Prohnaný
Kevin Hearne
Kroniky železného druida série
Atticus O'Sullivan, poslední druid, si poklidně žije v Arizoně, provozuje okultní knihkupectví a ve volném čase na sebe bere zvířecí podobu a vyráží na lov se svým irským vlkodavem. Sousedé a zákazníci ho znají jako pěkného potetovaného jednadvacetiletého Ira - ale ve skutečnosti nemá jednadvacet let, ale jednadvacet století. Nemluvě o tom, že čerpá sílu ze země, oplývá břitkým rozumem a nosí ještě břitčí meč známý jako Fragarach neboli Odpovídač. Po tom však touží jeden pořádně naštvaný keltský bůh, který prohání Attika po celá staletí. Nyní ho konečně vystopoval a Atticus bude potřebovat všechnu svoji sílu a k tomu pomoc svůdné bohyně smrti, upířího a vlkodlačího právníka, sexy barmanky a trochu toho starého dobrého irského štěstí, aby se mu podařilo nakopat pár keltských zadků a zachránit si krk.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2019 , Laser-books (Laser)Originální název:
Hounded, 2011
Bavilo mě to. Hodně. Bála jsem se těch názvů, ale nakonec to nebyl problém. Knížku jsem si užívala, taková pohodička, dost mě tam bavily ty hlášky a podobně :D
Odpočinková kniha, nijak nenáročná. Hlavního hrdinu pronásleduje kdeco a on z toho naštěstí vyvázne. Ale Oberona si člověk musí zamilovat :) Přeji mu spoustu francouzských pudlic :D
Přes počáteční lehké rozpaky nad knihou mě děj rychle vtáhl a pečlivě dávkovaný sarkasmus má přesně ten správný účinek. Oberon je skvělý, stejně tak vdova a vlčí smečka. Navíc jsem se prostě nasmála, hlavně ty kozí nohy s rozpůleným kopytem :-D Jdu hned na další díl
Představovala jsem si to jinak, ale bavilo mě to. Je to taková humorná oddechovka, rozhodně jsem se zasmála. :)
Představa byla jiná, ale i tak je kniha čtivá a námět je docela zajímavý. Jen jsem zvědavá co vymyslí do příštích dílů a teda doufám, že budou s Oberonem, protože to je nejlepší postava!
Uteklo to, ani nevím jak. Ale vykreslení světa mě nějak nepřesvědčilo a ani mi neučarovalo. Atticus je celkem sympaťák, ale docela mě iritoval Oberon nadržený po francouzských pudlicích.
Příběh je dobře napsaný, ale očekávala jsem od něj něco jiného. Možná někdy v budoucnu zkusím druhý díl. Prý je lepší. :)
Souhlasím s komentářem kuwu. Podle komentářů jsem asi čekala víc, ale do druhého dílu se pustím ... je to oddech a přiznávám, že postavy mě během čtení začaly i bavit.
Četba knihy byla jedna velká jízda, kterou jsem si neskutečně užila. Pokud tedy máte rádi fantasy spojené se skvělým humorem, neváhejte a rozhodně si Prohnaného pořiďte. Ovšem musím všechny varovat dopředu - jedna kniha nebude stačit. Jakmile totiž dočtete první díl, budete chtít číst dál. Doporučuji tedy nejprve sehnat celou sérii a až potom se pustit do čtení. Díky tomu vás bude čekat několik týdnů (dní?) skvělé legrace a akce.
Výborné, svižné a především humorné urban fantasy. Pokud hledáte oddechovku plnou mystických stvoření a bohů, rozličných potyček, pak neváhejte sáhnout právě po této knize. Druida Attika a jeho psa Oberona jsem si opravdu zamilovala.
Kniha rozhodně překvapila: Když Vám obálka slibuje kombinaci stylu Jima Butchera + Ira coby hlavní postavy, dá Vám to určitou představu (za mě spousta černého humoru a neradostných vyhlídek až za poslední stranu)... a pak dostanete tohle. :-) Zklamaná ale nejsem; sice mi při čtení místy pozornost kolísá, ale celkově výborná zábava a mezi hlavními hrdiny výborný pes. :-)
tak konečně někdo vymyslel nového hrdinu :) Druidskou tématiku mám ráda a k tomu se u toho člověk i zasměje, takového psa jako je Oberon bych taky brala :). Kdo si tuhle knížku přečte, špatně neudělá.
Další pro mě nadprůměrné fantasy. Když jsem uviděla návod na výslovnost na začátku knihy, dost jsem se zalekla, že tam těch slov k neporozumění bude až moc. Byly to plané obavy ;-)
Navíc je to celé úžasně vtipné, se spoustou náboženských narážek a všeho je tam tak přiměřeně, takže jsem neměla ani potřebu přeskakovat pasáže popisující nějaké ty násilné potyčky ;-)
Pohodové čtení které neurazí, ale ani nenadchne. Narazila jsem na knihu náhodou a jestli narazím někdy i na pokračování, klidně si ho zase půjčím.
Kniha má říz, to se musí nechat. Děj je bez vší pochybnosti prošpikovaný vtipnými dialogy a průpovídkami, super! A hlavní hrdina je sympatický frajer s bezvadným psem po boku, co víc si přát? Snad jen smysluplné vyústění série bez zbytečného komerčního natahování a místy ubrat trochu té odstavcové vaty. Jinak, a to bez debat, výborný počin! Uděluju 4,4 hvězdičky =o) ...
Jak tohle nekdo muze prirovnavat k Harrymu Dresdenovi? Dyt je to vcelku o nicem, samy povidani, naprosto nerealny chovani lidi a vubec je to cele take nijake a porad dokola...
upíři mytologie magie čarodějnice vlkodlaci městská (urban) fantasy druidové keltská mytologie fantasy
Ke knize jsem se dostala přes štítek "vlkodlaci" ale upřímně jsem čekala něco víc, takže jsem trochu zklamaná.
Jistě příběh to není špatný a kniha se četla pěkně. Vadilo mi však, že se tam všechno dělo moc rychle. Kdyby autor jen trochu zpomalil - opravdu trochu, ne aby to natáhl na 500 stránek - asi by to nebylo na škodu. Takhle jste už od první věty naprosto strženi a už jen jedete jako na horské dráze.
Navíc se mi i příčilo chování některých postav. Např. vdova MacDonagová. Attik přímo před ní zabije svého nepřítele a ona?
"Ah pojď dáme si čaj a pak ho zakopeme u mě na zahradě." Cože?
Navíc podobných situací bylo v knize víc. Vraždění na ulicích a nikdo ze smrtelníků si ničeho nevšimne? Jediné, co mi přišlo v tomto ohledu reálné byla reakce Attikova souseda, který zavolal policii.