Vojvoda z Montgomery

Vojvoda z Montgomery
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483639/bmid_rebelky-z-oxfordu-vojvoda-z-montgom-ptA-483639.png 4 546 546

Rebelky z Oxfordu série

1. díl >

Anglicko 1879. Svetoznáma univerzita v Oxforde otvára prvé kolégiá pre ženy a Annabelle Archerová sa chopí šance na lepší život. Štúdium si môže dovoliť len vďaka politickému štipendiu, no na revanš musí aktívne podporovať hnutie sufražetiek, ktoré chce presadiť volebné právo žien. Jej úloha: nájsť vplyvného a bohatého muža, ktorý bude hájiť záujmy žien. Jej cieľ: Sebastian Devereux, na prvý pohľad chladný a vypočítavý vojvoda z Montgomery, jeden z najmocnejších mužov v krajine, ktorý z poverenia kráľovnej riadi britskú politiku. Jej výzva: nepoddať sa príťažlivosti, ktorú cíti k Sebastianovi i napriek tomu, že odmieta všetko, za čo ona bojuje. Sebastian Devereux pochádza z jednej z najstarších rodín v britskej monarchii. Je si vedomý svojho poslania i záväzkov a hľadá ženu, ktorá by sa mu vyrovnala postavením aj šarmom. Keď si cestu do jeho domu, ba čo je horšie, i do jeho srdca, nájde neurodzená, no mimoriadne inteligentná, odvážna a krásna Annabelle, otrasie to základmi celého jeho života. Jeden škandál síce už prežil, ale ďalší by mohol znamenať jeho koniec. Nielenže by mu hrozil posmech, no prišiel by aj o politické postavenie a zničil by prastarú rodovú líniu. Bude ochotný riskovať svoje celoživotné úsilie pre obyčajnú vidiečanku? A dokáže nerovná láska Annabelle a Sebastiana prekonať takú veľkú prekážku, akou sú spoločenské rozdiely?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis

Bringing Down the Duke, 2019

Vruznychsvetech
23.01.2022 5 z 5

Když se mi Rebelky z Oxfordu dostaly do ruky, tušila jsem, že by se mi to mohlo líbit a bylo tomu opravdu tak. Atmosféra starodávného Londýna tu byla vykreslena, tak skvěle, že jste měli nutkání ukrást obraceč času a přenést se do té doby. S tím souvisel fakt, že povahala hlavní hrdinky Annabelle byla silná, ale přesto nebyla dokonalá. Měla své přednosti, ale i velké nedostatky, právě proto působila, tak skutečně a vy jste měli chuť jí pomoci ve splnění cílů. Hlavní mužský hrdina se z počátku může zdát jako sebevědomí na nikoho se neohlížející se muž. V průběhu čtení se však ukáže, proč se tak chová a celé to dohromady secvakne jak spínací špendlík. Styl psaní autorky byl minimálně pro mě velmi milý a tak i když čteme defakto o těžkém tématu je to podané s takovou lehkostí, že tomu porozumí i člověk, co o dané problematice třeba nikdy neslyšel anebo se jí nezabýval. Je to kniha o feminismu, ale on tam není podstaný. Je to kniha převážně o té době a tom, jak to v ní fungovalo. Proto zde feminismus není nijak útočný, ale pouze informativní. Za mě si tahle kniha rozhodně zaslouží 5 z 5 a myslím, že mi bude trvat delší dobu neporovnávat s ní ostatní knihy podobného žánru, ale i ostatní.

Kroniky prachu, Pýcha a předsudek to jsou typově podobné knihy. Mají něco společného a přesto měli Rebelky z Oxfordu něco, co mě nutí na ně pohlížet lépe než na Kroniky prachu. Mají v sobě spoustu skrytého a inteligentního humoru, i když si občas při čtení klepete na hlavu, co to zase dělá, tak se nudit nebudete. Jde se z akce do akce a romantika je uvěřitelná, což mně se moc často nestává. Většinou se cítím trapně za ně, což se tady nestalo.

spencer
21.01.2022 5 z 5

Skvělé čtení. Mám ráda historické romány a Rebelky mi prostě padly do noty. Velký podíl na to měl autorčin čtivý styl psaní, který mě už v první kapitole vtáhl do dění.
Příběh určitým způsobem připomíná Pýchu a předsudek s modernějším nádechem. Přestože se dost soustřeďuje na sociální postavení ve viktoriánské Anglii, politiku a feminismus, najdete v něm i dost vtipu a zajímavých myšlenek. Romantická linka je smysluplná a dost usměvavá. Od prvního momentu budete netrpělivě čekat na moment, kdy si hlavní postavy konečně uvědomí své city k sobě. Za sebe mohu knihu jen doporučit. Už dlouho jsem se totiž nesetkala s titulem, který by takto vynikal v počtu odvážných a odhodlaných hrdinek. Už se moc těším na další díl z této série:)

terryaknihy
20.01.2022 5 z 5

Tak tohle byl přesně příběh, který jsem teď potřebovala číst. Pro milovníky Bridgertonů must have letošního roku :)!
Annabelle je úžasná, chytrá a cílevědomá hlavní postava, která je zároveň i sufražetkou studující na Oxfordu. K postavě vévody jsem si chviličku hledala cestu, ale jinak ostatní postavy jsou naprosto boží. Dějová linka hezky plyne díky výborné čtivosti a celkový námět i s příměsí politiky mi přišel výborný. Všechny city jsem v knize postavám věřila a velmi se těším na další díl! :)

lena.o.knihach
19.01.2022 3 z 5

Píše se rok 1879, Annabelle se otevřely dveře Oxfordské univerzity a jako sufražetka shání vlivného muže, který by podpořil volební práva žen. Jenže překříží cestu bezcitnému, arogantnímu a vypočítavému vévodovi.

Chyběl tomu humor jako u Bridgertonových. Na druhou stranu jsem nečetla jen o plesech, drbech, začátku a konci sezóny, ale řeší se tu vážnější témata, která Evie Dunmore umí podat čtivě a s lehkostí.

Moc se mi líbila hlavní hrdinka Annabelle Archerová. Inteligentní a odvážná žena, která se nebojí ozvat a použít pěst. Vévoda Sebastian mě ale tolik nezaujal. Jak se jevil chladně, tak pro mě takový zůstal až do poslední strany. Mnohem víc jsem si oblíbila jeho bratra, který mi přišel stokrát zajímavější.

Knihu jsem přečetla za pár hodin, ten příběh mě bavil, nejsem z toho ale úplně vedle a nejsem ani zklamaná. Myslím si, že fanoušek historické romance bude spokojený.

Jak svrhnout vévodu vychází u nakladatelství Cosmopolis 2. února a už teď jde předobjednat.

Na pokračování série Rebelky z Oxfordu se těším. Hlavní aktéry už znám a jsem zvědavá na jejich příběh.

alen_kovac
06.01.2022 5 z 5

Vojvoda z Montgomery je povinná jazda pre všetky milovníčky historických romancí!

Ide o nie až tak typickú historickú romancu, ktorej hlavné postavy sú Annabelle a Sebastian. Dalo by sa povedať, že je to veľmi podobný príbeh ako Pýcha a predsudok, akurát s modernejším nádychom a otvorenejším feminizmom. Obaja majú zo začiatku voči sebe predsudky, napriek tomu si dajú šancu a rozhodnú sa ignorovať spoločenské a zároveň aj ich osobné rozdiely. Sebastian veľmi dôstojne zastupuje postavu Darcyho a Annabelle je rovnako sympatická postava ako Elizabeth.

V knihe sa striedajú pohľady, a tak máme možnosť sledovať príbeh z oboch strán, čo ja veľmi obľubujem. Najväčším lákadlom knihy je boj sufražetiek za spravodlivosť a rovnoprávnosť a napriek tomu, že kniha je v prvom rade romantická a sústredí sa na vzťah ústrednej dvojice, ako pozadie príbehu to fungovalo skvelo. Evie Dunmore priniesla osvieženie do žánru historckých romancí a ja už sa neviem dočkať pokračovaní, ktoré sa budú sústrediť na Annabelline kamarátky a spolubojovníčky, s ktorými sme sa v tejto časti zoznámili.

Už sa mi dávno nestalo, že by som knihu prečítala na jedno otvorenie a že by som pri nej zostala do druhej ráno, pretože som ju musela jednoducho dočítať. Stálo to naozaj za to a rozhodne ju môžem vrelo odporúčať. Ak ste fanúšikom žánru, nemusíte sa báť, že by feministickejší nádych uškodil príbehu, práve naopak - pri čítaní sa aspoň nemusíte až tak rozčuľovať nad všeobecnou nespravodlivosťou. Knihe nemám čo vytknúť - výborná zápletka, sympatické postavy, skvelá romantika. Určite neváhajte nad jej prečítaním. Odo mňa si vyslúžila plný počet hviezdičiek a určite si jej čítanie rada zopakujem, napr. pred tým ,než sa pustím do ďalšej časti.

Nikolaziak
02.01.2022 5 z 5

Po toľkých pozitívnych recenziách som sa do knihy púšťala s chuťou a zvedavosťou. Kniha ma však aj tak dokázala prekvapiť svojou neskutočnou čtivosťou a pekným príbehom, ktorý sa nezameriava len na lásku ale aj na postavenie žien v spoločnosti a ich práva. Veď som ju prečítala za necelý deň.

Rada čítam o odvážnych ženách, ktoré sa nebáli bojovať za lepšiu budúcnosť. Rovnaká bola aj naša hlavná hrdina Anabelle. Silná, odvážna a inteligentná sufražetka. Jej priateľky boli taktiež veľmi zaujímavé ženy a dúfam, že sa ich príbehom autorka povenuje v pokračovaniach.

Vojvoda z Montgomery … ach, inteligentný, chladný, na prvý pohľad bezcitný a pritom krásny, s dobrým srdcom, ktorý vďaka nečakanej láske objavil sám seba. Takémuto vojvodovi by som podľahla aj ja.

Príbeh je zmyselný, vtipný a historicky dôležitý. Vyskytuje sa tu plno túžby, ktorá sa na čitateľa prenesie už pri ich prvom strenutí a pri každom ďalšom je v očakávaní. Sexy vykanie a aj pikantnejšie scény si naozaj užijete a nenechajú vás chladnými!

Erika_12
08.12.2021 5 z 5

S touto autorkou som sa stretla prvýkrát a musím uznať, že má veľmi príjemný štýl písania. Príbeh sa číta rýchlo a vôbec sa pri ňom nebudete nudiť. Je vidno, že sa Evie Dunmore chytila šance a naplno využila potenciál. Dej sa odohráva v Anglicku v roku 1879, kde hlavná hrdinka Annabelle odíde študovať do Oxfordu, pričom si štúdium môže dovoliť len vďaka politickému štipendiu. Podmienkou je, že musí podporovať hnutie, ktoré bojuje za práva žien. Sebastian je jedným z rodovej línie najstarších rodín v britskej monarchii. Je šarmantný, celkom arogantný a snaží sa predísť škandálom, no do cesty mu vstúpi Annabelle, ktorá je bez akéhokoľvek postavenia, no napriek tomu je veľmi odvážna a múdra. Po celý čas to medzi hlavnými postavami iskrí a ich vzájomná príťažlivosť sa pomaly šperkuje. Nechýbajú ani tie pikantnejšie scény, ktoré možno pri knihe takéhoto typu očakávate. Táto historická romanca rozhodne stojí za ten čas, ktorý do jej čítania vložíte. Je to príbeh, ktorý je humorný, zaujímavý a veľmi príjemný.

lucia9213
05.12.2021 5 z 5

Vy-ni-ka-jú-ce!
Fú, po tých všetkých historických románoch, kde jediné napätie je, keď muž podrží žene ruku o niečo dlhšie, ako je dovolené, bolo toto, ako závan čerstvého vzduchu. Vášnivé, iskrivé, spaľujúce. Jednoducho fantastické. Príbeh presne podľa môjho gusta.
Viktoriánska doba, magická scenéria Oxfordu, ženské priekopníčky bojujúce za ich práva a jeden neskutočne príťažlivý vojvoda z Montgomery. Ešte stále váhate? Pokiaľ zbožňujete historické romány okorenené poriadnou dávkou chémie medzi hlavnými hrdinami, tak nie je o čom. Knihu odporúčam všetkými nie desiatimi, ale dvadsiatimi prstami. Už sa teším na ďalšie časti!
A vedeli ste, že „prílišné vzdelanie kazí ženský mozog ?“ Neskutočne sa teším, ako sme sa posunuli v týchto veciach vpred a my ženy nie sme už len za peknú ozdobu domácnosti a majetok našich mužov.

Suou
28.11.2021 4 z 5

Môj komentár by som chcel venovať marketingu tejto knihy.
Po tejto knihe som túžil od jej originálneho vydania v roku 2019, nespočetne krát som ju mal v košíku ale vždy som ju nejako vyložil... na preloženú verziu som narazil až v kníhkupectve a to pozerám intra, goodreads, booktuberov ... nikde ani zmienka o danej knihe... dosť premárnená príležitosť nakladateľstva.
Musím vypichnúť aj nie práve šťastne zmenený názov, "Rebelky z Oxfordu"... znie mi to ako kniha z 90. rokov minulého storočia, pre 13 ročné čítateľky (pričom je kniha obsahovo pre starších čítateľov). :)