Rumcajs
Václav Čtvrtek (p)
Povídání o slavném loupežníkovi Rumcajsovi ze Řáholce.
Nádherné knihy pro děti, které nikdy nezestárnou ;-). Poutavé příhody loupežníka Rumcajse a později i jeho rodiny.
Moja prvá knižka od Václava Čtvrtka a bola nádherná. Krásna a miestami vtipná knižka o lúpežníkovi Rumcajsovi. Prostredie pre knihu je výborné. Autor postavil príbeh do okolia Jičína a hlavne do lesa Řáholca. Je to úžasné rozprávanie o Jičíne a čo sa o ňom povráva, lebo sa tam stalo to a to. Rumcajs je neskutočne múdry a šikovný a na všetko má riešenie. Preto túto sériu mám tak rád. Mám veľmi rád aj seriálové spracovanie, ktoré som začal pozerať až keď som si Rumcajsa prečítal. A veru nesklamalo ma. Všetko spája Radek Pilař s jeho neskutočne milými a sympatickými kresbami. Aj v knihe aj v seriáli. Jednoducho neoceniteľná klasika.
Přečteno s dcerkou. Já jako malá knihu moc neměla ráda,Rumcajz byl prostě pro mě ošklivej děděk :D ..... Ale dcerce se docela i líbila! Už se těším až bude umět číst sama,určitě si tuhle knihu přečte :)
Krásné příhody loupežníka Rumcajse. Ty se čtou sami. Poslouchala sem ho i na kazetkách a byla to má oblíbená pohádka.
Po pár večerech jsme to s vnučkami přečetli a musím říct, že po 30 letech, kdy jsem ji četla dětem to rozhodně neztratilo půvab a jiskru. Holky poslouchaly, ani nedutaly a řekla bych , že příští rok máme vymyšlenou dovolenou - směr Jičín. Sama si pamatuju, jak jsem byla v dětství napnutá, když nám naši naplánovali výlet do Řáholce
Jedna z nejhezčích dětských knih, které jsme s dcerou četli. Příbèhy nápadité, laskavé, plné humoru. Ne úplně obvyklý je autorův jazyk, který byl pro mè místy docela náročný. Jinak vřelé doporučení všem, přečtěte si tuhle překrásnou dětskou knihu s vašimi dětmi.
Kdysi - jako dítě - jsem tuto knížku četla pořád dokola, dnes stejná závislost postihla i mé děti... Krásné, nestárnoucí pohádky plné lásky, dobroty a spravedlnosti...
Jako malá jsem na Rumcajsovi "ujížděla" a do dneška něho nedám dopustit :-) Moc hezké vyprávění pro děti, které zaujme i dnes..
Nikdy jsem moc Rumcajse nemusela - v TV pohádku to ano, ale na čtení mi to jako malé přišlo docela složité... Dětem v mateřské škole občas Rumcajse také přečtu, ale vidím, že je to moc nebaví...
Je to klasika, ale dávám 3*
Právě jsem dočetla dceři tuto nádhernou knížku mého dětství. I když jsem občas musela zaměnit pár slovíček, aby byla četba dceři srozumitelnější, na půvabu to příběhům loupežníka Rumcajse nijak neubralo.
1981 | Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky |
2009 | Maková panenka a motýl Emanuel |
1979 | Cipísek |
2010 | Křemílek a Vochomůrka |
1984 | Jak si Slávek načaroval dubového mužíčka |
Úplně jsem zapomněla jak je fajn číst dětské knížky. Vážně mě to bavilo...:-) Asi se vracím do těch nejlepších let