První chyba

První chyba
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477592/bmid_prvni-chyba-h1K-477592.jpg 4 277 277

Nenapadlo ji, že se ještě někdy bude mít tak dobře. Po smrti prvního manžela se Alice znovu provdala, se svým druhým mužem má úspěšnou firmu, dvě báječné děti a překrásný dům. Uvědomuje si, že život by byl jiný, kdyby její první muž tragicky nezahynul. Ale s Nathanem se jí vrátilo štěstí, po kterém tolik toužila. Alice také ví, že s nejlepší přítelkyní Beth po boku přežije všechno dobré i zlé. Beth je ten nejspolehlivější a neoddanější člověk, jakého zná. Takže když se Nathan začne chovat podivně a Alice se zmocní podezření, že má milostný poměr, požádá Beth o pomoc. Nejlepší kamarádce přece může věřit za všech okolností, nebo snad ne?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis

The First Mistake, 2019

Misha*
21.11.2021 5 z 5

Sandie mě opět nezklamala. Její předchozí kniha Matčina hra byla skvělá, takže jsem se na tuto moc těšila a nesměla v mé knihovně chybět, začetla jsem se hned během prvních stran. Kniha mě naprosto pohltila a stránky ubíhaly velmi rychle. Příběh je strhující, napínavý a velmi čtivý. Hodnotím velmi kladně, je to jeden z nejlepších psychothrillerů co jsem zatím četla.

ArwenAragorn
18.11.2021 5 z 5

85%
...Dostanu se k předmětu z jiného úhlu, takže jsem schopná sevřít ho mezi prsty a vytáhnout ho na světlo. Nejdřív nemůžu poznat, co to je, a tak ho přidržím proti čelnímu sklu. Několikrát zamrkám, jako bych si chtěla pročistit oči, ale není pochyb o tom, že se mi v prstech houpe křišťálová náušnice ve tvaru kapky.

Tak tento psychologický thriller mě naprosto dostal! Po jeho přečtení se možná zamyslíte nad tím, jestli můžete věřit lidem kolem sebe a to i těm nejbližším.
Příběh je rozdělen do tří částí, všechny jsou neskutečně čtivé, se svižným tempem, mnoha zvraty a promyšlenou zápletkou. Ve finále jsem se už nestačila divit, jak to autorka bezvadně vymyslela. Přitom všechno sedělo, nic nebylo překombinováno.
Doporučuji, nebudete litovat!

Jiparis
16.11.2021 5 z 5

Můžeme naprosto věřit člověku, kterého milujeme anebo je všechno jinak? Perfektní příběh, který vás stále překvapuje nečekanými zvraty. Dokonalý milenec a bezchybná přítelkyně? Nedělejme si iluze.

JustWomen
14.11.2021 2 z 5

To je zvláštní, jak v knize mění postavy jména a identitu a nikdo na to nepřijde ... no nic, kromě toho to bylo plytké a zápletky a chování postav naivní a vše tak nějak nevyznělo příliš inteligentně.

Kizuizi
12.11.2021 4 z 5

Nabízí napínavý psychologický román, v jehož středu jsou dvě zcela rozdílné hlavní hrdinky. Autorka si opět skvěle poradila nejen s charakteristikou postav, ale i se samotným příběhem, který postupně graduje, a přesně to Vás ke knize připoutá a nepustí, dokud ji nedočtete. Musím přiznat, že mi místy přišel příběh trochu překombinovaný, ale excelentní finále, které jsem opravdu nečekala, to smazalo.

Peace
07.11.2021 3 z 5

"Důvěra je zvláštní věc. Tak dlouho trvá, než se vybuduje, ale ve vteřině se rozpadne na kusy."

Nebylo to úplně špatné, ale abych řekla pravdu, nijak zvlášť jsem si z děje na zadek nesedla.

martina2540
05.11.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem, závěr mě překvapil.

RoseDadas
04.11.2021 4 z 5

Autorčin styl psaní mě s každou knihou baví víc a víc. Ráda sleduji, jak se nitky začínají zašmodrchávat a jak se následně rozplétají, přičemž nic už nemůže být stejné, jak tomu bylo doposud. V knize vystupují do popředí především psychologické pochody postav - jednak Alice a jednak Beth, jež dostane také prostor pro vlastní verzi svého příběhu.

Kniha vypráví rodinné drama, kde vystupují do popředí mezilidské vztahy. Díky dvou zcela odlišným vypravěčkám příběhu nahlédneme do života dvou žen ze zcela jiných společenských poměrů - Alice je bohatá a zajištěná, kdežto Beth je matka samoživitelka. Závěrečné kapitoly jsou napínavé a nechávají čtenáře napnuté až do poslední chvíle. Zápletka je promyšlená, není tak snadné ji odhalit moc brzo a vše nakonec do sebe pěkně zapadne.

Anamorka300
04.11.2021 5 z 5

Příjemné svižné počtení........

xena2711
03.11.2021 5 z 5

Parádní thriller, který určitě stojí za přečtení. Nejvíce mě bavilo, že opravdu do poslední chvilky netušíte, jak to vlastně je a bude:-) A konec super-spravedlivý. Velmi pěkně psaná kniha.

Šánka
31.10.2021 5 z 5

Velmi povedený thriller. Kdo má v tomto žánru trošku načteno, bude mu jasné, že tady asi nic nebude takové, jak se na první dobrou zdá. Že padouch nemusí být padouchem, ale sympatická postava může mít k němu hodně blízko, nebo také ne? Jen si to tak umět rozlišit, kdo je kdo a hlavně v názoru vytrvat až do závěru :-). Jenže tohle přesně tady nejde, tady se pohled bude měnit každou chvíli.
Příběh je rozdělený do tří částí, vyprávěný ve velmi svižném tempu s parádně vystavěnou zápletkou. Autorka nás až do konce krásně vodí za nos a závěr je perfektní.

Makůvka
29.10.2021 5 z 5

Taková příjemná jednohubka, která vás na začátku chytne a nepustí. Libilo se mi vyprávění o životě Alice a pak samostatné vyprávění o Beth a nakonec, jak to autorka vše zkombinovala dohromady. I když knížka Matčina hra se mi zatím líbila z těch tří knížek nejvíce, i tak si tato zaslouží plný počet.

Kekik
20.10.2021 5 z 5

Mé první seznámení s autorkou proběhlo na výbornou.
Kniha je rozdělena na tři části. První část mě bavila, druhá také začala dobře, ale pak sklouzla do trochu nudné části. Vyústění druhé části nepřekvapilo. Třetí část nejzajímavější.
Autorčin styl psaní mně vyhovuje. Určitě vyhledám i předešlá díla. Zvláště na Matčinu hru se těším již dlouho.

romika
18.10.2021 3 z 5

Knížka se dobře četla,svižný děj,ale chvílemi motanice kolem jedné z postav...a tedy tolik naivních ženských...solidní průměr,neurazí nenadchne....a konec za mě už úplně blbý.

Renatecka
18.10.2021 4 z 5

Velmi dobře se to četlo, ale zvraty na konci těchto současných thrillerů jsou někdy až moc mazec :-D Ale dobrý, doporučuji k přečtení.

TessaJean
16.10.2021 3 z 5

Nebylo to špatné, dobře se to četlo, ale žádná hitparáda to teda nebyla.. za mě jen obyčejné rodinné drama, které hodně brzy zapomenu. Neustále jsem čekala až se tam začne něco dít, ale stalo se tak jen v určitých částech knihy.. spíš mi přišlo, že autorka vařila z vody....

Janápek621
13.10.2021 5 z 5

Ty brďo. Byla jsem napnutá jak kšandy. To bylo teda super. Autorka píše tak čtivě. Kniha mě okamžitě vtáhla do děje a byla jsem naštvaná, kdykoli jsem ji měla odložit. Pořád se mi honilo hlavou, jak to jen bude na konci propletené? No, vše by mě nenapadlo. Konečně hrdinka, která nemá neustále klapky na očích. Naprosto doporučuji.

L.Helena
10.10.2021 4 z 5

Povedená knížka, bavila mě, dobře se četla. Některé z těch závěrečných zvratů se daly tušit již dříve, ale zůstalo i dost překvapení na samotný konec. Líbily se mi již předchozí dvě autorčiny knihy, a ani tato nezklamala.

nada3314
09.10.2021 5 z 5

Ten kdo četl předchozí knihy autorky a líbily se jim bude i z této nadšený. Já se taky řadím mezi tyto nadšené čtenáře… Je to již má třetí kniha, která u nás byla od autorky vydána a já četla obě předchodchozí, obě jsem hodnotila 5 hvězdičkami... Jsem moc ráda, že jsem si našla čas i na tuto třetí….. Obálka knihy je opět velmi lákavá je všude vidět, tuhle červenou krásku určitě nepřehlédnete.

Moc se mi líbilo jak nás autorka nechala nahlédnout do podnikání a soukromého života hlavní hrdinky Alice. Alice je úspěšná podnikatelka a zároveň matka dvou dcer a snaží se tyto dvě věci zkoordinovat, tak aby neošidila ani jednu stranu. Je to velice těžké, ale né nezvládnutelné. Nic není tak jak se na první pohled zdá, v polovině knize se nám do příběhu ještě zamotá kamarádka Alice - Beth, která má v ději také své nezbytné místo. Může se zdát, že má Alice na muže smůlu, když si své oba manželé brala, bylo to vždy velmi rychlé a láska ji zaslepila mozek. Řídila se srdcem a to není vždy dobré… Jestli se Alice rozhodla správně to se dozvíme až na konci knihy...

Příběh je originálně zamotaný, propracovaný, nenudila jsem se ani na chvilku. Autorka nás vůbec nešetří a hezky nás nechává se v tom máchat. Celou dobu nevíme, kdo je ten zlý a kdo hodný, kdo to myslí dobře a kdo špatně. Ke knize jsem se ráda vracela, vždy když jsem přišla z práce, aspoň na chvilku jsem brala knihu do ruky a četla, ať se zase dozvím o trošku víc… Knihu bych zařadila spíše do škatulky hodně povedených psychothrillerů.

Moc jsem si čtení užila a až u nás vyjde další Sandinina kniha budu já první v řadě, kdo si ji bude chtít přečíst. Měla jsem velmi velké očekávání a jsem ráda, že mě kniha nezklamala. Nemůžu jinak než doporučit!

evaval
06.10.2021

Musím říct, že knížka se mi líbila mnohem víc než předešlá od autorky (Matčina hra). Chytí od první stránky a jak se děj rozmotává byla jsem neustále nucena měnit svoje závěry, přesto mě konec překvapil a zdaleka to nedopadlo tak, jak to průběžně vypadalo. Knížka chytí a nepustí.

2019  82%Matčina hra
2021  85%První chyba