Kořist
Wilbur Smith , Tom Harper (p)
Sága rodu Courtneyů série
Francis Courtney připlouvá ke břehům Afriky, aby pomstil smrt svého otce. Hamižní obchodníci a obávaní piráti, kteří pobřeží obývají, v podstatě představují vřelé uvítání ve srovnání s nebezpečím, jež vychází z rodinného kruhu. Setkání příbuzných rozdrásá staré rány a vyústí v tuhý boj, v němž se odráží hříchy předchozí generace.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 2018 , AlpressOriginální název:
The Tiger's Prey, 2017
Velice zdařilá kniha od Wilbura. Kořist svým časovým i dějovým horizontem patří za knihu Monzun a před knihu Modrý horizont. Hlavními postavami této knihy jsou opět Tom Courtney a jeho žená Sára, jeho bratr Dorian Courtney a jeho žena Yasmini a nově také Francis Courtney, synovec Toma, Doriana a Guye a jeho přítelkyně Ana. Opět zde vystupuje Tomovo dvojče Guy Courtney a nově Guyův nevlastní syn Christopher Courtney.
V knize se v každé kapitole něco děje a osudy hrdinů jsou vzájemně velmi propletené. Tom a jeho blízcí v této knize projdou mnoha četnými bitvami, ať už na moři, či na pevnině, než všichni dojdou kýženého klidu, či dosáhnou svého cíle. Nudit se u této knihy rozhodně nebudete. O akci v této knize opravdu není nouze a je plná zvratů, i když tato akce často vyplývá z rodinné nenávisti zvláště mezi Tomem a Guyem. Rovněž s Francisem a Christopherem se osud v této knize nebude mazlit. Pro mě to bylo opětně přijemné setkání s mými oblíbenými hlavními hrdiny, ať už na moři, či při bojích na pevnině. Kniha má trochu otevřený konec a vůbec by mi nevadilo, kdybych se dočkal dalšího pokračování hrdinů. Jelikož jsem četl knihy po sobě, jak jsou uvedeny v databázi knih, stávalo se, že jsem se v po sobě jdoucích knihách dočkal opětovného obživnutí některých postav v dílech, ve kterých už by neměly vystupovat. Proto radím čtěte následovně, aby jste se tomu vyhli: 1) Dravec, 2) Zlatý lev, 3) Monzun, 4) Kořist, 5) Modrý horizont, 6) Na život a na smrt ( nebo, Když loví lev jiný název knihy ), 7) Hromobití, 8) Ptačí vodopády, 9) Pobřeží v plamenech, 10) Síla meče, 11) Běsnění, 12) Čas zemřít, 13) Zlatá liška, 14) Triumf slunce, 15) Kopí osudu, 16) Nad propastí. Přeji vám všem příjemné počtení s Wilburem, kterého se mi samému dostalo v každé knize. :-)
Smith opět nezklamal. Kniha se velice pěkně čte od první do poslední stránky. Tato dějově patří mezi Monzun a Modrý horizont a rozkrývá další spletité osudy rodiny Courtneyů.
Nebylo to špatné čtení, ale už to není ten Wilbur Smith v plné formě. Asi to dělá ten úctyhodný autorův věk nebo ti spolupracující autoři ale poslední knihy co jsem od autora četl už neměly takovou tu lehkost čtení díky které jsem jeho knihy hltal vždy téměř na jeden zátah.