První

První
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523008/bmid_prvni-650c0f2c863f2.jpg 4 4238 4238

Selekce série

Třetí kniha dystopické dívčí série. Dívce jménem America zbývá proti všemu očekávání jen krůček k vítězství ve hře o princovo srdce. Ten krůček ale nebude snadné učinit... Když byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The One, 2014

stepka3765
29.09.2015 5 z 5

Nejočekávanější kniha podzimu! :D Doslova jsem knížkou prolítla! Dávám 15/10 :D

seredomi
29.09.2015 4 z 5

Přečteno jedním dechem, na jeden zátah... Těším se na další, protože ač je to jen klasický román pro nactilete, mě ten příběh zkrátka moc těší a baví!

Percabethka
28.09.2015 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, i když mi přišlo, že se America v několika částech chová vyloženě stupidně. Naštěstí jich je málo. :) Knížka má stejně jako předchozí díly úžasnou obálku :)

hrosulik
28.09.2015 5 z 5

Krásný třetí díl. Vůbec bych se nezlobila, kdyby byl další ................

Thackery14
27.09.2015 2 z 5

Z knihy mám celkem smíšené pocity. America se projevila jako naprostá Mary Sue (rádoby chytrá, ale přesto překrásná chudá zrzka hrající na housle) a konec mě dóóóóst zklamal. Přesto jsem si ale oblíbila Maxona, i když jeho rozhodnutí kapku nechápu. Plusem bylo to, že autorka píše čtivě a v knize mě čekalo plno odpovědí na nezodpovězené otázky a spoustu nečekaných zvratů - přesto se ale hlavní hrdinka chovala jako naprostá blbka. Po váhání mezi třemi nebo čtyřmi hvězdičky uděluji pouze tři.

(K)Belík
27.09.2015 5 z 5

Nikdy jsem nečetla lepší triologii. Do této knihy jsem se doslova zamilovala. Doufám, že brzy vyjde další knížka od této autorky. :)
Rozhodně tuto knihu doporučuji. ;)

jesterka.as
26.09.2015 5 z 5

Tři knihy doslova slupnuty za tři dny... z mé strany naprosté nadšení, knihy mě tak vtáhly, že jsem se od nich nemohla odtrhnout a musela i koupit okamžitě eknihu, protože jsem prostě nemohla vydržet do příštího týdne až koupím tištěnou verzi 3. dílu... Kniha - vlastně všechny tři - měly své zvraty i chvíle které byly jasné, ale do poslední chvíle jsem se opravdu obávala, že to nedopadne tak jak jsem od začátku předpokládala a jsem nadšená, že to byl přece jen ten "doják", pro který jsem po těchto knihách sáhla (i když s několika špatnými konci) - no dobře, trochu mě dokopala kamarádka, ale rozhodně nelituju, jen co budu mít víc času, jdu do nich znova - zhltla jsem je tak, že jsem si je ani náležitě neužila, tak to musím brzo napravit....

Terezk-a
26.09.2015 5 z 5

Přesto že nejsem na romány, sérii Selekce jsem si zamilovala!
Krásný poslední díl.
Nezklamal, překvapil...

prajzulka
26.09.2015 5 z 5

Úžasné a krásné ukončení série
samozřejmě očekávaný konec přišel, ale bylo tam pár nečekaných zvratů :)
rozhodně nejlepší díl

Petísek
26.09.2015 4 z 5

Mám moc ráda tuhle sérii,protože si u ní příjemně odpočinu(až na ty části kde mám chuť hrdinku zabít 3:) )Třetí díl se mi moc líbil ale pořád tomu trochu něco chybí.Autorka popisuje hodně popisuje pocity hlavní hrdinky, což mě občas dohánělo k šílenství.Občas mi připadá že jsou v některých částech až moc velké náhody, ale jinak kniha byla čtivá a podle mě lepší než předchozí díl.

Noshelfcontrol

(Upozorňuji na spoilery!)
Já nemám slov, naprosto úžasná série a První je určitě nejlepší díl.
Když jste nemocní jako já, tak stačí když si vezmete knížku jako je Selekce, Elita nebo První a dokonale vás na celý den zabaví :)
Čím více jsem se blížila ke konci, tím více mi to bylo líto, protože celá tahle série se mi neskutečně dobře čte. Byla jsem ráda, že se America rozhodla koho miluje, i když to nebylo vždycky úplně růžové. A jak už tu někdo psal, posledních pár kapitol jsem doslova hltala, přiznám se ale, že jsem je spíše probrečela (a kdo by se mi divil, že?). Tenhle konec jsem samozřejmě čekala, ale to co se odehrálo těsně před ním, to jsem teda nečekala. Bylo mi hrozně líto těch co to nepřežili, hlavně to se Celestou mě dostalo, zrovna když jsem si ji tak oblíbila. :( Samozřejmě mi bylo líto i Anne, otce Americy a královny Amberly. :(
Ale jsem ráda, že pro ostatní to dopadlo dobře, a že i Aspen našel někoho jiného, s kým bude šťastný.
Skvělé ukončení série, nemůžu se dočkat další knihy :)

Napůlanděl
26.09.2015 5 z 5

Skvělé zakončení této sady. Zase přečteno jedním dechem ;-)

Alexxxxx
26.09.2015 5 z 5

Tak mám konečně přečtenou celou triologii. Poslední díl byl naprosto skvělý, rozhodně nejlepší z celé série. Líbilo se mi, že America už nebyla tak nerozhodná jako v druhém díle a taky tam bylo více akce. Konec byl naprosto nečekaný. Teda úplný konec jsem tak troch očekávala, ale asi posledních 30 stránek jsem nesmírně hltala. Měla jsem v úmyslu číst knihu postupně a pomalu. První čtyři dny se mi to dařilo, protože jsem neměla moc volného času. Ale pak jsem měla volné odpoledne a knihu jsem dočetla jedním dechem. Je to jedna z mých nejoblíbenějších sérii. Možná je druhá hned po Hunger Games. Rozhodně všem doporučuji a strašně moc se těším na filmové zpracování. :D A taky na pokračování této série o Američině dceři.

lucie8168
25.09.2015 5 z 5

Zakončení série se mi moc líbilo. Už je to nějaká chvíle, co jsem četla předchozí díly a byla jsem hlavně zvědavá, jak série bude pokračovat, hlavně z toho důvodu jsem si šla tuhle knihu přečíst. Ale z takovýchto knih asi nikdy nevyrostu. :) Když jsem začala knihy číst, tušila jsem, že půjde o "trapnou" sérii pro puberťačky, ale i přesto jsem se do ní pustila. Každá kniha mě, ale něčím donutila ke čtení a vždycky velmi mile překvapila. U posledního dílu dokonce ukápla slza. Autorka je velmi šikovná a dokáže se čtenářem úžasně manipulovat (z nenáviděných postav se velmi snadno stanou jedny z nejoblíbenějších :D) Kniha není ani zdaleka dokonalá, přesto za mě pět hvězd :)

anetka.repova
25.09.2015 5 z 5

Wau, wau, kdybych mohla dat tunu hvězdiček tak bych neváhala a hned bych je dala. Moc krásný příběh škoda, že to má jenom tři díly a už se moc teším na další díl. Asi jsem se zamilovala, ne asi ale určitě. Je to skvěle úžasné. Moc jsem se bavila u toho, krásný děj s necekanymi vzrusujicimi převraty dějem. To jsem fakt nečekala a byla jsme prostě nadšená, zachvácena a dojata. Fakt bomba zboznuju Selekci.

Prostě se nebojte a čtěte je to pecka, mega úžasné, čtivé, dokonalé.

EvaSupovic
25.09.2015 5 z 5

Dávám plný počet, páč série se mi moc líbila, ale Americu z celého svého srdce nenávidím, jak kvůli Aspenovi, tak i Maxonovi. Myslím, že si nezasloužila takovou lásku ani jednoho, jak s nima zacházela :-D

Hoshi
24.09.2015 5 z 5

Cítím se trochu smutně, když se dívám na právě dočtenou První, která leží po mé pravici. Lituji, že jsem četla tak rychle. Bohužel celý příběh mě nutil číst stále dál a dál. Je to nádherný příběh, který ze mě tahal emoce - v jednu chvíli jsem se s nimi smála, v druhou jsem sahala po kapesníku a utírala si slzy. Obálky jsou tak skvostné, že pokaždé, když otevřu skříň postesknu si, že mi tam ani jedny nevisí.
Velmi mě těší, že si celá série našla místo v mé knihovničce. :)

ElisR1
24.09.2015 4 z 5

Nebylo to horší, než Elita, ale na Selekci to nemá. Jinak příjemné zakončení série...

Petrulelll
24.09.2015 5 z 5

Prostě skvělá, jako ostatní díly. I když byl konec třetího dílu jasný už od toho prvního, autorka nás dokázala překvapit a nachystala scény, které byste nečekali :-)

pajka0071
23.09.2015 5 z 5

Já jsem si tenhle díl užila stejně jako předchozí dva díly. Celá trilogie byla suprová a konec se mi moc líbil. :)