Rozbité štěstí
Táňa Keleová-Vasilková
Příběh manželů Terky a Andreje se začíná téměř idylicky: žijí v hezkém, moderně zařízeném bytě s dvěma dětmi, malou Emilkou a pubertálním Adamem, a zdá se, že jim nic nechybí ke štěstí. Jediné, co Terku trápí a neví si s tím rady, je skutečnost, že s Adamem, Andrejovým synem z prvního manželství, k sobě nemohou najít cestu, i když se o to velmi snaží. Vážná krize v manželství nastane, když Andrej, majitel cestovní kanceláře, zkrátí daně a dostane se do vězení. Terka zůstane na výchovu dětí sama a musí se vyrovnat se situacemi, o kterých se jí předtím ani nesnilo...... celý text
Do knihy se toho vešlo opravdu hodně. Láska, nenávist, žárlivost, problémy s drogami, pracovní úspěchy, atd. Myslím, že ne nadarmo se říká, že co tě nezabije, to tě posílí...
Docela nešťastný název - od začátku jsem čekala, kdy se to štěstí rozbije :-(. Takže někdy pěkné, někdy těžko uvěřitelné a ta únava hlavní hrdinky mě někdy úplně unavila. Ale přečíst se to dá.
Všechny knihy této autorky mám ráda a tady opět nezklamala. Nemohla jsem se od knihy odtrhnut v očekávání, jak se bude vše dále vyvíjet. Doporučuji.
První půlku knihy jsem žasla nad umírněnou a poslušnou povahou hlavní hrdinky. Ale pak to mělo pěkný spád. Doporučuji.
Jakmile dostanou do knihovny jakoukoli knihu od Táni, jsem natěšená jak malé dítě na svou oblíbenou hračku. Táňa píše velmi dobře a tento příběh se četl od začátku do konce skvěle a velmi mě bavil. Hodnotím krásnými pěti hvězdičkami :-)
Děj knihy mě chytil hned od začátku a nepustil až do konce. Autorka toho na hrdinku naložila opravdu hodně a zvědavost, jak všechny ty problémy zvládne, mě poháněla číst stále dál a dál. Čtivý román vystihující současné problémy mi potvrdil, že knihy této autorky stojí za přečtení.
Knížka je typická Keleová, kterou čtu moc ráda. Musím si sice mezi jejími knihami většinou udělat trochu pauzu a proložit zas něčím jiným, ale tyhle příběhy ze života se mi líbí. Tady mi přišel trochu nudný začátek , ale pak už se to rozjelo a pořádně jsem se začetla. Terce jsem moc fandila, aby vše ustála a zvládla.
Další z nepřečtených od mé milované slovenské autorky přečtená :-) Opět příběh, kde se řeší vztahy, rodinné problémy, soužití, prostě vše co se může v rodině stát a často se i děje. Její knížky jsou si hodně podobné, no na každou novou se těším, baví mě, skvěle se čtou a často najdu v knize kousek sama sebe :-)
Moje první knížka od autorky .... a byla jsem nadšená...a rozhodně budu číst i další knihy....moc ráda doporučuji :-)
První polovina knížky mě dost iritovala, Terka sem, Terka tam, navíc tam bylo dost málo uvěřitelných věcí - možná to mají na Slovensku se zákony a daněmi jinak, druhá část mě celkem chytla, to už se celkem dalo - takže taková odpočinkovka a hlavně moc nepřemýšlet.
Příjemná četba ze současnosti a ze života koholiv z nás. Ze začátku mi trvalo než jsem se začetla, ale pak mne příběh pohltil a byla jsem zvědavá jak se vyvvine, překvapení v knize bylo hned několik...
První kniha od této autorky, kterou jsem četla a skoro nedočetla. Přestože příběh byl ze současnosti a rozhodně neměl jenom pobavit, já jsem se nedokázala ztotožnit s hlavní hrdinkou. Možná mi nevyhovoval styl. Trápila jsem se s textem, na jméno Terka jsem ke konci byla alergická. Pro mě NUDA.
Tato kniha se mi velmi líbila,jenom jsem měla strach,aby si své rozhodnutí Terka v poslední chvíli nerozmyslela.Doporučuji k přečtení.
Už je to dýl, co jsem ji četla, ale i přesto pořád vím o čem je a pamatuju si uplně přesně jak jsem do knížky byla zažraná. Super čtení!!
Nooo, hezky to nakonec vystupňovalo.