Veža

Veža
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230687/bmid_veza-230687.jpg 4 101 101

Ruinská trilogie série

< 3. díl

Zjavenie alebo skaza? Po stáročiach zastierania otvára Citadela v starovekom tureckom meste svoje brány. Takmer všetko v nej spustošila smrteľná nákaza. Charitatívny pracovník Gabriel Mann zomiera, lenže práve v ňom sa skrýva odpoveď na to, ako zastaviť jej ďalšie šírenie. Bývalá novinárka Liv Adamsenová musí sama čeliť zabijakom, ktorí ju chcú za každú cenu umlčať. Čoskoro však nebojuje len o holý život, ale vyrovnáva sa s oveľa väčšími problémami. V Spojených štátoch amerických pátra federálny agent Joe Shepherd po nezvestnom špičkovom vedcovi z Národnej leteckej a vesmírnej agentúry. Pri vyšetrovaní odkrýva globálne sprisahanie. Chystá sa udalosť nevypočítateľných rozmerov a nik nie je pripravený na jej príchod. Keď k nej dôjde, všetko sa zmení.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Ikar (SK)

The Tower, 2013

elle.r
27.04.2015 5 z 5

Celá série je opravud poutavá a posledních dvacet stránek jsem probrečela, protože jsem se spoustou postav během všech tří knížek opravdu sžila a najendou mi začalo docházt, že to je všechno, že už o nich nikdy znovu nebudu číst. Také trochu lituju, že jsem fyziku odvrhla jao nezajímavý předmět, pasáže informující o vesmíru a jeho zkoumání jsou opravdu působivé.

Mako123123
28.02.2015 1 z 5

!Môže obsahovať spoilery, záleží od toho čo považujete za najdôležitejšie, podla mna to najdôležitejšie som len načrtol ale jednoznačne nenapísal tak to nechám na Vás :D
Sklamanie... čakal som niečo mystického ako v jednotke, dvojka ma sklamala ale táto trojka bola fakt prúser. Nič extra sa neudialo, o teórii pulzujúceho vesmíru som sa dozvedel už dávno a v podstate s tým súhlasím, zapadá to do môjho svetonázoru, takže kniha nebola pre mňa žiadne prekvapenie a fakt neviem pri spätnom pohľade ako to do čerta súviselo s biblickou Evou z jednotky. Som čakal aspoň nejakých mimákov a že biblická Eva z jednotky bola ich prvý (druhý) model rozumného človeka alebo čo (čoho som zastáncom)... Bavilo ma vyšetrovanie federálov a tie teleskopy, to bolo zaujímavé, o zachovaní energie, že obsahujeme rovnaké prvky ako hviezdy a ako čokoľvek iné ... všetky tieto filozofické úvahy boli pekné, no zase nič nové, o tom som už počul toľko motivačných a filozofických videí a prednášok že až... ale záver to celé zabil. časti s Gabrielom ma vôbec nezaujímali, zdĺhavé opisné scény v citadele, veselo som ich takmer celé preskakoval, Liv mi šla na nervy, bola otravná, afektovaná (,,vitajte cudzinci,,, ,,pozvime ich dalej,, zbúrajme plot,, ,,táto zem nepatrí nikomu,, a podobné tlachy ktoré v reálnom svete nefungujú, s týmto prístupom by dievča vo vojenskom tábore medzi zabijakmi a nepriateľmi neprežilo ani 5 minút) a naivná, napriek tomu jej všetko vychádzalo, Pozrel som sa na môj dávnejší koment /Klúča/ kde som kritizoval prílišný výskyt slov ,,vtom okamihu,, ,,a akurát,, ,,a práve vtedy,,... .. aj tuná vo /Veži/ toho bolo požehnane, takže ani v tomto sa autor nepolepšil. Takže mi nezostáva nič iné len sklamane tomuto počinu dať len jednu hviezdičku.

Simon Toyne
britská, 1968