První stříbrná kniha snů
Kerstin Gier
Stříbrná kniha snů / Strieborná kniha snov série
1. díl >
První díl trilogie od Kerstin Gierové, autorky oblíbených Drahokamů! Tajuplné dveře s klikou ve tvaru ještěrky, mluvící sochy a zdivočelá chůva se sekerou… sny Liv Silberové jsou poslední dobou opravdu strašidelné. Ještě strašidelnější než jakýkoli hřbitov v noci je to, že někteří o ní vědí věci, které by ve dne nikdy nahlas neřekla, leda ve snu. Jak je tohle možné? Je to pořádně zamotaná hádanka, ale hádankám nemohla Liv nikdy odolat…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , CooBooOriginální název:
Silber: Das erste Buch der Träume, 2013
Kerstin Gierová se zas pustlila do něčeho úplně jiného,už žádné cesty časem přichází
První stříbrná kniha snů,která na mě udělala perfekt dojem.Tajemný démon,psycho Anabel,parta 4 naprosto úžasných kluků,no tak kdo by si to nechtěl přečíst?K tomu zábavné hlášky,při kterých se musíte řechtat a zamilovaný začátek Henryho a Liv.
Neváhejte ani chvíli,sáhněte po kinze a nebudete litovat,zaručuju:)
Tak další skvělá kniha od K. Gierové. Skoro není co vytýkat. Skvělý nápad a zároveň neotřelé téma. Vtip. Dobré postavy, které vás nebudou štvát (většinou :´) ). A spousta dalšího... Jen doufám, že z Henryho se nestane druhý Gideon (ten Gideon z 1. dílu) a bude jim to spolu klapat. Prostě super a těším se na dvojku. :´)
Tak přečteno na první dobrou, v pátek jsem si ji kupovala na veletrhu Svět knihy, včera jsem ji nakousla a dneska po ní nezůstal ani drobeček :) Velmi se mi líbilo zpracování nápadu se vstupem do světa snů - originální, čtivé a poměrně dobře zpracované (žádné do očí bijící logické přešlapy). Ani postavy nebyly špatné, dokonce mám tip na tajnou pleskotřeskovou (ne konkrétně, ale vím, jak by se dalo udělat, aby měla tajemná Secrecy drby fakt z první ruky :) Konec knihy mi připadal buď moc rychlej, nebo já rychle čtu a nohy podrážecí wow efekt se nekonal. A ano, vím, že příběh bude pokračovat dalšími dvěma díly.
Občas se v knize vyskytla chybka nebo překlep - zaregistrovala jsem možná pět kousků (a nebyly to přežblebty od Lottie, když viděla Charlese!). Takové slovo STŘÍZLIVÍ, které v kontextu mělo mit na konci ypsilon, mě bicnulo do očí. Myslím, že v Drahokamech se žádné podobné bicnutí nekonalo.
přátelství láska sny německá literatura pro dívky fantasy pro děti strašidelné příběhy pro dospívající mládež (young adult)
2015 | Rudá jako rubín |
2014 | První stříbrná kniha snů |
2015 | Zelená jako smaragd |
2015 | Modrá jako safír |
2015 | Druhá stříbrná kniha snů |
Úžasná kniha! Nemohu jinak, než doporučit dál. Měla jsem jí přečtenou během pár nočních hodin a potom jsem se vztekala, že už je konec a já musím čekat na další díl, což je a ještě bu pro mě utrpením! :)