Rychle a bezbolestně
Markéta Dočekalová
Včera tam ještě nebyl. Jen prázdné, špinavé výlohy. Dnes, s úderem deváté, se tu objevil. Aranžérka pověsila do výlohy velký plakát a nad vchodem se rozsvítil neonový nápis: Rychle a bezbolestně. Nic víc. Nový obchod na pěší zóně v Praze. Tak začíná poutavý příběh.
Tuto knihu jsem si nevybrala, zbyla na mě ve chvíli, kdy jsem na dovolená přečetla víc, než jsem měla naloženo v kufru.
V počátcích jsem byla spíše zděšená, dialogy mi přišla takové křečovité, nereálné, do toho ten slang. Zápletka mi taky přišla taková pohádková o vysvobození zakleté princezny. Ale nakonec čtivé to bylo, příběhy mě začali zajímat a osudové zápletky mi aspoň na chvíli vrtaly hlavou. Knihu jsem dočetla, nadšená nejsem, autorčinu tvorbu vyhledávat nebudu.
Výborná kniha. Mysteriózní zápletka, jako od Stephena Kinga, se prolíná téměř celým příběhem. Závěr knihy je pak vskutku překvapivý.
2006 | Tvůrčí psaní pro každého |
2012 | Rychle a bezbolestně |
2011 | Něco za něco |
2009 | Tvůrčí psaní 2 |
2004 | Fit maminka |
Knihu jsem četla na doporučení. Četla jsem ji téměř jedním dechem, tak moc mne pohltila a vtáhla do děje. Moc doporučuji, je dobré zamyslet se nad uspěchaným konzumním životem. Tato kniha k tomu přímo vybízí. Výborná.