Rytmus, já & Malychin
Mariana Zapata
Vyražte na rockovou jízdu! Od autorky romantického bestselleru Kulti. Šestadvacetiletá Gaby Barreto má mnoho tváří. Je čestná, sarkastická, kamarádská i protivná – záleží na tom, koho se zeptáte. Když jí brácha nabídne, aby s jeho kapelou jela na turné a prodávala merch, nerozhoduje se dlouho. Dvě kapely, tři kontinenty, devadesát dní. To bude brnkačka! Kdyby jen Saša Malychin, zpěvák té druhé kapely, neměl tak nádherné tělo… výjimečnou osobnost… a nebyl tak neskutečně vtipný… Nezamilovat se do něj je zkrátka fuška.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2020 , Fragment (ČR)Originální název:
Rhythm, Chord & Malykhin, 2015
Fajn knížka, když si chce člověk zlepšit chuť po povinné četbě. Za mě byla slabší než Kulti, ale přestože jsem se u Kultiho víc bavila, tak i Rytmus, já a Malychin byla super kniha. :)
Slow burn romance jsou prostě moje srdcovka.
Děj plyne rychle, postavy se vám vkradou do srdce už na začátku. A nevím, jestli jsem byla víc nadšená ze vztahu Gaby a Saši nebo ze sourozenecké lásky mezi ní a Elim. Ty vztahy byly perfektní.
No a autorčin humor bych možná raději nerozmazávala - občas jsem se smála nahlas a občas kroutila hlavou nad tím, že se takhle baví dospělí lidi. Ale že by mě to tam nějak extra rušilo, to se říct nedá.
Jako Kulti, ale poměrně lépe stravitelná, hlavně díky své délce. Občas docela cringe momenty, ale jako oddechovka která vás nakopne je to tak akorát.
Parádní kniha. Moc jsem se bavila. Hlavní hrdinka mi byla velice sympatická a Saša taky. Akorát ten závěr mohl být malinko propracovanější.
Autorka píše opět čtivě. Moc se mi líbil Vztah Gaby s jejím bratrem i kamarády a jejich na jednu stranu ochranářské, na druhou sadistické sklony. :D
Pokud máte rádi autorčin typický humor týkající se těch méně chutných tělesných funkcí, pak budete nadšení, protože tady se vyskytuje v extrémním množství. Já na to bohužel nejsem, takže na mě pak hlavní hrdinové působili jako dvanáctileté děti a dost mi to kazilo romantickou linku.
Škoda...
Za mě rozhodně zklamání. Toto je má čtvrtá kniha od autorky a po těch předešlých jsem čekala trochu víc. Ve všech ostatních se mi líbil jak příběh, tak i postavy. Tady to však neplatilo, jelikož hlavní hrdinka nebyla ničím zajímavá a Saša mě neokouzlil.
Nebyl to špatný příběh, ale prostě mě nenadchl...
Mariana Zapata je celkem vyhlášená a já od ní do teď zatím nic nečetla a tak když od ní vyšla kniha s hudebním prostředím, která mě zaujala tak mi bylo od začátku jasné, že tuhle knihu potřebuju.
No a já jsem nadšená. Je to skvělá, oddechová romanťárna i s trochou takové té občasné trapnosti pro realističnost a neskutečně skvělými postavami, kterou jsem si moc užila. Autorka věděla kdy přesně se to má odvíjet pomalu, hezky nám vše ukázat a kdy děj trochu posunout aby to nebylo nudné a obecně je to hezky, dobře a realisticky napsané. Četlo se to opravdu rychle, já ji přečetla asi za dva nebo tři dny.
I když teda souhlasím s ostatními, že přezdívka Sašenka sušenka je lehce divná a dětská, podle mě tam nebyla zas tolik, aby pro mě byla otravná jak jsem se bála že bude, ale zas kdo neměl nebo nezná někoho kdo měl blbou přezdívku.
Já si to prostě užila a určitě si dám někdy rereading
Obě knihy od této autorky, které jsem četla jsou výborné a v rámci žánru osvěžující a zajímavé. U této je navíc opravdu nádherná obálka, mnohem hezčí než originál.
U obou knížek mi ale vadí, neustále opakující se nějaká situace....u Kultiho to byl extrém, nebudu znovu připomínat, tady zase hlavní hrdinka neustále někoho píchala do žeber a nebo někam štípala, to bylo fakt otravný, jinak ale fajn příběh.
Fajn to bylo :-) jen mi trochu vadilo nekonečné opakování slova kamarád... Ale hezké počtení. A těším se na Kultiho ;-) edit po přečtení Kultiho: tahle byla lepší než Kulti
Kulti je moje srdcovka, nečekaně a dost nelogicky, ale tu knížku miluju. Takže očekávání byla velká a jak to tak chodí, úplně se nenaplnila. Bylo to fajn, ale něco mi chybělo. Každopádně se těším na další knížky od autorky, protože někdy potřebuje moje dospělá dušička pohádku.
Od Zapaty je to moje první kniha, kterou jsem četla, a vůbec mě nezklamala. Byla skvělá.
Co mě na knize zaujalo, byla obálka. Oproti originálu je opravdu moc povedená a lákavá :)
Saša, achh, ten byl tak úžasný, a Gaby se svou upřímností? No, prostě bomba. Hlavně, jak se Gaby seznámila se Sašou – to jsem opravdu nemohla. Bylo to tak skvělé a vtipné, že jsem si tu scénu snad musela přečíst 5x, jak moc se mi líbila. Byla fakt skvělá.
Eli, Mason, Gordo – hlavně Mason, jak jí stále říkal, že je to jeho nevěsta. To mě bavilo, i to jejich škádlení, tedy spíš jak Mason škádlil Gaby. Na té knize není co vytknout; je to skvělá knížka, i když je pravda, že mi občas vadilo, jak mluvili přímo a nevhodně, nebo jak to popsat. Plus mě trochu štvalo, že si musel jeden tým oholit hlavu – co to je sakra za blbý nápad?
Carter, Isaiah, Julian, Miles – Saši kapela, taky skvělí kluci, až na chvíli, kdy se Julian choval jak idiot. Ale jakože Brandon? Takový kretén neskutečný, ale Gaby mu to skvěle nandala
Knihu jsem opravdu hltala až tak, že se mi od ní nechtělo odcházet, a strašně mě mrzí, že už jsem ji dočetla. Na druhou stranu mám ještě spoustu knih ke čtení, takže mi to tak moc nevadí
ALE POPRAVDĚ, OPRAVDU BYCH NECHTĚLA JÁ OSOBNĚ BYDLET 3 MĚSÍCE V AUTOBUSE S 10 KLUKY – TO JE PROSTĚ MOC.
Zo začiatku to bolo super. Strasne vtipné. Gaby a jej diablici boli super no asi v polovici uz to zacalo byt nudne a ked sa dali Gaby a Sašenka dohromady už to stagnovalo.
Nevím, humor Zapaty mi asi nesadí. Námět celkem dobrým, zpracování horší. Celkem milý příběh, který neurazí, ani nenadchne.
Celkem hezký příběh ale naprosto mi scházela jiskra mezi hlavními hrdiny. Popravdě píšu komentář po dvou dnech a nemůžu si vybavit jméno hlavní hrdinky. Takže pro mě jednohubka, která mě dozajista zabavila na večer. Znovu číst nebudu.
Za mě super vtipná knížka, se skvělou hlavní hrdinkou! Saša byl k sežrání a celou knížku jsem se buď culila nebo smála jako zabitá! Vedlejší postavy tomu dávali ten pravý šmrnc! Moc doporučuju!
(Děkujeme za poskytnutí knihy Megaknihám)
Pre mna to bol dost priemer az podpriemer. Neda mi neporovnat obe knihy medzi, sebou. Kulti a toto. Styl autorky je jednoduchy ako facka. Stavia knihy na trapnych situáciách, vytahuje neprijemne temy, vulgarizmy. Väčšina z nas je zvyknuta na jemnejšie hrdinky, ktore uz ked vypustia z ust slovo nasrať blika nam kontrolka. Kym Kulti mal co ponúknuť, tu jednoznacne nic. Kulti bol velmi dobre spracovany, charakter postav vykresleny, nieco ostávalo ako tajomstvo na pozadi a vulgarna stranka nebola az tak v popredí. Samozrejme viac ako v iných knihach ale menej ako v tejto. Tu uz bolo na mna spracovanie naozaj vulgarne. Kym v Kulti mi prekazal velky vekovy rozdiel aspon som mala pocit, ze su obaja dospelí ludia. Tuto bol moj pocit opacny a pocas celej knihy som sa ho nedokazala zbavit, ze su to proste deti. Fakt pocit, ze maju max. 15. Ako zena potrebujem mat v mužskej spolocnosti urcitu uroven a odstup. Chapem, ze sa medzi nimi cítila fajn a chápem, ze ja som nic take nikdy nezazila ale jej správanie, nehygiena to bolo na mna naozaj moc. Autorkine postavy su proste jednoduche, nepozeraju na vzhľad , vzdy maju nejaku vadu a rozoberajú veci o kt. sa zvycajne nikde nehovori. Kym v Kulti to bolo osviežujúce, tu sa mi to proste nepáčilo
humor hudba pro dívky romantika pro dospívající mládež (young adult)
2019 | Kulti |
2021 | S láskou, Lukov |
2020 | Rytmus, já & Malychin |
2022 | Srdcem proti zdi |
2023 | Drahý Aarone |
Moc hezká oddechovka. Docela jsem se nasmála. Nenáročná kniha na zimní večery v této době.