Manka
Václav Čtvrtek (p)
V této knize si Rumcajs konečně najde správnou hospodyňku s kterou opět zažijí spoustu zábavy ale i nešťastných situací které Rumcajs zachrání.
Nádherné knihy pro děti, které nikdy nezestárnou :-). Poutavé příhody loupežníka Rumcajse a jeho rodiny. Manka je tady více upozadněná - ale bez ní by to nebylo ono ;-).
Podľa mňa Manka nebola až tak úplne hlavnou postavou. Boli tam všetci Rumcajsovci skoro narovnako. Ale je pravda, že v príbehoch problémy väčšinou zostali na Manke a tým pádom ich aj ona (samozrejme s pomocou) musela vyriešiť. Ani som nevedel, že sa skoro vyrovná Rumcajsovi. V predošlých dvoch knihách, bola skôr tichšia a v úzadí. Aj keď bola Rumcajsovou pomocníčkou. Táto kniha ukázala postavu Manky a zároveň krásne ukončila sériu. Vždy som bol fascinovaný tým, ako dokáže tak jednoducho a krásne Václav Čtvrtek ukončiť jeho príbehy. To isté platí aj v seriáli.
Nádherné druhé pokračování odvážného loupežníka Rumcajse. V dětství spolu s knihou Rumcajs a Cipísek mé nejoblíbenější knížky..
1981 | Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky |
2009 | Maková panenka a motýl Emanuel |
1979 | Cipísek |
2010 | Křemílek a Vochomůrka |
1984 | Jak si Slávek načaroval dubového mužíčka |
Jak já tuhle knihu v dětství milovala, stejně jak Rumcajse a Cipíska. Knížepána a jeho nohu jsem z duše nenáviděla a přála mu smolný každý jeho naparovací den. A odtud určitě i pramení moje obliba města Jičína a okolí. Ten kraj sám o sobě je pohádkový a když si tam přimyslíte Manku, Rumcajse a malého Cipíska ...prostě pohoda . A když k tomu přidám i tehdejší hit skupiny Buřinky s Beruškami- Rumcajs chodí po lese....je to na pohádkový život :-)))