3,8*/5*

VercaV
13.12.2024 3 z 5

Jednoduchý pohodový příběh. Pohodova a rychla četba. Je to nenáročné a plyne to rychle. Děj je jednoduchý, předvídatelny, zadny extra zvrat ani nic prekvapujiciho. Hezké prostredi a milé postavy.

pogmanka
11.12.2024 3 z 5

Příběh nebyl špatný, ale takový ničím výjimečným, čím by mě zaujal. Prostředí i kavárna i postavy byly fajn, ale měla jsem velké pauzy abych to dočetla, vlastně tam nebyl pořádný zvrat. Všechno takový nijaký. Ale na odpočinek to není špatné.

Zuzana1959
09.12.2024 2 z 5

Nenáročný ničím zajimavy erotický roman pro náctileté