První

První
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523008/bmid_prvni-650c0f2c863f2.jpg 4 4238 4238

Selekce série

Třetí kniha dystopické dívčí série. Dívce jménem America zbývá proti všemu očekávání jen krůček k vítězství ve hře o princovo srdce. Ten krůček ale nebude snadné učinit... Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The One, 2014

KnihomolkaPája
21.03.2020 4 z 5

Obsahuje spoilery!!
Fuj, už jsem si myslela, že Maxon bude s Kriss! Konec se mi zdál uspěchaný. Prostě kniha se pořád natahovala a konec takhle uspěchaný, to mi celkem vadí. Ale i tak knížka dobrá. Moc se mi líbila! Děj byl napínavý.

lucifess
09.03.2020 5 z 5

Po druhém díle rozhodně posun zpátky k tomu, jak se mi líbil díl první. Nicméně Ameriky mám prozatím dost a v sérii dalších dvou navazujících dílů zatím dále nepokračuji. Příjemná oddechovka.

misatrix
05.03.2020 3 z 5

Podle me by se druha kniha mohla klidně vypustit a po první knize by se dalo začít klidně tou třetí. Líbí se mi výrazný posun jednotlivých postav a celkové rozuzlení (které velice zjednodussi budoucí dej v paláci). Jsem rada, ze selekce konečně zkončila! Nečekala jsem, ze bude natažena na 3 knihy a chvílemi mi to připadalo opravdu dlouhé.

Ivet1990
02.03.2020 5 z 5

Tak tento díl byl za mě úplný top. Kdyby to šlo tak dám mnohem více než 5*. Krásné zakončení.

vinebitch
27.02.2020 4 z 5

Krásný konec :) přemýšlela jsem, jestli si přečtu i Dceru, ale nakonec jsem se rozhodla že si První nechám jako konečnou knihu. Doporučuji sérii přečíst, a za mě byla tahle kniha nejlepší + má nádhernou obálku :)

Annaeli2
21.02.2020 4 z 5

Tato kniha mi z celé trilogie přijde nejslabší. Chování Americy mi přijde naprosto rozdílné od předchozích dílů, je až trapné. I když to autorka Cassová zachraňovala svým úžasným stylem psaní, nevím nevím... Co se týče konce, jsem s ním poměrně spokojena, i když by mohl být více rozvinut. I když doporučuji, dle mého názoru to není až tak dobré jeho první či druhý dík série. Rozhodovala jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, nakonec jsem dala čtyři avšak je to velice natěsno.

Kristulda
07.02.2020 5 z 5

Hezké zakončení, akorát mě trošku přišlo, že konec mohl být více rozvinutý.

Zelvicka03
06.02.2020 5 z 5

To je úžasné, opravdu je to nádherné!

florentinas
03.02.2020 5 z 5

Krásná romance! Přečetla jsem během pár dnů na pláži na dovolené :D

marara
02.02.2020 3 z 5

Tady už jsem věděla, jak to skončí, ale závěr trochu překvapil. Nemile si se mnou autorka prohrála s králem, to bylo laciné, ale byla jsem ráda, že i takovéto knize je určitý přesah.

Tereziee
02.02.2020 5 z 5

Ráda věřím na šťastné konce a ten jsem dostala. Stejně tak, jako velkou a nezlomnou lásku hlavních hrdinů. Za mě super a číst to pár let zpět, byla bych z toho na větvi ještě víc.

Vaness182
16.01.2020 5 z 5

Nejlepší z celé trilogie????????❤️

Ani832
02.01.2020 5 z 5

Enormě vyrovnává druhý díl! Skvělé zakončení, nemám co vytknout. Prostě moje oblíbená série. :)

v.july
02.01.2020 5 z 5

Lehce plytke ze zacatku, postavy, ktere meni svuj nazor az moc casto, ale uzasny konec. Celou trilogii jsem prelouskala za dva dny a vubec nelituju, ze jsem se do ni pustila. Skvela oddychovka.

DreamerX9
31.12.2019 5 z 5

Výborná série! Bylo to napínavé, krásné, romantické a hlavně žádné zbytečné okecávání a ten konec se mi prostě vryl do srdce :)

ivousekk
07.12.2019 5 z 5

Tahle serie se vazne povedla. Naprosto vtahne a nepusti a jen hltate jednu stranku za druhou. Nejdriv to chcete mit prectene, at vite, jak to dopadne. A kdyz jste na konci, tak chcete jeste dalsi stranky a aby to vlastne neskocilo.

Strážkyně-žab
03.12.2019 4 z 5

Skvělé zakončení příběhu, přesně takhle jsem si to přála. Jediné, co mi přišlo takové hodně náhlé a neuvážené bylo to množství smrtí na konci...
Jinak to prostě nemá chybu, NEJLEPŠÍ SÉRIE JAKOU JSEM KDY ČETLA!

TerryDee
10.11.2019 4 z 5

Když už jsem došla až sem, tak chci vědět, jak to dopadne. I když asi mám tušení, jak tohle celé dopadne. Nicméně mě zajímá samotná cesta k vytouženému konci.
Maxon jen čeká, až se America vyjádří. Jenže ta stále váha a dělá drahoty, za což bych jí dala pár facek. Ona si opravdu myslela, že může všechno a že bude po jejím. Mno nic.
Nejvíce mě mrzelo, že jsme přišli o některé postavy. Některých byla opravdu škoda. A zároveň mi přišlo, že záležitost s rebely se vyřešila či nevyřešila lusknutím prstů.
Nicméně dobře to dopadlo a my se dočkali šťastného konce. Takže za mě dobrý. Nelituji, že jsem to četla, protože to beru jako velmi dobrou čtenářskou zkušenost.

zinon
07.11.2019 3 z 5

Nejvíce se mi líbil první díl. Pak nastalo zklamání a ani ve třetím díle se to moc nezlepšilo. Přitom to mělo takový potenciál. Stačilo jít více do hloubky a méně střídání námětu miluješ mě a už asi ne. Jediný, který mi přirostl k srdci byl princ a jeho obavy plně chápu.

Pozor spoiler.
Čekala jsem, že na konci bude ten, kdo skočí America.

Kacennnka
03.11.2019 4 z 5

Ruku na srdce. Tohle jsme všichni čekali.