Rande s padesátkou

Rande s padesátkou
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538643/bmid_rande-s-padesatkou.png 4 34 34

Paige se ve svých téměř padesáti konečně cítí skvěle ve svém životě. Miluje svou práci vysokoškolské profesorky matematiky, své tři čerstvě dospělé dcery i svůj zavedený životní styl a rozhodně nemá v plánu žádné velké změny. Proto ji zaskočí, když se má nečekaně spolupodílet na výuce nového semináře, jehož součástí je třítýdenní zahraniční terénní výzkum. Zvlášť když seminář vede hostující profesor Jack King, přitažlivý australský biolog a její dávná letní láska ze studentské stáže ve Francii, kterého třicet let neviděla. Jack je charismatický světoběžník, který by strčil do kapsy i samotného Indianu Jonese, což Paige, která si zakládá na tom, že je vůči mužskému šarmu imunní, dost zneklidňuje. Ani jeden z nich nehledá vztah, ale když spolu v rámci úzké spolupráce vedou náročný seminář, jejich největší výzvou bude snaha odolat nepopiratelné vzájemné chemii.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Flirting with Fifty, 2022


více info...

Přidat komentář

Zuzulinka
07.09.2024 4 z 5

Tak trochu červená knihovna; ale četlo se to dobře.

Janizoun
23.08.2024 2 z 5

Tento druh knih moc nečtu, občas po nich sáhnu, abych při čtení zažila také někdy kus té romantiky :-) Líbil se mi název, dala jsem na vysoké hodnocení a pustila se do ní.
Souhlasím s komentářem mé oblíbené Šánky, má naprosto stejný názor na knihu jako já.
Čekala jsem moc, nedostala jsem téměř nic, příběh nesplnil mé očekávání.
Kniha má výtečné hodnocení, určitě osloví mnoho čtenářek, mě vůbec neoslovila přesto, že jsem cílová skupina.


Šánka
22.08.2024 3 z 5

Po delší době kniha, kde mé očekávání zůstalo hodně vzdáleno realitě. A já se docela na příběh Paige a Jacka těšila už jen proto, že není mnoho romantických knih s hrdiny ve zralém věku.
Takové hodně poklidné čtení třeba tak k vodě. Nic moc se neděje, příběh se nijak neposouvá, takové oťukávání a v závěru velké hrdinčino drama kolem ničeho, no já nevím. Jednu chvíli jsem si říkala, že jestli si ještě jednou přečtu, jak je Jack pohledný, sexy a mužný, knihu odkládám :-). Nakonec jsem i tak dočetla, ufff...
Knížka má krásnou obálku, já mám ráda romantiku, tohle mě ale fakt nebavilo. Podle hodnocení jsem v menšině, takže se nedejte odradit, asi na ní přeci jen něco bude :-).

tami1
16.08.2024 5 z 5

Kniha mě nalákala krásnou obálkou i netradičním tématem "zralé lásky ". Skvělé odpočinkové čtení. Romantika okořeněná trochou starostí a komplikací, protože v padesáti není nikdo nepopsaný list a minulost a rodina všem dají občas zabrat.

Moc hezky napsáno.

Těším se na další díly!

Rejpalova-ségra
15.08.2024 4 z 5

Knihu jsem zhltla velmi rychle. Nemyslím si, že si děj budu za pár let pamatovat...určitě to ale bylo milé, pohodové a oddychové čtení.

alnahu
15.08.2024 4 z 5

Příběh Paige padesátileté univerzitní profesorky,které se rozpadlo manželství.Od života již nic nečeká,má ráda svůj klid , své tři dospělé dcery a rozhodně nečeká nějaký nový vztah.
Se svým poklidným životem je smířená ,do doby než ji do života vstoupí Jack,kterého zná již z dřívějška.
Příběh o naději,že v padesáti život nekončí a zamilovat se můžeme v každém věku.

Sančez
09.08.2024 3 z 5

Četlo se to dobře a místy to bylo krásné, ale bylo to tak nějak zvláštně napsáno. Ale určitě si od autorky přečtu další díl.

Dámaskloboukem
07.08.2024 5 z 5

Tohle bylo fajn čtení. Zpestřením byl pravé věk hlavních hrdinu a oceňuji, ze se nejednalo o příběh studentské lasky a hlavní hrdinové nebyli naivní.
I když autorka zvolila jinou věkovou kategorii, krásně vystihla, ze ve vztazích si nejsme s narůstajícím věkem nijak zvlášť jistější ani suverénní. Ale mnohdy spis naopak víc a víc zranitelní.

maluck
28.07.2024 5 z 5

Příjemný romantický příběh o dvojici, které už dávno není dvacet. Děj je plynulý, žádné extra přehnané zvraty, a má určitý nadhled odpovídající věku hlavních postav. Jack a Paige se díky pracovní příležitosti znovu setkávají po 30 letech a zjišťují, že k sobě stále něco cítí i po tak dlouhé době. Prostě když to přijde, tak to přijde, a nezáleží na věku.

EvikU.
20.07.2024 4 z 5

Rande s padesátkou je kniha o naději. O naději, že v padesáti život nekončí. Paige je vysokoškolská profesorka matematiky. Má 3 dospělé dcery, je rozvedená a od života má vše co potřebuje. Skvělou práci, hezký vztah s dcerami a báječnou kamarádku.

Když na nově otevřený seminář přijíždí Jack, který je přitažlivý, charismatický biolog, který je fakultou požádaný, aby vedl jeden speciální seminář.

Jejich vzájemná přitažlivost je o to větší, když zjistí, že se znají. Viděli se naposledy před 30 lety a chemie mezi nimi je stále stejná ne-li větší. Ani jeden však nehledají vztah a navíc každý žije někde jinde…

Kniha je malinko pohádková, každopádně Jacka si nejde nezamilovat. Příjemné čtení na letní dny. S hlavními hrdiny se určitě nudit nebudete a potvrdí se pravidlo, že láska kvete v každém věku.

Místy mi bylo úzko z toho jak si člověk musí uvědomit, že i když doteď žil hlavně pro své děti a pro jejich štěstí, musí je nechat žít svůj život. Jenže co najednou se životem? Je potřeba trochu štěstí a lásky i pro sebe…

zuzana2599
19.06.2024 4 z 5

LÁSKA KVETE V KAŽDÉM VĚKU. Název tohoto románu napovídá jeho obsah. Někdy se spřízněné duše potkají i ve zralém věku a najdou k sobě cestu. Tak tomu bylo i u Paige a Jacka, po dlouhých třiceti letech našli znovu jeden druhého.
Rande s padesátkou je nenáročný příběh s hezkým poselstvím. Osobně bych uvítala složitější, propracovanější zápletku, ale i tak se kniha četla hezky.

keiko33
14.06.2024 4 z 5

Nezvyknem čítať romantické knihy v tejto vekovej kategórii, no o to viac som milo prekvapená. Príbeh bol písaný citlivo, nešlo o žiadnych mladých zaľúbencov. Boli to dve dospelé osoby, ktoré už majú za sebou dosť veľa. Aj utrpenie, aj výchovu detí a nedajú sa poblázniť len tak hocičím. Peige a Jack prežívajú po tridsiatich rokoch reparát. Tentoraz už nestojí pred Jackom mladá a neskúsená Peige. No stále si nie úplne verí, aj vďaka jej sebeckému exmanželovi. Jack si pred rokmi nechal utiecť príležitosť na šťastie s Paige, no tentoraz jej utiecť nedovolí. A je jedno koľko má človek rokov a čo má za sebou. Láska kvitne v každom veku.

monika0181
01.06.2024 5 z 5

Kniha jakých není mnoho. Hrdinové kolem padesátky nejsou častí.
Navíc se mě to i generačně týká, o to víc jsem byla na příběh zvědavá.
Mohu říct, že společného s hrdinkou toho mám víc než dost, a tak člověk dokáže posoudit i reálnost příběhu, situací, pocitů.
Příběh je psán laskavě s láskou, něhou. Najdete v něm i ty ne šťastné momenty, manžel alkoholik, manželka zemře na rakovinu..... Jak nás tyto momenty utvářejí, formují naše pocity, nálady a i pohled na druhé.
Mohu říct, že příběh Paige a Jacka se mě hodně dotkl, připomněl mi, že v každém věku můžeme potkat svou životní lásku a i v tomto věku není nic ztraceno a život nekončí.
Je to citlivý příběh s happy endem, který jim oběma všichni přejeme.
Doporučuji přečíst, kniha rozhodně zůstane v knihovně a jsem si jista, že se k ní opakovaně vrátím.

Paja1709
29.05.2024 5 z 5

Moc pěkné čtení a hlavně ukázka toho, že člověk se může zamilovat v jakémkoli věku a prožívat to úplně stejně jako třeba ve 20 nebo 30.Tesim se na další díl.

PetraN17
21.05.2024 5 z 5

Moc se mi kniha líbila, těším se na další díl :)). Jsem ráda, že postavy už byly trochu omleté životem a přesto příběh končil happy endem, to si vždycky s chutí přečtu