Ruský týden
František Ringo Čech
Humoristická satira F. R. Čecha, která bez příkras popisuje šestitýdenní turné jeho rockové kapely (Čech, Schelinger, Kubeš, Kavale, Stárek) po sovětském Rusku. Kniha vhodná pro každého milovníka drsného humoru a rockové hudby, rovněž milá vzpomínka na doby dávno minulé, a taktéž možnost nahlédnout do zákulisí koncertního turné.... celý text
Skvělá, čtivá knížka. Opravdu jsem se pobavila a místy až smíchy brečela. Stojí za přečtení opravdu...:)
Tuhle knížku jsem četl asi po osmé a stejně jako sedmkrát před tím jsem se skvěle pobavil. Je ale škoda, že z F.R. Čecha se stal člověk jehož si nelze vážit.
Na 5 hvězdiček kniha není, ale 3 by byly zase příliš málo.
Ruský týden je útlá knížečka, kterou přečtete za hodinu a půl. A během té hodiny a půl se mnohokrát upřímně zasmějete, ale rovněž tak se občas budete divit.
Měl jsem to štěstí a Rusko jsem navštívil dvakrát. Sice dávno po rozpadu SSSR, ale musím říct, že ruská povaha a bordel (nepořádek je přeci jen slabé slovo) jsou v knize vystihnuty dokonale.
Je dobře, že hodnotíme knihu a ne autora.
Byl bych opravdu zvědav, jak moc Ringo Čech v některých věcech lhal, samozřejmě věřím, že všechno co píše je pravda, ale otázkou je nakolik tu pravdu poupravil.
Haha, tak takhle jsem se dlouho nezasmál. A jelikož jezdím s kapelou taky občas na turné (i když fakt né na 6 týdnů :D), některé situace jsem prožíval, jako bych tam byl s nimi. Přečteno jedním dechem za dopoledne.
Tak tohle mi doporučil kamarád a musím se přiznat že by mě to ani nikdy nenapadlo čisté.Neskutečně napsaný příběh.Smala jsem se i v čekárně
Opravdu mírně humorné vzpomínky na turné. V danou chvíli to mohlo být opravdu velmi humorné, ale s odstupem času jiskra uhasíná.
Měl jsem si přečíst dříve, dnes už mě nic v knize nepřekvapilo a spoutu příhod člověk někde slyšel. Takže jsem se až tak moc nebavil...
Jelikož máme doma momentálně "období", kdy posloucháme Schelingerovy pecky, tak jsem po letech sáhla znovu po této Ringově knize, ať mám dobovou atmosféru dokreslenu se vším všudy a opět jsem se královsky bavila
Knihu jsem četl snad před 20 lety. Děsná prča ;-) Dodneška si pamatuju příhodu s hodinkami. Trochu dekadentní čtení, ale rozhodně doporučuju k přečtení.
Neuvěřitelný zážitky z putování rockový kapely po SSSR podaný tak, že jsem řval smíchy.
satira Rusko hudebníci, muzikanti
1990 | Ruský týden |
1990 | Dívčí válka |
1983 | Z mého života |
2012 | Generace Beatles, aneb, Rok stárnoucího rockera |
2007 | Češi a jejich samičky aneb Češky a jejich samci |
Poslechnuto jako audio kniha, kterou četl sam autor a bylo to opravdu skvělé. Výborně jsem se pobavil a vřele doporučuji.