Protože tě miluji

Protože tě miluji
https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/677/mid_protoze-te-miluji-9Jl-677.jpg 4 320 320

Jednoho dne se v losangeleském obchodním středisku ztratí pětiletá Layla, dcera úspěšného psychologa Marka Hathawaye a známé houslistky Nicole. Marně po ní pátrá policie i zoufalí rodiče. Nikdo je nekontaktuje, nikdo nežádá výkupné… Mark celou situaci neunese - odejde od své ženy, opustí zavedenou praxi a přestane se stýkat i se svým nejlepším kamarádem Connorem McCoyem. Propadne se až na dno společnosti, mezi bezdomovce, narkomany a prostitutky. Pět let žije Mark na ulici a doufá, že dcerku přece jen najdou. A pak se dívenka nečekaně objeví na stejném místě, odkud zmizela. Kde celou tu dobu byla? Kdo se o ni staral? Proč se teď vrátila? A proč se náhle její matka chová tak podivně? Policie i otec čekají na odpověď, ale Layla mlčí. A když konečně promluví, její slova nejenže nic nevysvětlují, ale činí záhadu ještě větší...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (CZ)

Parce que je t'aime, 2007

rekon
22.11.2017 5 z 5

Kniha mě dostala, je vidět, že i bez spousty krve se dá napsat skvělý příběh. Rozuzlení je opravdu překvapivé-určitě nezapadne mezi některé psycho (krimi), u kterých už za pár dní nevím, o čem byly. Četlo se to samo, nevadilo mi ani neustálé "přeskakování" do minulosti. Mohu jen doporučit.

intelektuálka
19.11.2017 5 z 5

Psychologický thriller s příměsí fantasy... Na základě přátelství dvou chlapců se odvíjí příběh, kam se postupně zapojí další aktéři. Netušíme, kam nás to zavede. A nitky se pomalu spojují k velmi překvapivému rozluštění. Hrdinové trpí pocity viny, sebedestrukcí a vysvobodit je může jen odpuštění.

"Budoucnost je dar, který nám dává minulost".
Víc neprozradím a přemýšlivým čtenářům doporučím.

Len2očka
01.11.2017 4 z 5

Zajímavé téma knihy,upoutala mě,bavila mě.

janarzk
22.10.2017 4 z 5

Líbila... Momentálně jsem potřebovala něco na odreagování, co se lehce čte a co by mě takříkajíc pohltilo. A přesně to mi tato knížka splnila. Četba mě udržovala v neustálém napětí, že se nedalo jinak, než ji přečíst na jeden zátah.

Papaja1
15.09.2017 5 z 5

Skvělá uchvacující kniha s psychologickou tematikou. Občas mi dělaly problémy skoky v čase, ale potom jsem si na ně zvykla. Knihu mohu jedině doporučit a opravdu nikomu neprozrazujte konec.

vedana
26.07.2017 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, přečetla jsem jedním dechem. Ze začátku jsem měla trochu problém, zorientovat se v časových intervalech, ale po nějaké době, už to šlo bez problémů. Příběh velice zajímavý.

rybizka
07.07.2017 4 z 5

Na začátku jsem si říkala, že je tu moc náhod, na konci jsem pochopila. Strhující psychologický román plný překvapení a odhalení. Propletené a zajímavé téma. Kniha mi byla doporučena a jsem za to ráda. Guillaume Musso to opravdu umí a těším se na další jeho knihy.

28401
30.04.2017 5 z 5

Přečteno jedním dechem během jednoho dne, od knihy se prostě nedalo odtrhnout a nyní po dočtení mám z této knihy velmi silný pocit a jsem jaksi bez dechu..

jluky
05.04.2017 5 z 5

Skvelý thriller s nepredvídateľným koncom ..............

motolka
03.04.2017 5 z 5

Co na tuhle knížku říct? Jedním slovem: ÚCHVATNÁ, NÁDHERNÁ, DOJEMNÁ I SMUTNÁ. Mám ráda tenhle druh knížek, i když jsem myslela, že rozuzlení bude úplně jiné.

rm
17.10.2016 5 z 5

Dost dobrý :-)
To rozuzlení mě dostalo. Čichal jsem nějakou "zradu", ale tohle mě nenapadlo.

Salinka
17.08.2016 5 z 5

Jak už tu někdo psal tak na tuto knihu jsem také měla "tip" už dávno, ani už také nevím odkud. Konečně jsem se tedy k ní dostala. Skoro přesně před rokem jsem na dovolené četla "Budeš tam?" a kniha mě velmi nadchla.
Nyní jsem si v knihovně půjčila tuto s tím, že si ji tento týden také vezmu na dovolenou, ale... sobotní ráno jsem si řekla, že si přečtu kousek, abych se dostala do příběhu a najednou jsem byla na nějaké padesáté straně a nemohla jsem přestat číst :-) příběh mě úplně pohltil a četla jsem kdy se dalo celý víkend... v neděli večer mi zbývalo už jen cca 25 stran, ale ty jsem si šetřila na nějaký večer kdy budu mít klid a konec si vychutnám, což mi úplně nevyšlo, ale musela jsem dočíst, abych věděla jak to tedy vlastně bylo :-)
Dlouho mě žádná kniha takto "nevzala" a i když je to dost nereálný příběh, tak je to ale naprosto skvěle napsané, dokonale zamotané a přesto se dalo v příběhu velmi dobře orientovat. Těžko popsat pocity, ale ty chvíle kdy jsem zrovna nečetla, jsem si říkala, jak je možné "to" a nebo "ono" co jsem zrovna přečetla, a že není možné, aby "ten" nebo "ta" byli takový...
Za mě tedy skvělá kniha ke které se ještě určitě někdy vrátím!!!

Termix
26.06.2016 5 z 5

Tuto knihu jsem doslova hltala, jedna z nejlepších, co jsem četla. Většinu čtenářů asi nenadchla tolik, jako mě, ale já takovéhle příběhy miluju. Naprosto super nápad - spojení romantiky, každodenního života, záhady a perfektní propojení postav. Určitě si přečtu další autorovy knížky!

Punkies
16.06.2016 4 z 5

Mám ráda, když mě kniha donutí zamyslet se nad tím: co to vlastně, jak to vlastně... a tato kniha mi to před rozuzlením dopřála... Moc dobře se mi četla, všechny postavy měly zajímavé cesty, které se nevědomky prolínaly.. Z několika střípků se nakonec celý příběh spojil do jednoho celku. Tohle opravdu fungovalo, doporučuji.

gossipavlina
29.05.2016 3 z 5

Tak trochu musím souhlasit s Vampy. Začátek se tvářil jako fajn thriller, ale pak se to tak zamotávalo a zamotávalo, mlelo se páté přes deváté. Že jsem z toho měla v hlavě hrozný guláš. A rozmotání se mi nelíbilo. Čekala jsem prostě něco jiného. Můj výsledný dojem? Děkuji Vampy za nápovědu :-) „blbost".

Vampy
05.05.2016 1 z 5

Tak mě mrzí, že jsem dala na zdejší komentáře. Tohle byla neskutečná blbost.

Alienn
23.04.2016 4 z 5

Výborná kniha, nedalo se přestat číst. Stále se mi v hlavě rojily různé možnosti rozuzlení, ale byla jsem úplně vedle. Navíc mi vyloženě sednul styl psaní a rozhodně to nebyla poslední kniha tohoto autora.

putpuda
30.03.2016 5 z 5

Páni! Moje druhá kniha od tohoto spisovatele a je ještě lepší, než ta předchozí (Volání anděla).
Rozhodně se zařadí mezi ty nej........jen škoda, že u nás v knihovně mají jen tyto dvě. Ale až vyjde nová, tak doufám, že ji budou mít ;)

jewarix
09.03.2016 5 z 5

Úžasná kniha. Velmi čtivá s nečekaným koncem. Četla jsem ji jedním dechem :)

Šánka
08.03.2016 5 z 5

Dokonale promyšlené, jsem nadšená ! Autor nám důmyslně postupně rozkrývá několik pohnutých lidských osudů, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Celou dobu jsem si promýšlela různé možnosti, co se událo, jak se vše propojí.....a u konce jsem jen nevěřícně listovala stránkami, kde mě autor svedl z cesty. Knihu si v budoucnu určitě přečtu znovu, je výjimečná.